Proljetne bebe 2017.

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar OhSoBoho

    OhSoBoho

    Broj poruka: 688

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima,

    friško sam trudna, tek ušla u 6. tjedan - termin mi je u drugoj polovici ožujka. Zanima me kakve simptome imate u ovoj ranoj fazi trudnoće, kakve preglede radite i slično.

    nadam se da će nas se uskoro skupit na ovoj temi pa da se zajedno družimo dok nam bebice ne stignu 

  • Avatar Mancetto

    Mancetto

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Pozdrav 

    i ja sam friška trudnica, 7. tjedan - moj termin je prva polovica ožujka (jedvaa čekam). Što se simptoma tiče, bolne bradavice, nekad me samo uhvati mučnina ali bez povraćanja i to je to. 
    S obzirom da sam ostala trudna nakon dvije godine pokušavanja i da je u pitanju metforminska trudnoća često idem na preglede. Posebnih pretraga nema za sada jedino što imam hematom koji je krvario i bila sam na terapiji duphastonima 10 dana, redovito uzimam utrogestan za održavanje trudnoće i pijem euthyrox za štitnjaču jer mi je prije trudnoće tsh bio 4. Doktorica kaže da je trudnoća uredna i da se moram čuvati. Na zadnjem pregledu prije koji dan smo čuli srculence kako kuca i našoj sreći nema kraja.  Slijedeći pregled je za 2 tjedna i doktorica je najavila da ćemo onda krenuti malo dublje i detaljnije s pretragama.

    Nadam se i ja da će nas ubrzo biti više na temi i da se družimo u slatkom iščekivanju.

    Lijep pozdrav 

    Mancetto

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar OhSoBoho

    OhSoBoho

    Broj poruka: 688

    Prijavi adminu

    dobro došla Mancetto 

    drago mi je da ćemo se družiti ovdje, želim ti školsku trudnoću :)

    s obzirom na sve što si navela, moraš li mirovati ili možeš sve normalno obavljati kao i do sada?

    mi smo godinu i par mjeseci radili na bebi, mužu spermiogram bio loš, ja imam cistu na lijevom jajniku ali eto, nekako smo, uz Božju pomoć, ipak uspjeli :)  sad se nadam da će sve biti u redu i da ćemo opušteno do poroda 

    inače, simptome neke nemam osim pritiska dolje, to mi traje već neka 2 i pol tjedna, valjda se maternica širi. srčeko još nismo čuli, jer u petak kad sam bila na pregledu nam je bilo ravno 5 tjedana. naručena sam i ovaj petak i nadam se da će sve biti kako treba! ufff, ko će dočekati 

  • Avatar Mancetto

    Mancetto

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Hvala na dobrodošlici i lijepim željama 😄❤️ također i ja tebi želim školsku trudnoću i sve najbolje!!

    Morala sam mirovati dok sam pila duphastone, nekih 15-ak dana i sad sam se normalno vratila na posao iako mi je doktorica savjetovala da ne duljim previše i da idem na bolovanje. 

    Dok je trajala borba da ostanemo trudni nalazi nisu bili bajni, moji nalazi, muž je bio besprijekoran 😊 al kako kažeš, uz Božiju pomoć uspjeli smo! 👏🏼
    Moje zdravlje se popravilo i sad smo u 7 tt 😊

    Uz hematom koji je prisutan i ja sam imala ciste, dvije, na desnom jajniku promjera oko 5 cm svaka - stvarale su mi dosta problema u pocetku jer sam imala jake bolove i veliki pritisak, jedna se povukla a jedna je ostala ali se smanjila. Do 12 tt bi trebalo sve biti ok i druga cista bi se isto trebala povuci. 

