Roditelji Sretna mama 10. ožujka 2024.

Priznanje jedne umorne mame: 'Molim vas nemojte me osuđivati!'

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sve mame ponekad sustigne umor i nedostatak sna koji se potom odražava na svakodnevnim aktivnostima. Jedna je majka iskreno napisala što joj se sve događa tijekom tjedna, a njezina priznanja pročitaj u nastavku...

Imati djecu je najbolja stvar koja mi se dogodila, ali ujedno je i najintenzivnija. Postoje trenuci (ili dani) kada me sustigne nedostatak sna i radim stvari koje nemaju baš previše smisla. Ovo su samo neke stvari koje su se dogodile proteklog tjedna...

Možda te zanima... Genijalna si! Iako si ponekad umorna, ti si snažna žena! Roditelji

1. Danas se nisam tuširala (jer sam prilično sigurna da sam se jučer otuširala)

Prilično sam sigurna- mislim da postoji 50 posto šanse - da sam se jučer istuširala. Uvijek se probudim ujutro s namjerom da to učinim, ali nekako mi dan prođe da se ni ne okrenem. Svaki dan. Imam dvoje male djece koja me prate gdje god idem, pa se planiranje bilo kojeg samostalnog događaja čini izazovnim. 

2. Zamijenila sam cipele

Dvaput sam u jednom danu stavila cipele svog sina na krivu stopalo. Zapravo nisam primijetila prvi put dok se nije spotaknuo kad je počeo trčati. Srećom nije se dogodilo tri puta.

3. Čujem samo polovicu većine razgovora

Nažalost, to nije samo zato što je druga polovica moje pažnje usmjerena na moju djecu. To se događa i kad oni nisu sa mnom. Toliko se trudim pažljivo slušati, ali kad sam umorna, pažnja i misli mi odlutaju.  Ili nenamjerno počnem u glavi sastavljati popise poslova. 

Možda te zanima... Pronašao suprugu kako leži na podu: 'Pitao sam se je li uopće živa' Roditelji

4. Ponekad nogom udaram muža usred noći i pretvaram se da to radim slučajno

Moj je suprug je sjajan otac,  ali mu nedostaje prilično važna komponenta za zadovoljavanje potreba mojih kćeri tijekom noći (tj. dojke). Uz to rano ustaje i sutradan odlazi na posao gdje mora biti gotovo cijeli dan. Ponekad ipak postoje one stvarno užasne noći u kojima si toliko dugo budan i samo želiš da netko drugi malo osjeti tvoju bol.

5. Na rukavu imam šmrklje i prilično sam sigurna da to nije moje

Pokušavam biti organizirana i imati maramice uz sebe. Ne ide uvijek tako, pa moram improvizirati. Moj umorni mozak ne mora nužno smisliti najbolja rješenja.

6. Rekla sam trojici različitih ljudi da se 20. ožujka događa nešto vrlo važno, ali jednostavno više ne znam što

Otad sam shvatila da je 20. ožujka datum kad odlazim iz kuće na večeru sa starim prijateljima. To su informacije koje trenutno držim u glavi. Što, iako je važno, vjerojatno nije toliko važno za naš svakodnevni život kao datumi poput cijepljenja i Božića. Božić je još uvijek 25. prosinca, zar ne?

Možda te zanima... 8 stvari koje moraš zapamtiti kad si toliko umorna da gubiš razum Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.