Liječenje atopijskog dermatitisa

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar malina

    malina

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Znate li za nešto što stvarno pomaže kod atopijskog dermatitisa? Dok je bio beba, sin mi je imao suhu kožu i općenito dosta osjetljivu pa mi je doktorica rekla da je to sklonost atopiji. Nije se to nikad skroz razvilo pa službeno nema ni dijagnosticiran atopijski dermatitis, ja sam ga mazala i tu i tamo je imao suhe crvene fleke, koji bi se nako nekog vremena povukle. U zadnjih tjedan dana mu se to dosta pogoršalo, tj. ima tih suhih mjesta više nego inače, ali se ne svrbi i još uvijek mislim da nije tako strašno da idem doktorici, jer bi mu ona inako samo mogla dati neke kortikosteroide, pa me zanima ima li nešto stvarno učinkovito, po mogućnosti prirodno, što mogu sama kupiti ili napraviti?

  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Mome prvom djetetu dijagnosticiran je atopijski dermatitis dok je bio beba i to već sa mjesec dana starosti.Imao je izrazito suhu kožu koja je na pregibima pucala, krastice po glavi i po tijelu što ga je užasno svrbilo i češao se pa je nosio pamučne rukavice skoro godinu dana. Nakon mjeseci teških krema i kortikosteroida prešli smo na homeopatske lijekove koji su mu zaista pomogli. Iz dana u dan koža mu je bila sve bolje. Danas ima samo suhu kožu  koju njegujemo Balmandol uljem(kupka) koje je odlično i Linola fett kremom te domaćim maslinovim uljem. B ulje i kremu možeš kupiti u svakoj ljekarni. Mislima da ne bi bilo loše da posjetite nekog dobrog dermatologa, mi smo išli kod Nives Pustišek u Klaićevu, bila nam je ok. Što se kortikosteroida tiče, mislim da su oni zaista zadnji izbor liječnika.

    happy mum

  • Avatar mamamaya

    mamamaya

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Draga PeggyŞue, nakon neopisivog broja krema a na kortikosteroide nikada nismo pristali, pronašli smo tu “čarobnu kremu”. Euten-ima je u biljnim ljekarnama, a imaju i zastupništvo u Hrvatskoj u Zagrebu. U par nada nam se život u mraku pretvorio u čudo. Sretno!

  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    mamamaya


    Draga PeggyŞue, nakon neopisivog broja krema a na kortikosteroide nikada nismo pristali, pronašli smo tu "čarobnu kremu". Euten-ima je u biljnim ljekarnama, a imaju i zastupništvo u Hrvatskoj u Zagrebu. U par nada nam se život u mraku pretvorio u čudo. Sretno!


    Hvala mamamaya!

    happy mum

  • Avatar patak

    patak

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    da, krema EUTEN!!! bez lažne reklame, susjedinom malom je to spaasilo život. probajte, uvjerite se i širite dalje!

  • Avatar Nina23

    Nina23

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    Mi isto imamo ad ,ali vec smo veliki pa hvala Bogu prolazi..probali smo sve i svašta i jedino sta nam je pomoglo jer Dermacura Rejuvaderm krema….nema je u ljekarni,ali se moze naruciti preko njih

