Sterilizacija bočica i duda

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar priks

    priks

    Broj poruka: 107

    Prijavi adminu

    Drage mame,
    mene muči jedno pitanje (tj. puno pitanja, ali trenutno ovo  ):
    danas postoji milijon preparata i svega ostalog čime se može sterilizirati bočice i dudice, a nekad toga nije bilo, pa smo svi živi i zdravi…. Da li je pametno kupovati sterilizator, po vašem mišljenju, koji je najbolji, i da li ima ikakve veze ako imam aventove bočice i recimo chicco sterilizator ili mora marka sterilizatora baš odgovarara i bočicama i dudama koje koristim?!
    I također me zanima, da li uopće kupovati sterilizator ako imam perlicu za suđe (zar i ona ne ubija sve bakterije na nekoj određenoj temperaturi)?!?
    Molim vas, riješite me te velike dileme  Hvala!!!

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Moje savjet ti je da malo pričekaš s kupovinom sterilizatora jer ti vrlo vjerojatno to uopće neće trebati ako ćeš dojiti. I ja sam naravno mislila da mi je sterilizator neophodan (kao i sto drugih nepotrebnih stvari) pa sam kupila Aventov i možda sam ga upalila sve skupa pet puta (a i to samo da muž ne prigovara da smo ga bezveze kupili )
    Pošto sam dojila bebu 15 mjeseci, bočice uopće nismo koristili tako da sam eto par puta sterilizirala dude. Bačen novac!
    Dakle, moj savjet ti je ne kupuj ako ne vidiš da bi ti stvarno trebao!

  • Avatar priks

    priks

    Broj poruka: 107

    Prijavi adminu

    I ja se nadam da mi neće trebati, hvala na savjetu!!  Ali ja bih kupila izdajalicu i bočice kako nebih morala u javnosti dojiti (iako nemam baš ništa protiv toga, ali ja se ne osjećam spremnom za to jer imam velike grudi i već sad mi je neugodno ), pa bi mi možda ipak trebao… U svakom slučaju, mogu ga kupiti i kasnije ako zatreba….
    Zanimalo me dali uopće i da ga kupujem, kad imam perilicu posuđa?? Bezveze…

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Po meni je sterilizator bacanje novaca… Neznam…
    A što se tiče dojenja u javnosti, uvijek možeš nać neko skrovitije mjesto gdje te neće svi gledat. A znatiželjnih pogleda bude uvjek. 
    Recimo moja manja cura neće vidjet flašicu, a kamo da uopće ide jest na flašicu…. 
    Po mojem čekaj s sterilizatorom jer ti je dosta perilica

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Slazem se s misshom u svemu. Nemoj kupovati sterilizator, pogotovo ako si odlucila dojiti, jer je doista bacanje novaca.
    Ja ga imam, jer sam ga dobila, ali vjeruj mi da ga nikad nisam upalila. Ako trebam sterilizirat dudu, to obavim na starinski nacin i bok. Ne palim za to sterilizator.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Ja iskuhavam bočice i dudice u loncu,. Imam perilicu, ali nisam još u njoj prala bočice zbog deterdženta za suđe, pa iskuham na starinski način i dobro. Možda budem kasnije kad bebo bude stariji. Tako da mislim da je sterilizator nepotreban. Ima drugih stvari na koje ćeš potrošiti novac.

  • GABY11

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    Pozdrav

    Meni ti je sterilizator super i koristim od Tommee tippee i ako su mi bočice od Dr. Brown bočice ,a izdajalica aventova . Iako dojin meni nije bija beskoristan dudicu čas posla steriliziraš kao i izdajalicu i bocu ako imaš negdi nešto obavit ja bi ga ponovo kupila.

  • Avatar priks

    priks

    Broj poruka: 107

    Prijavi adminu

    Hvala cure!!!!
    Pričekat ću ja sa sterilizatorom, pa ću ga uvrstit na drugu listu - listu želja za one koji pitaju hehe…  

  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    Drage mame, a koliko dugo je potrebno prokuhavati bočice i dude? Mislim, koliko minuta? Znači, potrebno ih je staviti u kipuću vodu i pustiti da voda cijelo vrijeme vrije (koliko je već vremenski potrebno?)? Je li dobro najprije prokuhati vodu pa već prokuhanu ponovno staviti da kuha, a u nju bočice/dude, kako se ne bi hvatao kamenac? Može li vruća voda ujedno “naškoditi” plastici/gumi? Tek čekam prvo dijete pa je svaki savjet već iskusnih majki dobro došao!

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Na jednoj stranici sam čitala da oprane bočice treba staviti u hladnu vodu pa pustiti da proključa, a na drugoj da treba staviti u kipuću vodu pa nisam znala što je ispravno. U svakom slučaju, mislim da ni jedno nije pogrešno. Ja radim na ovaj način: stavim vodu da se grije, a za to vrijeme operem bočice, dudice, igračke za grickanje i stavim u vodu iako još nije proključala, poklopim i kad voda počne ključati, ostavim 10 minuta da se sve to kuha i to je to. Imam silikonske dudice i ništa im nije bilo od prokuhavanja. Jedino sam zeznula Chicco izdajalicu jer nisam odvojila gumeni dio, onaj s kojim se pumpa, pa mi je ta guma pukla i morala sam kupiti drugu. Kamenac se hvata na vrhu bočice gdje se stavlja dudica, ali s obzirom da ih perem svaki dan , izribam četkom za pranje bočica i nemam problema s kamencem. U početku sam iskuhavala svaki drugi dan, a sada kad ima 7 mj, jednom tjedno.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.