Prerano otvaranje u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Yeles

    Yeles

    Broj poruka: 35

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima!
    Trudna sam 24 tjedna. Na jučerašnjoj kontroli doktorica mi je rekla da sam otvorena za jednu jagodicu prsta. Prepisala mi je Cordipin svaki drugi dan, da se spriječe daljnje kontrakcije maternice. Pitala me dali sam osjetila bolove, ali nisam ništa osim micanja moje bebe. Jedino sam osjetila da mi je trbuh ponekad nešto tvrđi i lagano stezanje iznutra. Pošto mi je ovo prva trudnoća, zabrinuta sam! Molim trudnice sa sličnim iskustvima za savjet… Hvala Vam!

  • piasara

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    pa u biti to bi trebalo sve biti u redu,to je normalan nalaz,tijelo se priprema,radi svoje…po meni,nema mjesta za paniku i zabrinutost! da se nešto dešava,bilo bi već nekih konkretnih znakova,trudova ili nešto…dosta ginekologa tako reagira radi preventive i osobne zaštite…jedino neznam čemu baš taj Cordipin?!

  • Avatar Yeles

    Yeles

    Broj poruka: 35

    Prijavi adminu

    Hvala na odgovoru piasara! Uglavnom dobro se osjećam i nadam se da će sve biti ok.

  • piasara

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    to je najbitnije,kako se majka osjeća…ona najbolje zna i osjeća dali je sve ok ili nešto možda neštima…mene interesira dali Vam je ikada itko rekao (od njih ginekologa), koliko oni smatraju da je normalno ili dozvoljeno biti otvoren/zatvoren u kojem periodu trudnoće…jer smatram da (pogotovo kod višetorki) nema šanse da budu skroz skoz “zacementirane” do kraja trudnoće…

  • Avatar Andydea2

    Andydea2

    Broj poruka: 73

    Prijavi adminu

    Pozz, ja sam u 3 trudnoći bila otvorena 4 prsta u 30 tj. i preporučili mi strogo mirovanje..Na kraju se i zatvorila 2 prsta sama..hehe i prenjela sina 4 dana.. Slažem se sa piasarom =D

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    I ja sam se bila otvorila 3 sm u 6. mjesecu trudnoce. Ali nisam pila nikakvu terapiju, vec sam samo mirovala. Na kraju prenjela 2 dana iako su mi od 37. tjedna govorili da necu izdrzat do termina. Samo mirno, vjerujem da ce biti sve u redu. Slazem se s curama da je najvaznije kako se ti osjecas. I pozitivan stav :-)

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar Yeles

    Yeles

    Broj poruka: 35

    Prijavi adminu

    Hvala cure, puno mi znači podrška i Vaša iskustva! Ovo mi je prva trudnoća, pa se bojim. Bitno da je moja bebica živahna i zdrava i da skakuće! Pozdrav!

  • marina.basic.sb

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pozz,  
    u 25 tjednu trudnoće mi je na pregledu ustanovljeno da se otvaram iznutra, uščće otvoreno u oblika slova U, debljina ušća bila 0.8 cm ( normalno je oblik slova T  - 2.5 cm  - za 25. tjedan trudnoće)   
    – izvana mi je bilo neprahodno i zatvoreno ušće. 
    Morala sam hitno na serklažu ( šivanje grlića meternice)  bila u bolnici 7-8 dana .. sada sam na mirovanju i u 33. tjednu trudnoće   
    čula sam dosta cura koje se izvana otvaraju.. pa prođu bez serklaže, možda se tada čak ni ne radi serklaža.. tako da ako ti nisu rekli ništa više onda samo malo uspori ritam i miruj :) sve će biti ok.. 
    sretnoo :D

  • beba01

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Dobar dan,
    molim Vas za savjet ako netko zna.
    Jucer sam saznala da sam trudna,u  trećem tjednu sam, znači sami početak.
    Ali, taman mi je gotov bris, i imam ureoplasmu 10 na 4, dobila sam samo neke vaginalete, je li netko ima iskustva sa ureoplasmom, može li biti opasna za plod? Hvala puno

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Ja sam izvana bila otvorena za prst od 20.od tjedna i nije mi nikad niš bilo :) Rekao je doktor da malo smanjim tempo i to je to. Rodila sam 10 dana prije termina, cijelu trudnoću mi je bilo užasno teško jer je beba bila nisko od samog početka, al sve se izdrži ;)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.