Roditelji Sretna mama 10. siječnja 2017.

Siječanjski ručak: Jaja u finom umaku

jaja
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Važno je pratiti cijene i akcije, a od viška pečenja napravite ukusna jela za četvero koja će vas stajati 30-ak kuna, savjetuje Željka Stošić iz zagrebačkog kluba Papica

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 250 g rajčice
  • luk
  • paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • kobasica
  • kurkuma, mljevena crvena paprika, sol, papar, majčina dušica

Priprema:

1. U tavi na maslinovu ulju prepržite kobasice, dodajte luk i pirjajte dok ne požuti.

2. Umiješajte komade paprike i kuhajte dok malo ne omekša pa dodajte usitnjeni češnjak.

3. U povrće ubacite sjeckanu rajčicu i začine. Poklopljeno pirjajte oko deset minuta pa izlijte u umak jaja.

4. Kuhajte poklopljeno još desetak minuta, dok se jaja ne stisnu.

5. Pospite majčinom dušicom i poslužite s lepinjama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.