Školarci Prehrana školarca 20. ožujka 2017.

Odlična grickalica za vaše najdraže: Popečci od cvjetače

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svi će uzdisati od uzbuđenja kad osjete miris pečenja ovih slasnih popečaka koji mogu biti izvrstan prilog uz glavno jelo ili zdrava grickalica

Zašto danas ne biste, uz glavno jelo, napravili popečke od cvjetače? Ili, još bolje, napravite ih kao popodnevnu zdravu grickalicu! Dobro je poznata stvar kako je cvjetača izuzetno zdrava, pa zašto ju onda ne biste jeli češće!

Sastojci:

  • 1 cvjetača od otprilike 400 g
  • 1 veći luk
  • 2 - 3 manja češnjaka (po želji)
  • 3 - 4 jaja
  • 1/2 šalice ribane mozzarelle
  • 1/2 šalice glatkog brašna
  • 1/2 šalice mlijeka
  • peršin
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Postupak:  

1. U većoj posudi zakuhati vodu, staviti cvjetaču da se prokuha i omekša, ali ne i prekuha. 

2. Ocijediti ju te ohladiti.

3. U posudi za pečenje na malo ulja popržiti luk češnjak (samo kratko, da omekša, ne da izgori) i izvaditi.

4. U drugoj posudi natrgati cvjetaču na sitnije komadiće (ne prevelike, ali ni presitne), pa dodati jaja i poprženi luk. 

5. Posoliti/popapriti po želji.

6. Postupno dodavati mlijeko i brašno te miješati dok se ne ujednači.

7. Dodati mozzarellu i peršin te sve ponovno dobro promiješati dok ne dobijete gustu smjesu koja nalikuje smjesi za palačinke.

8. Zagrijati veću neprianjajuću posudu za pečenje te ju pokapati s malo maslinovog ulja.

9. Žlicom uzimati pripremljenu smjesu i stavljati ju peći.

10. Ako smjesa izgleda prerijetko, odnosno pregusto, dodajte brašno ili mlijeko kako bi popečci ostali spojeni i čvrsti.

11. Pecite ih minutu - dvije sa svake strane, odnosno, dok ne postanu zlatni i hrskavi.

12. Poslužite ih tople, ne vruće. 

Pročitajte više na Gastro.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.