Dijete grize

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Snjeska

    Snjeska

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    Ima li netko iskustva s Grickom? Moj 13-o mjesecni decko grize i to samo mene (zasad). :-) to zna radit ako je ljut, a ponekad i iz dragosti ili zato jer mu je to bas fora. Prvo nisam reagirala, jer svaka reakcija izazove da bas to hoce radit, onda sam ga odmicala i govorila da to nije lijepo, pa sam ostro rekla ne masuci mu kaziprstom (pa ga je ugrizao) i sad sam ga lagano lupnula po guzi. Ali bas i ne djeluje. Imate savjete? Ne bi da mu to grickanje prijedje u naviku pa da pocne i druge.

  • Avatar brcka1902

    brcka1902

    Broj poruka: 186

    Prijavi adminu

    možda mu zubići idu van pa mu je lakše kad grize.Mislim da mu svaki put kad te ugrize trebaš reći i pokazati da te boli….jer su ipak djeca najosjetljivija na mamine podražaje (ja svojima rekla jednom ili dva puta s suzom u očima i to je bilo to-hvala Bogu-išli im zubići van pa su bili razdražljivi ali našli su neku igračku na kojoj su izbacili bol i jad ).Bojim se da ako ga lupkaš po guzi da će misliti da se igra i tako nastaviti gristi sve pa i buduću djecu u jaslicama,vrtiću. A vjeruj mi da druge mame neće biti oduševljene ako njihovo zlato drugo djete ugrize pa i iz čiste ljubavi…
    I bitno je da mu skreneš pozornost na nešto drugo-moguće je i da samo traži tvoju pažnju…sretno s Grickom!Sve najbolje ti želim.

  • Avatar Snjeska

    Snjeska

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    Sve sam to probala. I pažnje ima puno. :-) Nisu zubići u pitanju, mislim rastu mu, ali ne grize od toga. I pravila sam se da plačem, da me jako boli i da je to jako ružno što radi… Strah me toga što si rekla, to da ne počne gristi drugu djecu i ljude.

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    To je faza koju većina djece prolazi. Djeca u toj dobi naprosto se ne znaju izraziti, pa svako ili određeno nezadovoljstvo ostvaruju kroz ugrize. Mislim da ne bih trebala glumiti bol, lupkati ga po guzi, nego promisliti što u djetetu izaziva nakupine bijesa i nezadovoljstva te skužiti zašto se tako ponaša. Znam da to nije nimalo lako, prolazila sam to i znam kako je, ali napominjem to je samo faza koja će proći.

  • Avatar Snjeska

    Snjeska

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    Znam šta to kod njega izaziva. kad mu ne dam da gura prste u utičnicu ša se naljuti i ugrize. Ili od prevelike sreće kad ne zna šta bi sam sa sobom i tad ugrize. Ali ne lupkam ja njega, možda sam 2 puta i to kad me zagrizao skoro do krvi.

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    U principu ja kad me ugrizla, naprosto sam se maknula od nje, znala sam da ću inače burno reagirati i zato sam se maknula i naprosto ignorirala, i tako je shvatila da time ne može dobiti moju pažnju, da neću urlati na nju i da neće biti po njenom. Kad se smirila mogle smo popričati o čemu je zapravo riječ i što ju muči. Vidim da je malecki još mali i teško da ćeš moči nešto s njim popričati, ali zato ga mazi i pazi kad je dobre volje i pokušaj mu na fini način objasniti da to ne može raditi. Znam da nije lako  kad to krene, ali vjeruj mi da što više se uznemiravaš to će još više raditi naprosto tebi u inat baš zato što mu nedaš. Probaj ostati cool i ne dat mu do znanja da te ljuti, jedino ga spriječi u nečemu tipa da se ne ozljedi..

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Moj je napokon završio s tom fazom, a znao je gristi da ti pamet stane. Da se ne opustimo previše, sad ŠTIPA i grebe!!! Puna sam masnica od štipanja i ogrebotina ko da divlje zvijeri imam doma.

  • Avatar Skystar

    Skystar

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Imam dijete staro 16 mjeseci,a uz to radim kao dadilja jednoj djevojcici koja ima 14 i pol mjeseci. Oboje su imali fazu grickanja i pokusavanja i najcesce bih stradala ja u toj prici ili moj prst ili u najgorem slucaju jedan drugoga bi pokusavali gricnut. Sin je nakon par puta jasnog ne i ne shvatio da nista od toga dok smo malo duze ucenje imali sa djevojcicom,ali malo po malo sve se vise zna iskontrolirati i manje je pokusaja. Najcesce dolazi do toga kada su ljuti,nesto ne mogu napraviti…pokusati pokazati da to boli i da nije lijepo koliko god puta treba. Kada su veci ugrizi sto prije se maknuti sa strane da se mozete umiriti. I kontrolirati ih neko vrijeme. Grickanje,grebanje,cupanje kose…i svako dijete na kraju drugacije reagira. Sin reagira na moju dubinu glasa kad kazem ne ne dok drugo dijete cim skuzi da ne zelim da to radi pocne se inatiti. :) Svi imaju nesto svoje. Samo je tesko roditeljima kada to njihovo dijete napravi drugome ili kada se napravi njemu. Samo se smirite i vjerujte da ce prestati uz rad.

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Naša starija cura nikad nije ni grizla ni drapala, a mlađa je imala fazu pogotovo grickanja mene i ponekad u obrani od starije seke :D Čupat je htjela samo mene isto ko i drapat, al to je kratko trajalo, kako došlo tako prošlo ;) U biti, manja je više grizla predmete :D Sve kaj je stavila u ruku, to je bilo u ustima i grickalo se

  • Avatar Teddy Bear

    Teddy Bear

    Broj poruka: 390

    Prijavi adminu

    Eeee, znači ima jos male raje koja voli ugristi. Moja djevojčica stara 15mj po cijele dane grize, mene ponajviše, tatu, baku i primjetila sam čim reagiramo da joj postane zabava i ne može tek tako da odustane, uglavnom završi plačem…slatke muke

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.