Bolan seks nakon poroda

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivana_4

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pozdrav.
    Nova sam ovdje. Možda ova tema već i postoji na forumu, ali sam htjela što prije postaviti ovo pitanje, jer me strašno muči.
    Prošlo je 5 mjeseca od poroda, inače moje prve bebe. Odnedavno sam primijetila da mi je vođenje ljubavi postalo bolno. Bolno je bilo i prvi put nakon poroda i to 2 mjeseca nakon poroda. Čekala sam prvo kontrolni pregled kod ginekologa,  ali se isto tako nisam ni osjećala psihički spremnom. Rodila sam vaginalno, ali mi je rađena epiziotomija. Zbog toga sam bila u blokadi određeno vrijeme jer sam mislila da će mi se sve raspasti dolje, ako i pokušamo s vođenjem ljubavi. Jednostavno je bio prisutan strah i sve mi je bilo odbojno. Onda sam se malo opustila i normalno smo počeli prakticirati vođenje ljubavi, ali unazad mjesec-dva osjećam neugodu i bol. Pokušat ću to opisati: Dakle, penis uđe unutra, a kad počnu pokreti, uopće nemam osjećaj da je unutra, kao da ga nešto preusmjerava van i kao da ‘udara’ u vanjski dio vagine, kao da će izaći..Jednostavno iritantan osjećaj. Kako god da se namjestim ne ide i svaki put kad pokušavamo u blokadi sam i pod stresom automatski jer znam što me čeka.  Kakva su vaša iskustva? Imate li ideju o čemu bi se tu moglo raditi?

  • neznamsmislitnadimak

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Meni je bilo isto tako na pocetku. Jedva smo uspjeli tek 2 mjeseca nakon poroda stim da smo par puta probavali ranije ali se iznutra sve stegne jer me podsvjesno bilo strah. I prvi put od kada smo uspjeli imala sam osjecaj kao da mi je prvi put  samo se moras jaaaako jako opustiti i sve ce bit u redu. Probajte sa dugackom predigrom pa nek te iznenadi da ni ne skuzis kada ce uci  sretno !

  • Vrcka

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Pri porodu sam bila i pukla i rezana.
    Prvi put je bio nakon 6 tjedana po zelenom svijetlu ginekologa. Bolilo je jako.
    Nakon 2-3 mjeseca se sakupilo dosta neuspješnih pokušaja, nisam htjela pretrpiti samu penetraciju iako bi poslije bilo ok.
    S 5 mjeseci je bio prvi bezbolan, trik je bio u pristupu s gornje strane.
    Tek nakon 7 mjeseci je seks bio kao prije trudnoće, bez ikakvih bolova ili čudnih osjeta.
    Bolovi su bili vezani samo uz šavove, ostalo je bilo super.

  • Avatar 0905

    0905

    Broj poruka: 38

    Prijavi adminu

    Ivana imam isti slucaj kao i ti ! Isto vaginalni porod uz epiziotomiju. Od toga je sad proslo 7 mj ! I ja nemam blokadu u glavi, samo mi je to jako iritantno. Isti je osjecaj kao i kod tebe - bol i kao da penis nesto sa strane vagine koci da ude skroz. 
    Inace, imala sam pregled kod ginekologice nakon poroda i sve je bilo u redu. Ali vec neko neko vrijeme planiram ponovo otici bas zbog te boli prilikom odnosa.

    Duza predigra pomaze i pristup s boka ! Ali evo vidim da si ti postavila pitanje prije mjesec dana pa reko da priupitam dal si mozda i bila od tada kod ginekologice i dal ti je rekla koji je razlog te boli. Meni je svasta padalo na pamet- a glavna misao je bila da me nisu mozda krivo zasili.

    [lilypie.com]

  • Vera1984

    Broj poruka: 57

    Prijavi adminu

    Cure to je valjda prirodno tako. Ja sam rodila vaginalno, bez reza i bez iti jednog sava 
    Isto cekali 1.gin pregled za 1.put. Bilo bolno i neugodno. Iducih par puta isto tako. Kasnije bo nestala i evo od tipa 4 mj nakon poroda sve kao prije. Jednostavno treba tijelu da se vrati u formu, pogotovo nakon tako “nasilnijeg” poroda koji zavrsi rezanjem. 

  • ivana_4

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pozdrav!
    Nisam bila dugo na forumu. Upravo sam pročitala odgovore. Kod mene je dosta stvar u tome da mora biti predigre i vremena za opuštanje. Podsvjesno sam u strahu od boli i osjetim da mi se tijelo ne može opustiti tijekom vođenja ljubavi. Strah prevlada i gotovo. Jedno vrijeme je nakon mog posta bilo propalih pokušaja, pa uspješnih, ali još je prisutno to. I još imam te smetnje kod ulaženja. Poze koje su prije bile odlične i u kojima sam uživala sada ne mogu smisliti. Koji god kut napravim nijedan ne odgovara. Nisam išla svojoj ginekologinji na pregled, ali planiram ovaj tjedan. Meni je to čudno. Neka radi ultrazvuk i uzme bris. Pretpostavljam da se moram jaaaako opustiti jer smo imali situacija tijekom radnji da je bilo ok, pa onda opet propali pokušaji. U većini slučajeva problemi, motam tijelo na sve moguće načine da zadovoljim. Ne razumijem do koje mjere se tijelo žene promijeni iznutra nakon poroda. Bojim se da nije dobro šivano. Da nije to možda u pitanju. Što se to promijenilo? :(

  • Avatar Ugolina

    Ugolina

    Broj poruka: 4926

    Prijavi adminu

    Nema tog problema koji dobar neki podmazivac ne moze rijesiti 😂 jeste pokusali neki lubrikant

    [lilypie.com]

    [daisypath.com]

  • tanja2

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Drugi mi je porod. 18.ce bit mj dana kako sam rodila.. zanima me jel se smije sexat i prije prvog pregleda ili bas moram cekat pregled pa tek onda? Jer osjecam se dobro,nista me ne boli,sve je ko i prije..jedino zelja za sexom i ne mogu docekat. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.