Može li beba biti alergična na majčino mlijeko?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zenian

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Drage mame, vjerujem da vec negdje postoji ova tema ali sam vec na rubu ocaja i hitno trebam savjet! Naime, moj A ima mjesec i 3 dana. Vec 2 10 dana ima proljev, kruli mu u trbuhu jako, puno vjetrova i jako je nervozan. U ponedjeljak kod doktora (naime zivim u inozemstvu gdje bebe idu kod dr opce prakse pa ako nesto nije u redu salje se pedihatru) saznali smo da dr misli da je A alergican na moje mlijeko? To je njeno misljenje zbog proljeva koje ima i preporucila je da mu 3 dana dajem lactose free formulu da vidim hoce li proljev nestati. Beba je do sada bila iskljucivo dojena i jucer mu je bio prvi dan na bocu. Neznam sto da radim, glupo mi je da dr buba na pamet bez pretraga i da mu dajem formulu za bez veze. Cike samo sto mi se nisu upalile koliko god da izdajam jer sam puna mlijeka. Stolicu smo njegovu jutros predali u laboratorij da vidimo da nije mozda infekcija. Da vratim bebu na cicu dok mi se nije navikao na bocu i dok mi se cike nisu upalile?

  • Avatar koala123

    koala123

    Broj poruka: 435

    Prijavi adminu

    moram priznati da jos nisam cula da je beba alergicna na majcino mlijeko:/ moze eventualno biti alergicna na nesto sto je mama pojela ili popila. da li ti pijes kravlje mlijeko i pazis na prehranu? mislim nisam doktor ali upravo dojenje sprecava alergije i jaca imunoloski sustav tak da…mozda je jednostavno dobio virozu i stvarno mi nisu jasni ti doktori kojima je jedino rjesenje davanje formule?:( moj ti je savjet da pricekas nalaze. sigurno je neka infekcija i nema veze s tvojim mlijekom. a kako je sad s proljevom? po meni vrati bebu na cicu.

  • zenian

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Nisam pila mlijeko od kada on ima proljev. Evo sada vec 11 dana njegovog proljeva :( Prva mi je beba i jako me brine. Jucer je bio na formuli i mirniji je i manje se buni ali ne mogu prihvatiti cinjenicu da ga salje na formulu iz cistog hira a ja imam tako puno mlijeka :(

  • Avatar koala123

    koala123

    Broj poruka: 435

    Prijavi adminu

    da to i mene zbunjuje i malo rastuzuje moram priznat.  ja sam recimo izbacila mlijeko i mlijecne proizvode skroz. a mlijeka zbilja ima svugdje. morala sam jako pazit jer mi je isto curka osjetljiva bila. 11 dana proljeva je zbilja opasno i pazi na dehidraciju. zato treba dojiti sto cesce da se to sprijeci. ne kuzim kak doktorica misli da nesto umjetno moze biti bolje za njega od prirodnog ali dobro. nisam doktor i necu previse pametovat. probaj ti traziti i drugo misljenje i svakak kod pedijatra. ocito da nesto nije u redu kad beba toliko dugo ima proljev:/

  • Avatar koala123

    koala123

    Broj poruka: 435

    Prijavi adminu

    a za izdajanje probaj se samo malo izdojiti. ne previse jer ce tek onda doci do upale. jer ako ces sada davati formulu ta tri dana i beba nece cicati ako se puno izdojis saljes tijelu signal da proizvodi jos mlijeka jer se to racuna kao da je beba pojela. zato po malo i svakak javi sto je s bebicom i kakvi su nalazi. imas tu otvorenu temu problemi s dojenjem i super mame koje su spremne pomoci i znaju puno o tome:))

  • Avatar mmama2

    mmama2

    Broj poruka: 3310

    Prijavi adminu

    a kako znate da se radi o proljevu.. kakva je stolica i koliko česta, koje boje

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar bigica

    bigica

    Broj poruka: 173

    Prijavi adminu

    slazem se s koalom i njenim savjetima. svakako javi sto se dogada i sretno!

    Misica je stigla 17.10. 2014. :)
    Frajer je stigao 30.12. 2016. :)

  • zenian

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Bebac spava i cim se probudi ja cu njega fino na cicu pa sta bude. Stolica mu je sluzavo vodenasta bez ikakvih zrnaca narancasto zuta.

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Beba ne može biti alergična na tvoje mlijeko, može reagirati na proteine kravljeg mlijeka ako ga ti uzimaš, može reagirati na laktozu, ali da ima proljev od tvog mlijeka nema je bi ga imao od prvog dana da baš reagira na tako nešto. Stavljaj ga i dalje, možda da probaš uzeti koji probiotik i davati bebi mrvicu po mrvicu u savjetu s pedijatrom jer davanje na boćicu kojekakvih ad-a nije rješenje jer stolica mu se po ad ne bude niš popravila može još gore reagirati s obzirom da je na tvom mlijeku. Boja stolice je čisto ok, to što je vodenastija čak ne mora značiti da je proljev. Da li mu daješ kakve kapi za grčeve, čaj ili tako nešto ili je isključivo na tvom mlijeku?

  • zenian

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Renata, bebica islljucivo doji. Probala sam sa Koliko kapima za smirenje trbuscica ali nisu pomogle.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.