Patronažna sestra

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar venera

    venera

    Broj poruka: 191

    Prijavi adminu

    Drage mame, 

    koji je postupak nakon izlaska iz bolnice, što se tiće patronažnih sestara? Da li ih bolnica obavjesti ili same moramo zvati da dođu? Možemo li odbiti da dolaze? I kakva su vaša iskustva s njima?

    Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

  • barabica

    Broj poruka: 26

    Prijavi adminu

    Meni je patronazna sama nazvala drugi dan po dolasku kuci..vjerojatni su javili iz rodilista..ja se nisam ni sjetila pitati od kuda joj podatci..

    A mislim da je mozes odbiti..

  • barabica

    Broj poruka: 26

    Prijavi adminu

    A sto se tice dojmova..hm,tri su mi se izmjenile,svaka je imala svoju politiku i vec tada sam shvatila da je najbolje slusati svoj instinktu..dobro je kaj ti pregledaju pupak,izvazu bebu…

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    U bolnici traže tvoju adresu na koju će poslati patronažnu. Moje iskustvo je loše jer je mom dječaku otkinula pupak i kupala ga pa je dobio infekciju i pio antibiotike 7 dana. Već sam par puta na nekim temama pisala o tome. Mi smo tražili zamjenu i došla je druga, ali da sam znala kako će biti, rekla bih da ni ne dolazi. U zadnjih par mjeseci kad god smo išli kod pedijatra na sistematski svaki puta je sestra čistila pupak bebama jer je patronažna zeznula pupak. Kod nas je to strašno što se radi, ne znam kako je u drugim gradovima. Kasnije je ta druga došla par puta i pričala mi o dohrani kad je napunio 3mj pa sa 6mj i hvala Bogu više ne dolazi.

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Kod nas je politika takva da zoeš kad dođeš iz bolnice jer kod nas neke rode u našoj bolnici, ja sam recimo išla u Zg. Tak da ona nema točne podatke kad netko dođe doma. U glavnom, s prvom bebom smo se malo i zakačile, nisam ju puno slušala jer je baba stare škole, svoje dijete nije imala i trubi neke zastarjele metode. Jedino mi je oko pupka dobro došla :D. S drugom bebom me je odmah obrisala jer ju nisam odmah zvala, a poslje smo si bile dobre, dolazila je dva put tjedno na kavu :D

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Ja sam ju sama morala nazvati, ne znam da li su bili obavijesteni od bolnice. Ali nije mi bila od nikakve koristi. Kao prvorotki, dosla mi je samo jednom, i kad sam ju zamolila bi mogla doci kroz koji dan da mi pomogne oko prvog kupanja, rekla mi je zasto ne bi probali sami? A ja si mislim, ok, al onda mi ni ne trebas vise. I to sam joj i rekla. Nikad me vise nije ni nazvala, niti je dosla.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar venera

    venera

    Broj poruka: 191

    Prijavi adminu

    Cure, hvala na odgovorima!
    Znači situacija je manje-više svuda ista. Bolje bez njih. Ja sam isto čula da su jako grube, da prčkaju po pupku i naprave više štete nego koristi. Malom bebaću od kolegice je patronažna čak išla kožicu na piši prevlačiti i bila je tako gruba da je kožica pukla i prokrvarila, pa je kasnije mjesecima mali imao problema. 

    Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

  • Avatar majčika

    majčika

    Broj poruka: 63

    Prijavi adminu

    Moje iskustvo s patronažnom je isto katastrofa,žena je toliko nezainteresirana za svoj posao da je to strašno…meni je došla nakon 2 dana od dolaska iz bolnice i pupak mu je lapizirala,uzela ga je ko vreću a od pupka napravila samo još veći problem jer smo dalje morali potražiti pomoć pedijatra i sve što mogu reći je da sad kad rodim drugo dijete nema šanse da ću ju pustiti u kuću .O čemu god sam ju pitala ništa ona nezna,mislim strašno…

  • Avatar malaMi

    malaMi

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    Mi smo morali sami zvati kad smo izašli iz bolnice. Nemam tak grozno iskustvo, bila je ok, iako malo nespretna, kad je previjala pupak tresle su joj se ruke, a meni noge. No poslije kad je dolazila više ga nije dirala, samo mi je još pokazala oko kupanja i to je bilo to. Bila je sve skup 5 puta.

  • Avatar MašaS

    MašaS

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    čula sam za loša iskustva od prijateljica, ali upoznala sam patronažnu za svoj kvart na trudničkom tečaju, žena je bila jako ljubazna i vidi se da radi svoj posao dugo, da puno zna  i da ga radi s ljubavlju. ona je mene nazvala jer je imala već moje podatke i iz petrove javljaju. došla je odmah sutradan nakon što smo izašle iz bolnice. bila mi je od izuzetno velike pomoći, oko dojenja, oko konjuktivitisa, oko pupka… došla je jedno 3-4 puta, kad je sve bilo u redu je rekla da neće više dolaziti, da se javimo pedijatrici s mjesec danas, ali ako imam problem da je nazovem. dala mi je svoj broj mobitela i čak sam je zvala vikendom. ljubazniju i uslužniju patronažnu si nisam mogla zamisliti… sve vam ovisi koga ćete dobiti, lutrija..

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.