Roditelji Tatina zona 23. travnja 2024.

Tate djevojčica: Muškarci koji imaju kćeri žive dulje?

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prema novom istraživanju, što više kćeri otac ima, produljuje mu se životni vijek, točnije ima čak 74 tjedana za svako rođeno žensko dijete

Dolazak bebe u život definitivno mijenja život muškarca, nevažno je li postao otac sinu ili kćeri. No i mnoga istraživanja pokazala su da tate postanu nježniji kad im se rodi kćer i da imaju posebnu vezu cijeli život, kao i mame sa sinovima. A prema najnovijoj studiji, tate kćeri imaju još jednu dobrobit, žive dulje nego tate koji nemaju žensku djecu.

15 stvari koje svaki tata koji ima kćer treba znati

Iako postoje neka istraživanja oko toga kako rođenje djeteta utječe na očevo zdravlje i tijelo, istraživanje Sveučilišta Jagiellonian odlučilo je istražiti dublje. U analizi je sudjelovali više od 4310 ljudi (2147 majki i 2163 očeva), a otkriveno je da ukupan broj djece ili sinova nije imalo neki utjecaj na očeve, ali broj kćeri bio je povezan s dugovječnosti očeva.

Studija je otkrila da očevi koji imaju kćeri žive dulje, a što više kćeri imaju, žive dulje, čak 74 tjedana za svaku rođenu kćer. 

mama, blizanci, bebe Možda te zanima... Mame blizanaca psihički su zdravije i dulje žive Roditelji

Iako je ovo dobra vijest za očeve, majke nemaju isti rezultat. Prema studiji objavljenoj u American Journal of Human Biology, i kćeri i sinovi negativno utječu na majčino zdravlje i zapravo skraćuju životni vijek. Ovo se može nadovezati na nedavno istraživanje prema kojem su najsretnije žene koje ostaju slobodne i nemaju djecu.

No postoji i jedna druga studija, a prema kojoj dijete, nevezano za spol, produljuje životni vijek oboje roditelja. Prema analizi podataka koji su se prikupljali više od 14 godina, otkriveno je da parovi koji imaju djecu imaju i veću vjerojatnost da će živjeti dulje nego oni koji nemaju djecu.

Svejedno ovo je dobra vijest za naše tate, koji će dulje živjeti jer imaju nas, kćeri.

Možda te zanima... Ponašaju li se tate drugačije prema kćerima? Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Expressscreditt

    Apply for a quick and affordable 3% interest rate loan. we offer 24/7 internet service with 4 hour credit delivery service. contact us today for your credit by email: expressscreditt@outlook.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.