Majčinski instinkt

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mamica2911

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Drage mame,
    jeste li ikada imale neki osjećaj da nešto ne štima u vezi vašeg djeteta, iako su vam svi ostali govorili da ste ludi?
    Evo moje priče… Imam bebu od 4 mjeseca, školski se razvija, vesela, znatiželjna, fantastična… Prije 6 tjedana počela je odbijati bočicu i mlijeko, najprije se malo bunila, ali pojela bi ona svoj obrok. S vremenom je sve više plakala prilikom obroka, gurala bi bočicu jezikom, izvijala se, vrištala… Nema te bočice, dude i mlijeka koje nismo probali, hranila ju je uža i šira rodbina (jer možda je problem u mami, jel…), palili smo fen, napu, usisavač, skakali po pilates lopti ko manijaci… Značajno je smanjila količinu mlijeka, više je jela sa 6 tjedana nego s 4 mjeseca. Bili smo kod pedijatra, izvadili krv i urin, sve 5. Svi su nas tješili “ma to ti je faza, tko zna što se događa u tim malim glavicama, jest će kad bude gladna (ma da?!), mama je sigurno nervozna ko pas pa beba to osjeti (grrrrr!), ona to manipulira vama, proooooći će, bla bla bla…”. Ja se nikako nisam mogla pomiriti s time da je to samo faza jer ju hranim 6x dnevno i vidim da nešto ne valja i gotovo! Dijete se muči i mora biti neki razlog! E meni vrag nije dao mira i otišli smo gastroenterologu privatno i ispada da dijete ima alergiju na kravlje mlijeko! Sva sreća, alergija je blaga, prijelaz na hipoalergenu formulu riješit će problem s vremenom. 
    Ovo iskustvo me naučilo da treba vjerovati svojim instinktima kad ti svi, baš svi govore kako nisi u pravu. Budući da mi je ovo prva beba, u mnogo stvari sam nesigurna i nemojte misliti da mi je drago što sam bila u pravu da nešto ne štima, bila bih najsretnija da nije alergična, ali napokon imam mira jer sada znam u čemu je problem. Dugo sam mislila da je problem u meni jer mi je nekoliko pedijatara i članova obitelji reklo da je sigurno kriva nervoza majke. A kako ćeš biti cool kad vidiš da ti je dijete gladno, a ne jede?! Svačega smo se naslušali ovih mjesec i pol!
    Pouka: mame, vjerujte sebi! 

    Imate li sličnih iskustava?

  • Avatar mamika3

    mamika3

    Broj poruka: 3071

    Prijavi adminu

    Nemam slicnih iskustava,moram priznati!Al cekaj,sta si joj u toj dobi davala kravlje mlijeko?Sorry ako sam krivo skuzila iz tvog posta!

    Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

  • Mamica2911

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Ne, davala sam joj adaptirano mlijeko, ali ono sadrži proteine kravljeg mlijeka na koje je dosta djece alergično

  • Avatar mamika3

    mamika3

    Broj poruka: 3071

    Prijavi adminu

    Mamica2911


    Ne, davala sam joj adaptirano mlijeko, ali ono sadrži proteine kravljeg mlijeka na koje je dosta djece alergično

    Aha,razumijem!Dobro,taj dio s tim proteinima nisam znala!i mji su bili na adaptiranoj!Vidis ti taj zatucani svijet…Mama je nervozna pa je dijete takvo!Sramota je da te nitko nije poslusao ,a uporno si govorila da nesto ne valja!a i ti pedijatri…ima ih svakakvih!Dobro da nisi odustala

    Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

  • Avatar Ugolina

    Ugolina

    Broj poruka: 4926

    Prijavi adminu

    Bravo mamica!!!!

    [lilypie.com]

    [daisypath.com]

  • Avatar Bebee

    Bebee

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Bebee

  • Avatar nina0607

    nina0607

    Broj poruka: 28

    Prijavi adminu

    Bravo mama!
    Majčin instinkt je najjači !
    Nemam iskustva konkretno ko ti al za svoje dvoje dijece uvijek pogodim kad če biti bolesni, na temelju  ili kasljucanja cendranja nekog čudnog ponašanja. Uvijek ali uvijek!

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.