Porod u Petrovoj

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Lady_Dy

    Lady_Dy

    Broj poruka: 39

    Prijavi adminu

    Evo, pošto vidim da postoje izdvojene teme s iskustvima iz pojedinih rodilišta,voljela bih na jednom mjestu čuti i kako je bilo vama koje ste rađale u Petrovoj. Kakvi su dojmovi na osoblje, kako je sve skupa prošlo i ako imate kakav savjet za nas koji se tamo spremamo 

  • Avatar Nalah

    Nalah

    Broj poruka: 2037

    Prijavi adminu

    https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/iskustva-iz-petrove-bolnice-396 [klokanica.24sata.hr]
    https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/porod-u-petrovoj-857 [klokanica.24sata.hr]

    imamo već 2 teme

  • Avatar Lady_Dy

    Lady_Dy

    Broj poruka: 39

    Prijavi adminu

    Ali u tim temama nitko ništa nije pisao 
    A tema općenito o rodilištima mi je preopširna da bi ju cijelu prekopala.
    Vidim da recimo za vinogradsku postoji posebna tema u kojoj žene lijepo pišu sve na jednom mjestu.

  • Avatar LuKi5

    LuKi5

    Broj poruka: 2550

    Prijavi adminu

    Rodila sam u Petrovoj prije malo manje od 7 mjeseci. Zadovoljna sam s osobljem I odjelom babinjaca, te PT1 odjelom. TA kao I u svakoj bolnici ti je cekanje od jutra do sutra, porod mi je bio induciran, po jednom terminu 41+1, po drugom 39+1, zadovoljna sam cjelokupno sa svim jer su me konstantno pratili, od 38. tj. sam u TA bila svaki dan radi CTG-a, svaki drugi CTG+pregled, zbog visokorizicne trudnoce…Odjelbabinjaca je novoureden, tus kabine, hladnjaka dva u sobi, dvije TV, po 4 u sobi, klima, itd. Posjete su pola sata, po jedna osoba, sto je cisto ok posto nekima nije ugodno dojiti bebe pred svima.Radas u svojoj spavacici, muz ti treba imat tecaj iz rodilista ako zeli prisustvovat, iako ni to nije pravilo. Ako imas kakvih pitanja, nesto posebno sto te zanima?

    14.06.2014. L ♥

    [lilypie.com]

  • Avatar Lady_Dy

    Lady_Dy

    Broj poruka: 39

    Prijavi adminu

    Hvala Luki. Meni je termin 03.02. al ocekujem svaki dan da to krene jer sam već za Badnjak bila za prst otvorena.
    Zanima me da li su te pitali za epiziotomiju ili samo cvaknu već rutinski? Toga me najviše strah 
    I da li su bebice baš cijelo vrijeme s vama u sobi ili ih sestre odnesu?

  • Avatar LuKi5

    LuKi5

    Broj poruka: 2550

    Prijavi adminu

    Nisu me imali vremena pitati za epiziotomiju jer su mu opadali otkucaji, zaglavio se nekako pa su me prvo rucno sirili, I na kraju kad tako nije islo su me zarezali I pritisnuli trbuh, ja sam ti se skroz raspucala, ali ne mora znaciti da ce biti tako. Jer mi nisu radili epiziotomiju dok stvarno nije bilo potrebno.

    14.06.2014. L ♥

    [lilypie.com]

  • Avatar LuKi5

    LuKi5

    Broj poruka: 2550

    Prijavi adminu

    Sto se tice bebica, odnose ih samo na kupanje I pregled cca sveukupno dva sata u danu, ostalo su sve vrijeme tamo. Ja sam rodila u 16:36 I donijeli su mi ga u 1 poslije ponoci.

    14.06.2014. L ♥

    [lilypie.com]