  • alexandra_zg

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Ja sam sa svojim sinom prošla pravi pakao kad je riječ od ad-u. Njemu je nažalost bio vezan uz alergije. Imao je teži oblik ad-a od samog rođenja. Probali smo stvarno sve što se spominje na forumima, sve lječničke preporuke, sve što je bilo na reklamama. Homeopatski lijekovi, hamamelis, ulje crnog kima, ulje noćurka, Euten krema, kupanje u zobenom mlijeku, Aderma, Mustela, Linola fett, maslinovo ulje, bademovo, neka krema iz Bosne - zaboravih ime, kortikosteroidi i još mnogo toga.. Sažetak mog iskustva bi bio sljedeći: homeopatski lijekovi su ozbiljan oblik ad-a neučinkoviti. Pričajući sa nekolicinom liječnika koji su liječili mog sina, zapravo sam došla do zaključka da je 1200kn koje sam dala za homeopatsko liječenje bio bačen novac. Njemu se nije značajno popravilo stanje. Ovaj manje značajan napredak bio je rezultat njegovog prirodnog sazrijevanja metabolizma i razvoja imuniteta a ne zasluga homeopata. A dotični homeopat je garanirao potpuno izliječenje. Mdaaa.. Škola za ubuduće. Krema Euten je bila učinkovita al je baš u vrijeme kad ju je moje dijete koristilo, bila privremeno povučena sa tržišta jer je bilo dokazano da u sebi sadrži jedan od najjačih kortikosteroida koji izaziva ozbiljne posljedice. Iako je kasnija bila ponovno na tržištu, nismo je više nikad koristili. Na većinu ostalih proizvoda za njegu, moj maleni bi prije ili poslije počeo reagirati nadraženom kožom i još jačim svrbežom. U našem slučaju rješenje je bilo detektirati alergene i u potpunosti ih izbaciti. Kožu mažemo najobičnijom emulijentnom bazom iz ljekarne bez ikakvih dodataka tek toliko da kožu mastimo i štitimo od vanjskih faktora. Moj sin sad tek povremeno ima u pregibu nogice mali ekcem i to kad u jaslicama pojede nešto što ne bi smio. Inače m je koža fantastična - glatka kao u zdravog novorođenčeta. Možda malu zaslugu ima i način ishrane. Naime, jedemo organsko uzgojeno, hranu koju jedemo isključivo spremam sama (pa i kečap haha) trudim seu potpunosti izbjegavati hranukoja sadrži bilo kakve aditive i konzrvanse (npr. vegetu nisam jela već skoro 2 godine :D ). Od dodatnih nutrijenata prema preporuci nutricionistice Tene Niseteo, maleni uzima omega masne kiseline i to iz jetre bakalara i iz biljnog porijekla (ciljano uzimamo zbog atopijskog). Kako ga još uvijek dojim i sama jedem isključivo ono što on smije.. I eto. Napredak nije izostao. Kad ga doktori vide sad ne vjeruju da je to ono isto dijete. Eto, nadam se da ćete i Vi polučiti takav rezultat.Sretno! :)

  • eerena

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Evo i našeg iskustva sa atopijskim dermatitisom: prvi simptomi počeli su u dobi od 3 mjeseca a kako nismo znali o čemu se točno radi slušali smo sve savjete koje smo dobivali sa strane, međutim stanje se samo pogoršavalo i do te mjere da je koža bebe na nekim mjestima pucala i  i krvarila. Kada smo kod dermatologa saznali o čemu je riječ i počeli koristiti određene kreme i ljekove između ostalog i kortikosteroide stanje se počelo poboljšavati ali samo kratkoročno. Ovo prolječe u vrijeme kad je koncentracija peludi bila jaka stanje se opet vratilo u prvobitno. Tada smo igrom slučaja saznali za dr. Kseniju Krajina Pokupec i za njezine preparate koji se sastoje isključivo od bilja, stupili smo u kontakt i započeli terapiju biljnom kupkom, čajem i kremom. Nakon mjesec dana bebina koža postala je natrag bebina koža i nestali su svi simptomi. Zaista preporučam svim roditeljima jer vjerujem da će pomoći svakom djetetu sa ovom dijagnozom.

  • franjevi.andrea

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    evo i mojeg iskustva sa atopijskim dermatitisom:dijagnosticiran je sa samo mjesec dana sada je napunila 10 god. i iskreno neznam šta da vam napišem jer smo već ludi.  isprobali smo sve od maslinovog ulja,ulje badema ,nevena itd..za pravilo od tri minute znam da nije važilo barem za nas.od najlošije faze od prije tri godine djeluje mi da slabi i da joj nije više tako loše i da je sada više toliko ne svrbi.koristimo belobazu ,letizen od 10mg i kortikosteroide razno razne,koža joj je sva flekava sa silnim bjelim flekicama i iskreno nadam se da je uskoro kraj jer mi ponestaje snage gledati dijete kako se mući a ja joj nemogu pomoći

  • franjevi.andrea

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    možete mi poslati broj od doktorice jer sam zbilja očajna

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.