    Inače, uz simptome koje sam navela već također je prisutan i pritisak dolje i pojacano mokrenje, ali to je normalno kako kažu svi - slatke muke 😊

    Isplati se čekati da se srce čuje, nešto neopisivo i predivno 😇 

    Želim ti da ti brzo vrijeme prođe do petka i naravno da će biti sve ok!! ❤️

    Mancetto

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

  • Maya91

    Broj poruka: 78

    Prijavi adminu

    Pozdrav :) Jedva sam docekala da netko otvori ovu temu za nas friske trudnice, usla sam u 7. tjedan, proslu srijedu culo se i srce kako kuca :) Ja i suprug se nismo uopce nadali ovome, prosla sam dvije operacije cisti, zadnjih 5-6 god pcos, neredoviti ciklusi, izostanak ovulacije, a uz sve to njegov posao (pomorac) nam nije olaksao situaciju. Od 3. mjeseca sam bila na terapiji klomifenom, od cega je samo jednom doslo do ovulacije ali se nije primilo zbog tankog endometrija. S obzirom da je on uskoro trebao otici, nisam vise uzimala klomifen vec samo caj od vrkute kako bi malo obnovila endometrij. Njegov odlazak se malo oduzio, doslo do ovulacije, a uskoro i do pozitivnog testa, sasvim prirodno :) 
    sto se simptoma tice, ja sam strasno napuhana, trbuh mi izgleda kao da sam vec u 3-4mj, s vremena na vrijeme me uhvate mucnine, pretezitno predvecer, bolne i natekle grudi i opcenito osjecam kao da sam se nekako prosirila, iako sto se prehrane tice sve je ostalo isto, dobila sam 1kg (58kg na 166cm). 
    Za dva dana imam novi pregled i jedva cekam ponovno cuti to malo <3

    [lilypie.com]

  • Avatar Zabica29

    Zabica29

    Broj poruka: 141

    Prijavi adminu

    Joj baš ste me razveselile ovom temom  
    Nemam koga špijunirati otkad su zimske preselile na facebook.
    Meni je danas točno 8.tjedana po zadnjoj m, ali na pregledu mi je doktor rekao da je vjerojatno manje. U početku su bile 2 gestacijske vrećice, ali samo se u jednoj vidjelo srce kad sam bila na hitnoj zbog malo krvarenja. Idući pregled mi je 3.8. i do tad ostajem u (blaženom) neznanju. 
    Od simptoma pišanje i bolne grudi su mi normala, ali mučnine me stalno zbunjuju. Poneki dan umirem od muke i umora, a poneki se tako skuliram i budem efikasna da se pitam jesam li još uvijek trudna ili nešto nije u redu. Još jedan od neočitih simptoma su te neke fobije… Prošli tjedan sam bila uvjerena da pored 2 gest.vrećice u maternici da mi je i treća zapela u jajovodu… Ali uspjevam racionalizirati.
    I malo imam napadaje gladi… Ne znam jel to zbog toga što možda prekasno navečer nešto jedem (npr.voćni jogurt u 10), ali oko 3 me probudi bol u trbuhu i rješim ju tako da pojedem 2 cm banane… Ma čudno nešto, pokušat ću to ne raditi…
    Uglavnom oduševljena sam što vas ima :)

    [/url [lilypie.com]

  • Avatar OhSoBoho

    OhSoBoho

    Broj poruka: 688

    Prijavi adminu

    jutro ženske :)

    pozdrav Maya i Zabica, dobro nam došle 

    Maya, i meni ti je trbuh toliko napuhan da je to prestrašno, već sad me ljudi čudno gledaju na poslu 
    što se ostalog tiče, još ništa…cice ne bole, mučnine nemam…jedino što sam luda od brige cijelo vrijeme i ne znam kako da se skuliram. jel se i vama to događa ili sam skroz zazujala?
    sinoć sam se prejela sladoleda i imala sam takve grčeve da sam mislila da ću poludit…ono, strah me paralizirao tak da nisam cijelu noć spavala misleći jel sve ok i jel beba još tu 
    mislim, to su bili grčevi u crijevima i prošli su kroz cca sat vremena, ali svejedno…luda glava…nadam se da ću koliko-toliko razumna dočekati pregled u petak i da ćemo čuti srčeko 

    jeste već razmišljale do kada planirate raditi?

  • Avatar Mancetto

    Mancetto

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Jutrooo žene drage 

    Maya i Zabica dobro došle 

    Baš mi je drago što nas ima 

    Joooj, ja sam danas toliko umorna, nemam snage za ništa. Imam osijećaj da svakim danom sve manje spavam i da ću se jednog dana samo srušiti od umora. 

