Roditelji 24. travnja 2023.

Uz ove trikove ćete unijeti puno manje kalorija, a kilogrami će se topiti sami od sebe

Foto: Promo

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Drage mame, želite pripremati zdrave obroke svojoj obitelji sa što manje masnoće? Ne brinite, donosimo vam trikove i savjete koji će vam u tome pomoći!

Svaki put kada svom djetetu odlučite servirati neki obrok, razmišljate da li je nutritivno dovoljno bogat, da li će mu svidjeti i hoće li ga pojesti do kraja? Niste same! Mame često "pokleknu" i naprave omiljene dječje pohance i pomfrit, jer njihovi mališani ne žele jesti varivo ili kuhano povrće. Sigurno se pitati kako izbjeći sve te suvišne nezdrave masnoće u kuhinji, pripremiti jednostavnije i zdravije obroke te da li je uopće moguće napraviti ukusnu hranu bez masnoće? Donosimo vam nekoliko savjeta!

Neka vaš odabir bude nemasno meso!

Za obiteljske obroke najbolje je odabrati nemasne komade mesa, a dobar izbor je očišćena puretina koja je izvrstan izvor vitamina te je bogata željezom. Uz puretinu, svakako uvrstite na vaš tanjur pileća prsa koja su odličan izvor klorina, fosfora i riboflavina. Također, pripazite kako pripremate meso i izbjegnite pohanje u dubokom ulju zbog suvišnih masnoća i prekomjernog unosa nezdravih kalorija! Nemasno meso ne trebate u potpunosti izbaciti iz prehrane, ali ograničite njegov unos.

 | Author: Promo Foto: Promo

Birajte zdrave masnoće!

Treba znati da nisu sve masnoće iste – one koje nalazimo u procesiranim namirnicama svakako bi trebali svesti na minimum, pogotovo u prehrani naše djece. Prednost svakako treba dati blagotvornim masnoćama iz maslinovog i bučinog ulja, avokada kao i orašastih plodova. Kako je riječ o energetski bogatim namirnicama i tada treba pripaziti i na njihovu količinu.

 | Author: Promo Foto: Promo

Koje tehnike pripreme hrane su najzdravije?

Kao što smo ranije napomenuli, izbjegnite pohanje kad god to možete, jer osim visokog udjela zasićenih masnoća, pohana hrana često sadrži i skrivene kalorije. Roštiljanje hrane također nije najzdravija tehnika jer se prilikom takve obrade hrane mogu stvoriti brojni mutageni spojevi. Kuhanje hrane i kuhanje na pari su sigurne metode pripreme obroka za sve roditelje jer tu nema izgorenih dijelova niti opasnosti od toksičnih i kancerogenih tvari. Problem je što kuhane namirnice nisu našoj djeci ni približno ukusne kao one pržene pa ih često s nezadovoljstvom odbijaju na svom tanjuru.

Dakle, pitanje je kako spojiti ukusnu hranu za vaše mališane sa njenom zdravom pripremom? Rješenje se krije u korištenju friteze na vrući zrak koja postaje sve popularnija među mamama jer nudi uživanje u zdravoj hrani, sa čak 90 posto manje masti! Mame, predstavljamo vam Philips Airfryer, koji sadrži tehnologiju za uklanjanje masnoće prilikom pripreme obroka za vaše mališane. U Philips Airfryeru možete pripremite na stotine obroka, od hrskavih krumpirića koje će klinci obožavati do mesnih jela i lazanja, povrća, ukusnih fokača i slatkih jela.

 | Author: Promo Foto: Promo

I ono najbolje, 40% je brži u usporedbi s običnom pećnicom, a štedi nam čak 60 posto energije!

Uživajte u zdravoj hrani, hrskavoj izvana i mekoj iznutra, s do 90 % manje masti uz Philips Airfryer XXL serije 3000 - najbolju fritezu na vrući zrak koja će sav posao napraviti umjesto vas. Philips Airfryer XXL je više nego friteza. U fritezi Airfryer XXL možete pripremiti stotine obroka, a svaki je zalogaj ukusan zahvaljujući tehnologiji protoka zraka i zvjezdastom dizajnu.

Za razliku od pećnice, Philips Airfryer XXL ne trebate prethodno zagrijavati, čime štedite vrijeme kuhanja, ali i električnu energiju. Ujednačeno kuha hranu sa svih strana za uvijek savršene obroke, a u njemu možete i frigati, roštiljati, pržiti pa čak i podgrijavati!  Zahvaljujući košari kapaciteta 1,4 kg u kombinaciji s posudom zapremnine 7,4 l u Philips Airfryeru XXL možete napraviti do 6 porcija obroka za obitelj i prijatelje odjednom.

Airfryer XXL jedini je airfryer s tehnologijom uklanjanja masnoće koja odvaja i sakuplja suvišnu masnoću, a zahvaljujući košari QuickClean aparata Airfryer s umetnutom rešetkom koja sprječava lijepljenje, čišćenje je brzo i jednostavno.  U aplikaciji NutriU otkrijte stotine recepata za ukusna i zdrava jela koja se mogu brzo pripremiti uz Airfryer, a više o modelu Philips Airfryeru XXL saznajte na linku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.