Beba Zdravlje i njega bebe 24. rujna 2023.

Roditelji provedu čak 82 dana godišnje na uspavljivanje djece

Foto: Pexsels/Dobromir Dobrev
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Novopečeni roditelji provode po pet sati i 25 minuta dnevno pokušavajući uspavati svoje novorođenče, a to rade vožnjom uokolo, hodanjem ili čitanjem

Bez obzira na to koliko ste dobri u mijenjanju pelena ili reagiranju na djetetov plač, postoji jedna stvar s kojom se svaki roditelj bori - a to je njihovo malo dijete zaspi i pruži roditelju prijeko potreban mir i tišinu.

Otkriveno je da roditelji provode 1977 sati godišnje uspavljujući svoje dijete, a to je godišnje oko 82 dana.

Ovakve rezultate dobilo je istraživanje Sleep Junkieja, u kojem su ispitali roditelje koji su imali dijete u posljednjih 18 mjeseci da opišu svoj tipičan dan. Novopečeni roditelji provode po pet sati i 25 minuta dnevno pokušavajući uspavati svoju bebu, a to vrijeme se tijekom godine brzo sakupi.

Možda te zanima... 8 jednostavnih znakova da je djetetu vrijeme za spavanje Vrtić

Također, roditelji imaju prilično zanimljive načine za uspavljivanje. Primjerice, to rade vožnjom uokolo, hodanjem ili čitanjem priče za laku noć. U prosjeku, roditelji su rekli kako su proveli 41 minutu dnevno vozeći se u nadi da će im dijete moći zaspati. Također oko sat i 20 minuta na dan su hodali s djetetom u rukama kako bi ga uspavali, što iznosi skoro sedam kilometara.

Roditelji koji čitaju, to rade oko 34 minute na dan i u prosjeku pročitaju 17 stranica svaki dan.  Budući da oko male bebe uvijek ima posla, tu je i kupanje, hranjenje, nošenje zbog podrigivanje, presvlačenje i sl, pa roditelji novorođenčadi samo pet posto svog dana potroše na sebe. 

Možda te zanima... 10 najvećih pogrešaka kod uspavljivanja djeteta Beba

Ako ovo čitaš, poruka je jasna, uvijek pokušaj odvojite barem malo vremena za brigu o sebi, kao i o svom mališanu, ako si u mogućnosti naravno, piše Mirror.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • voxovej

    My co-worker's step-mother makes $81 every hour on the internet.. she has been fired from work for 9 months and last month her pay was 15737 just working from home for two hours every day, check out this.,.,.,.,. Www.earn75.Com

  • voxovej

    My co-worker's step-mother makes $81 every hour on the internet.. she has been fired from work for 9 months and last month her pay was 15737 just working from home for two hours every day, check out this.,.,.,.,. Www.earn75.Com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.