Plodni dani, neredoviti ciklus

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • littlegirlblue1988

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav, 
    Nova sam na forumu zato nemojte mi zamjeriti ako postavljam pitanje koje se možda ponavlja.
    Imam pitanje oko plodnih dana kod skraćenih ciklusa.
    Moji ciklusi su u prosijeku 19-22 dana. Jajnici su najboljem redu (kaže ginekolog).
    U kojem bi ja terminu točno trebala imati plodne dane?

  • Avatar engy

    engy

    Broj poruka: 140

    Prijavi adminu

    Pozdrav,   najbolje ti je mjerit bazalnu temperaturu i koristit trakice za utvrdjivanje ovulacije.Inace ti je nemoguce ovako ista otprilike rec,pogotovo kod tako kratkih ciklusa.

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Littlegirl,

    Negdje sam procitala da postoji mogucnost da malo teze dolazi do T kod prekratke luteinske faze, znaci druge faze ciklusa kod kratkih ciklusa.
    Znaci ako ti ciklus traje 22 dana, 14 dana prije M bi trebala nastupiti O, znaci to bi ti bilo vec 8 dan. Ako ti ta luteinska fata traje 14 dana. 
    Ali curama zna biti recimo da ta deuga faza ciklusa traje prekratko npr.8 dana, a ti svakako moras vidjeti kad je tebi O. 
    Jer u tom slucaju ginekolog ti može dati i neku terapiju, možda progesteron koji ce produžiti drugu fazu ciklusa, ako je kratka, sto ne mora znaciti.
    Odi na folikulometriju kod svog gin.da vidi kad ti je O, to ides vec odmah nakon M, npr.u tvom slucaju vec 6 dc.
    Naruci si i trakice LH pa prati i na taj nacin.
    Tako ce ti biti najlakse.

    [lilypie.com]

  • Mala54

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pozdrav moj je problem neredovit ciklus nekad duže nekad kraće traje kao sad zadnje je bilo 7.11 trajalo je 7dana  i onda sad 6.12 i trajalo je 3dana pa me zanima kako računati plodne dane i ovulaciju…A danas imam male lagane grčeve kao da će ovulacija pa jer netko može sto savjetovati

  • Deleted user

    Broj poruka: 5331

    Prijavi adminu

    Mala54

    Pozdrav moj je problem neredovit ciklus nekad duže nekad kraće traje kao sad zadnje je bilo 7.11 trajalo je 7dana i onda sad 6.12 i trajalo je 3dana pa me zanima kako računati plodne dane i ovulaciju…A danas imam male lagane grčeve kao da će ovulacija pa jer netko može sto savjetovati


    Mozes koristiti LH trakice ili mijeriti bazalnu temperaturu. Meni osobno mjerenje temperature ujutro kad ustanem je jako pomoglo da shvatim kad imam Ovulaciju. Takoder su mi ciklusi u rasponu od 28 do 60 dana. Samo sto bi trebala barem 3 mjeseca mjeriti da bi mogla ustanoviti kakva ti je temperatura prije Ovulacija a koja je nakon Ovulacije. Postoje super aplikacije u koje onda unosi temperaturu i ona ti sama pokaze na grafu dal je bila ili ne. Aplikacija se zove FertilityFriend. Do tada mozes koristiti LH trakice. Ako te zanima vise pridruzi nam se na temi LH trakice i rado ce ti curke objasniti sve sta te zanima. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.