    Što se trbuha tiče i moj je napuhan, kao da imam mali balončić  pogotovo mi je čudan osijećaj kad idem na more i kad plivam. Ne znam imate li vi problema sa stolicom i zatvorom…prije sam imala redovitu stolicu, a sad svaki drugi ili treći dan i to me počelo mučiti. Dobila sam za svaki slučaj čepiće Eva/qu al ih se ne usudim stavljati..malo me strah iako mi je doktorica rekla da su sigurni za trudnice.

    Napadaji gladi su strašni  non-stop sam gladna i isto tako kad se najedem smetaju me grčevi i onda paničarim hihihi 

    Razmišljam o tome da uskoro prestanem raditi. Bez obzira što sam u ranoj trudnoći i što mi posao nije fizički zahtjevan, moram paziti zbog hematoma koji je prisutan,a isto tako htjela bi se posvetiti sebi, uživati u svakom danu trudnoće i svim sitnicama koje slijede, opušteno i bez pritiska.

    Što vi cure kažete?

    Mancetto

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

  • Maya91

    Broj poruka: 78

    Prijavi adminu

    Jutro :)

    OhSoBoho i mene je isto stalno strah jeli sve ok, stalno se opterecavam time hoce li sve dobro zavrsiti, makar da prode jos ovih mjesec ipo dana pa da smo sigurni. Sama sebi nabijam paniku jer mislim ako se drugima desilo nešto loše npr. da srce stane kucati, da će se to i meni desiti i stalno vrtim takve filmove, a ne bi to smjele raditi, treba uživati u ovome što smo dobile i nadati se najbiljem.
    Što se posla tiće ja sam prestala raditi čim sam saznala. Iako radim u administraciji i ne radim ništa fizički teško, zbog radne okoline odlučila sam odmah otići.
    Mancetto imam i ja problema sa zatvorom ali to je valjda normalno. Ono što meni uvijek pomogne je nescafe :) smanjila sam količine odkako sam trudna, popijem max jednu šalicu dnevno i to ju napravim baš onako blijedu, ali to je jedina stvar koja meni pomogne da odem na wc :)
    Jedva čekam da prođe još koji tjedan pa da se trbuh stvarno počne nadzirati od bebe, a ne kao sada haha :D Koliko je normalno dobiti na kilaži u prva 3. mj da li znate? Ja sam inače uvijek redovito vježbala i sad sam stala kao bolje ne prva 3. mj i to mi je sada baš muka pogotovo kada vidim kako se malo po malo širim, ali zbog bebe sve, što se mora, mora se :)

    [lilypie.com]

  • Avatar OhSoBoho

    OhSoBoho

    Broj poruka: 688

    Prijavi adminu

    cure, što se zatvora tiče, ja dnevno valjda 2-3 puta obavim ‘number 2’ 

    svako jutro za doručak zob s bananom i 2dcl fortie a navečer pred spavanje opet fortia s chia i lanenim sjemenkama…da vidiš kak probava radi ;) e da, i donat mg :)

    uff, lakše mi je čuti kad vidim da nisam jedina koja brine previše, u pravu si Maya, trebale bi uživati u trudnoći i razmaziti se a ne vrtiti crne scenarije…

    ja pojma nemam do kad ću radit…ako bude sve ok mislila sam do tamo negdje oko Božića…posao mi je uredski, jedino što ću šefove zamoliti da me ne šalju na putovanja pretjerano. moj muž bi htio da ja odmah nakon godišnjeg odem na čuvanje no nekako si mislim da je bolje da sam na poslu i okupirana nego da doma sjedim i surfam po bespućima interneta :)

    nemam pojma za kile u prvom tromjesečju, mislim da sam negdje čitala da je idealno da se dobije po kilu mjesečno ali vjerujem da ima svakakvih varijanti 

    mene strah da ću do poroda izgledati ko nasukani kit, imam 178 i 70kg, samo u zadnjih godinu dana sam natukla 7kg, nadam se da neću tim tempom nastaviti inače sam gotova 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.