Iskustva s platnenim pelenama

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marica5

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Je li netko koristio platnene pelene i kakva su vam iskustva, je li stvarno toliko jeftinije? I je li naporno s pranjem i sušenjem?

  • Avatar malina

    malina

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Ja sam imala platnene pelene! Dio sam ih dobila - nešto rabljenih, par novih na poklon, dio sama kupila, tako da smo u tim prvim mjesecima stvarno uštedjeli na pelenama. Mislim da sam potrošila oko 500 kuna, a imala sam ih ukupno blizu 20. I nije mi bila gnjavaža to pranje i sušenje na štriku vani, a onda na stalku za sušenje po zimi, jer mi je bilo baš super da koristimo nešto prirodno i ekološko. Ali nakon par mjeseci dijete mi je dobilo dosta gadan pelenski osip pa sam privremeno po preporuci pedijatrice prešla na jednokratne pelene, a poslije mu se u platnenima opet vraćao i na kraju sam odustala od njih i spremila ih za vrijeme odvikavanja od pelena, da osjeti kad se popiškio. Još sam jednom kasnije probala s njima dan ili dva i brzo mu se opet malo zacrvenila guza pa nisam htjela forsirati. Inače mi se to stvarno sviđa kao ideja, ali kod nas je bio problem što mi dijete ima stvarno osjetljivu kožu (namučili smo se i s kremama za guzu), a možda sam i ja nešto krivo radila…

  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Moje prvo dijete je imalo platnene pelene i to vrlo kratko jer je također dobio osip i odmah smo prešli na jednokratne i na njima ostali. S drugim djetetom nismo ni pokušavali koristiti platnene pelene. S jednokratnim pelenama je lakše, jednostavnije su, praktičnije, mijenjam ih svaka 3 h  i do sada nismo imali problema sa crvenilom guze ili pelenskim osipom a dijete mi je staro skoro godinu i pol.  Financijski su platnene pelene definitivno isplativije. Probaj, možeš i kombinirati, po danu platnene, po noći jednokratne, i na taj način češ sigurno uštedjeti.

    happy mum

  • renata

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Mi ih koristimo, Mia ima sad 4,5 mjeseca. Od 2. mjeseca je samo u pp. Već sad zna biti nemirna kad hoće piškiti pa se popiški tek kad otvorimo pelenu i vjerujem da će puno prije naučiti ići na tutu nego da je u jednokratnima. Imamo ih 50-ak komada i peremo ih dva puta tjedno s ručnicima, ne peglamo ih. Sve smo platili maksmilano 2000kn što se isplati pogotovo jer mi presvlačimo pelene jako često. 
    Nie istina da su praktičnije jer i s jednokratnih bi trebalo baciti kakicu u wc pa tek onda u smeće (istina, nitko to ne radi) tako da dođe na isto. Umjesto u koš za smeće, bacim ih u kantu za pelene.

  • Avatar valerija

    valerija

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Mis mo imali platnene pelene i sve je super funkcioniralo preko ljeta i jeseni dok smo mogli sušiti vani, no kad su počele kiše, snijeg sušili smo ih na stalku za sušenje u stanu i navukle su nam se gljive, tako da smo ih prestali koristiti. Plus, imali smo kantu u koju smo stavljali prljave (popišane pelene) i to je znalo ako smrditi….sve u svemu, lijepo zvuči u eoriji, no u praksi ima dosta mana

  • Chazdllt

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    nisam pobornik platnenih pelena,koistila sam ih sa prvim djetetom u pocetku,uzas,pelenski osip,uvijek mokro,stalno pune masine robe…ne dolazi u obzir vise!

  • Avatar Ana_Marija

    Ana_Marija

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    hai! kolega sa posla mi je rekao da su jako zadovoljni sa platnenim pelenama, da su ih svo troje njegove djece podnijeli dobro i da su jako puno uštedjeli na njima i brzo su prešli na tutu. ja još ne znam kako je s tim pelenama jer sam tek u 13. tjednu trudnoće   
    i što da sad čovjek misli, kad neki kažu da su super neki da nisu.

  • Chazdllt

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    stvar izbora,probaj i jedne i druge 

  • Avatar valerija

    valerija

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Naša T nije imala problema s osipom zbg platnenih pelena i da smo kojim slučajem imali sušilicu ili da živimo recimo na Hvaru gdje ima sunca na izvolte  mislim da bi nastavili s korištenjem. Uglavnom onome tko doma ima sušilicu (kupovina samo zbog pelena ekonomski baš i nije isplativa) i kantu s dobrom izolacijom mirisa, njemu se isplati probati. Nama koji smo živjeli u stanu od 37m2 bez sušilice i ovisili o vremenskim prilikama, ispao je promašaj

  • jass29

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    mi smo ih kupili prije rođenja P.. nismo ih koristili uopće.
    prva dva mjeseca su mu zbilja bile prevelike, on je bio beba manje porodajne tezine, a sada kada je skoro 5 mj, jako negoduje kada mu ih se proba stavit!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.