Roditelji Sretna mama 29. svibnja 2020.

Trikovi za uštedu na dječjoj odjeći koji će ti dobro doći

Foto: Guliver

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Činjenica je da djeca vrlo brzo prerastu odjeću, pa se ponekad čini da im svaka dva mjeseca treba kupovati novu. Ipak, mnoge mame imaju nekoliko rješenja za taj problem, među kojima su i kupnja i prodaja na Njuškalu

Kad rodiš prvo dijete, jasno je da mu želiš priuštiti sve najbolje - najbolji krevetić, zadnji model kolica, najmoderniju odjeću... I to je sasvim uredu. Međutim, također je činjenica da si sa svakom novom bebom opuštenija i manje osjetljivija, što i nije tako loše jer na taj način imaš priliku štedjeti novac i preusmjeriti ga tamo gdje je potrebniji. Zato ti donosimo nekoliko trikova mama koje su pronašle način na koji mogu uštedjeti na dječjoj odjeći.

1. Kupnja odjeće na sniženjima

S obzirom na to kako brendovi danas lansiraju kolekcije i po nekoliko puta godišnje, na kraju svake mogu se pronaći artikli po povoljnijim cijenama. A kako bi uvijek prva imala tu informaciju, savjetujemo ti da pratiš službenu web stranicu trgovine ili da se prijaviš na newslettere kako bi primala obavijesti putem e-maila. Tako ćeš prva uhvatiti najbolje komade i uštedjeti novac.

Osim toga, mnoge mame uvijek kupuju malo veću odjeću kako bi je dijete moglo nositi što dulje, pa i tako uspiju izbjeći dodatne troškove. Također, svakako obrati pažnju na veličine, no nemoj ih se strogo pridržavati. I sama znaš kako se svako dijete razvija svojim tempom, a ti najbolje možeš procijeniti kad bi što moglo odgovarati tvojem.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

2. Čuvanje odjeće starije djece

Svi smo upućeni u to kako se stvari prenose s generacije na generaciju, a s obzirom na to da je svako dijete u razvoju nosi samo nekoliko mjeseci, odjeća većinom izgleda kao nova. Zato, kad tvoje dijete preraste majicu ili hlače, operi ih i spremi u ormar za mlađe članove obitelji. Naravno, to vrijedi i za obuću. Ovu metodu možeš primijeniti i s prijateljicama koje također imaju djecu, pa ćete tako imati duplu uštedu. Obje pripazite na to da odjeća bude oprana deterdžentom za djecu i na odgovarajućoj temperaturi kako se koža djeteta ne bi iziritirala, ali i kako bi se ubile sve bakterije.

3. Pronjuškaj gdje su bolje cijene

Kupnja korištene odjeće svakako je jedan od načina na koje možeš uštedjeti, a osim čuvanja novca, pomažeš planetu jer recikliraš. Ponukani znatiželjom koliko se jeftinije može proći ovom metodom, odlučili smo provesti malo istraživanje i pronjuškati kako se kreću cijene među oglasnicima.

Za primjer smo uzeli najveći hrvatski marketplace Njuškalo, na kojoj se može pronaći širok spektar stvari, pa tako i korištena dječja robica. Kako bismo ti dali dobar pregled usporedbe, uzeli smo u obzir cijene uobičajenih stvari kao što su kratke i duge majice i hlače, pidžama, ali i obuće. Evo što smo sve saznali.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Iako je riječ o vrlo malim komadima odjeće, pojedine su cijene u uobičajenim online trgovinama konkurirale komadima odjeće za odrasle. Najjeftinija majica koštala je 40 kuna, dok su neke premašivale iznos od 100 kuna. Najniža cijena majice bila je jednaka onoj kratkih hlača, a duge su hlače i donji dio trenirke imali jednaku početnu cijenu. Evo i kratkog pregleda.

  • Kratke majice: od 40 kn
  • Duge majice: od 60 kn
  • Kratke hlače: od 60 kn
  • Duge hlače: od 80 kn
  • Donji dio trenirke: od 80 kn
  • Komplet ljetne pidžame: od 90 kn
  • Obuća (tenisice): od 130 kn

Situacija na Njuškalu bila je sasvim drugačija i cjenovno pristupačnija. Korištena odjeća nije imala gotovo pa nikakvih oštećenja, a mogli su se pronaći i neotpakirani komadi po znatno povoljnijim cijenama. Tako smo pronašli kratke i duge majice te kratke hlače od pet kuna, a tenisice od samo 20 kuna. Evo i ostalih cijena.

  • Kratke i duge majice: od 5 kn
  • Kratke hlače: od 5 kn
  • Duge hlače: od 10 kn
  • Donji dio trenirke: od 10 kn
  • Obične i ljetne pidžame: od 25 kn
  • Obuća (tenisice): od 20 kn

 | Author: Komplet majica i bodija, 80 kn/Njuškalo Foto: Komplet majica i bodija, 80 kn/Njuškalo

Kao što i sama možeš zaključiti, Njuškalo se pokazao kao odlična platforma putem koje možeš uštedjeti novac. Svakako obrati pozornost na opis proizvoda i njegovo stanje, a ako te zanimaju dodatne informacije, imaš mogućnost poslati direktnu poruku osobi koja je objavila oglas. Cijeli asortiman dječje odjeće i obuće pogledaj ovdje.

4. Prodaja stvari putem interneta

Ako ipak nemaš namjeru čuvati odjeću i obuću za iduće generacije, a tvojim prijateljicama također ništa od toga ne treba, robicu uvijek možeš prodati putem interneta. Kao što je možeš kupiti, tako Njuškalo nudi i mogućnost prodaje stvari. Sve što trebaš učiniti jest napraviti korisnički račun ili se možeš prijaviti putem svog Facebooka i odabrati opciju ''Prodavač''. U samo nekoliko koraka objavit ćeš proizvod koji želiš prodati te ćeš već za koji dan vratiti dio novca koji si dala za kupnju djetetove odjeće.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

5. Odabir neutralnih boja

Još jedan od načina uštede leži u odabiru boje odjeće. Ako kupuješ odjeću u neutralnim bojama, poput mornarsko plave, krem, bijele, crvene, zelene ili žute, moći ćeš ju koristiti i za dečka i za curicu u budućnosti. Naravno, nemoj odustati od ružičastih ili tamnoplavih tonova, no ova će ti metoda osigurati veliku uštedu novca.

Osim toga, ako uočiš neka oštećenja na robici poput rupe na tkanini, nemoj je odmah baciti. Pokušaj ušiti komad nekog drugog materijala ili veselog uzorka i tako spasi majicu ili hlače. A ako si vješta u šivanju, svakako se probaj okušati u izradi vlastitih odjevnih predmeta za svoje dijete.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.