Školarci Prehrana školarca 10. veljače 2017.

Sočna i kremasta rolada za bolji početak vikenda

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako ste u potrazi za jednostavnim i ukusnim desertom, ova čokoladna rolada s bananom oduševit će cijelu obitelj

Sastojci:

  • jaja
  • 110 g šećera
  • 25 g kakaa u prahu 
  • 2 žlice bijelog pšeničnog brašna
  • 125 g tamne čokolade 
  • 250 g mascarponea
  • 160 g karamel kreme
  • 1 banana
  • 150 g čokolade s karamelom

Priprema:

1. Izmiksajte žumanjke i šećer.

2. Dodajte kakao i brašno te izmiješajte.

3. Dodajte čokoladu i dvije žlice kipuće vode pa izmiješajte.

4. Izmiksajte bjelanjke pa ih dodajte u čokoladnu smjesu. Izlijte smjesu u kalup za roladu obložen papirom za pečenje, poravnajte i pecite 12 min na 180°c.

5. Pospite kakaom, pokrijte papirom za pečenje pa izvrnite kolač. Zarolajte kolač u papir i hladite 20 min.

6. U zdjeli izmiješajte mascarpone, karamel-kremu, nasjeckane čokoladice i narezanu bananu.

7. Odrolajte kolač, premažite ga nadjevom pa ponovno zarolajte. Pokrijte i stavite u hladnjak na pola sata. Pospite ga kakaom.

Potražite još recepata na Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.