  • Avatar Masha2

    Masha2

    Broj poruka: 152

    Prijavi adminu

    Evo ovo je moje iskustvo koje sam pisala na temi “rodilišta i njihovo osoblje”…
    Rodila sam 26.10. u Petrovoj i evo napokon sam uhvatila vremena da podijelim s vama svoje iskustvo.
    Prvo moram naglasiti da bih definitivno opet rodila u Petrovoj!
    Porod kao porod je bio težak i bolan ali to nije do osoblja i bolnice nego do mog tijela tako da… 
    Nego, od ulaska u boks vodio me mladi dr Juras, koji me na kraju i porodio, zašio i sve ostalo. Vrlo ugodan, zezali smo se odmah nakon izgona i pri šivanju. 
    S obzirom da je moj porod jaaaako dugo trajao, većinom me obilazila babica Ivana, predivna, draga, mlada ženskica koja mi je maksimalno izašla u susret. Naime, rodila sam u 15:55, a posjete su u 16:30, dakle nije bilo teoretske šanse da muž vidi bebu do drugi dan. I tako se ja pojadala babici Ivani odmah nakon poroda (haha, o čemu sam razmišljala, tek rodila a gledam na sat kad su posjete), kaže ona da zovem muža nek brzo krene pa će mu ona pokazati bebu na hodniku prije nego nas prebace gore na babinjače. I tako sam se ja mazila sa svojom Zrinkom, zašili me, sredili, kad odjednom ulazi moj muž u boks, babica zatvara vrata i nas troje ostali sami…. Pustili su nas dobrih 45min da se mazimo i družimo na miru. Ne znam je li im to uobičajen potez, ali mene je oduševio! https://klokanica.24sata.hr/static/sceditor/emoticons/20a.png [klokanica.24sata.hr]
    Oko 18h me voze na 2. kat. Da, fulala sam večeru koja je u 17:30. Sve sam fulala za pola sata razlike https://klokanica.24sata.hr/static/sceditor/emoticons/08a.png [klokanica.24sata.hr] Ovo pišem jer sam u rodilište stigla prethodnu noć u 4:30 ujutro. Srećom sam se sjetila reći mužu kad je dolazio da mi donese nešto za jesti, mada sam imala kekse u torbi ali bila sam gladna kao vuk a doručak je tek u 8 ujutro.
    Beba prvu večer nije bila sa mnom, ostale dvije jest. Ujutro na vizitama je standardno dr Blajić, ekspresno brzo gotovo. Sestre za mame većinom ok, korektne, pitaju treba li nešto protiv bolova, većinom ljubazne. 
    Sestre za bebe… Druga priča. Zrinka se jednu noć derala iz petnih žila, molila sam ih da ju odnesu da se malo odmorimo i ja i cimerice jer su cure stigle tu noć i njihove bebe nisu još bile s njima (jedna je morala biti šivana pod općom anestezijom, baš se namučila), na što mi je sestra rekla da to nije hotel i da moramo istrpjeti. Vratila se nakon 15min i šutke odvela Zrinku jer je ova toliko urlala da je već jadna promukla. Jednom riječju, koza. Baš me to naljutilo https://klokanica.24sata.hr/static/sceditor/emoticons/05a.png [klokanica.24sata.hr]
    Druga priča o sestrama za bebe je vezana uz mlijeko. Naravno da mi je napravila ragade odmah u rodilištu, zovem sestru da mi ju stavi pravilno na bradavicu i žalim se kako ne vuče… Ona pritisne dojku i kaže da mi je kolostrum pregust i previše ljepljiv, da to nikad nije vidjela i da zato mala ne može dobro povući?!?!?! Pitam što da radim, da se izdajam pa bacam, ona mi govori da će se tako samo opet napraviti takvo pregusto mlijeko… Plače Zrinka, plačem ja… U to dolazi druga sestra, opet me pritišće za dojku i kaže da je to sve normalno. Opet, plače Zrinka, plačem ja…
    Sve u svemu, bolnica kao bolnica, jedva čekaš doći doma. Na doktore, babice i sestre za mame nemam nikakvih zamjerki. Zaista su bili fer i korektni, ali sestre za bebe… Nemam riječi. 
    Meni je taj rooming in bio strahovito naporan, dijete mi je stalno plakalo i taj specifičan plač iz bolnice više nikad ne želim čuti. https://klokanica.24sata.hr/static/sceditor/emoticons/10a.png [klokanica.24sata.hr]

    što se tiče epiziotomije… Ni mene nisu imali kad pitati jer se mala nije spuštala i kako je doktor nasjeo na trbuh tako  je postalo jasno da nema druge.. Mene osobno ništa nije boljelo jer te zarežu usred truda.

  • Avatar Masha2

    Masha2

    Broj poruka: 152

    Prijavi adminu

    A što se tiče toga kad ti donesu bebicu… Rodila sam u 15:55 a malecku sam vidjela tek sljedeće jutro. Kad su sestre navečer došle po cimericine bebače za kupanje, rekle su mi da je Z dobro i da se ne brinem, da se dosta nagutala plodne vode pa će ju za svaki slučaj ostaviti preko noći kod sebe.

  • Avatar Lady_Dy

    Lady_Dy

    Broj poruka: 39

    Prijavi adminu

    Znači i preko noći su bebe s nama u sobi? Mislila sam da ih odnesu preko noći i vrate nakon jutarnje vizite. 
    Koliko bude mama u jednoj sobi? 
    I da li posjete dolaze u sobu ili mame izlaze van? Meni bi nekako bilo bed da neciji muzevi, mame ili dede budu u sobi dok ja recimo taman hranim svoju malenu.
    Za bebu ne trebam nista nositi u bolnicu, jel dan? 
    A muz kad dode po nas ponese pelenu, oblekicu i jastuk?

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.