Trudnoća Vodič kroz prenatalne testove u trudnoći 07. kolovoza 2019.

Nifty test: bez straha, bez boli

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Saznajte sve o Nifty testu

Nifty test je napravilo gotovo 4.000.000 trudnica diljem svijeta, niti jedna nije osjetila bol. Nifty test se izvodi jednostavnim postupkom vađenja krvi iz pregiba na ruci – sasvim istovjetno vađenju krvi kod normalnog laboratorijskog postupka.

Kako mogu napraviti Nifty test?

Za Nifty test se najprije morate naručiti. U Hrvatskoj su Vam na raspolaganju naši partneri diljem zemlje, popis možete pronaći na linku.

Ukoliko Vaša preferirana ambulanta/poliklinika nije na popisu, možete kontaktirati najbližu Vama sa popisa i napraviti narudžbu. Pozivom ćete rezervirati svoj termin za vađenje krvi, važno je da ste prošli 10. tjedan trudnoće. U ovisnosti o fazi Vaše trudnoće i naravno ovisno o Vašim željama, možete biti naručeni već sljedeći dan.

 | Author: Promo Foto: Promo

Dolaskom u ambulantu ćete se najprije sresti sa ginekologom koji će odgovoriti na sva Vaša pitanja i objasniti važnost Nifty testa. Potpisati ćete svu potrebnu dokumentaciju i otputiti se na vađenje krv.

Koliko dugo traje postupak?

Medicinska sestra ili laboratorijski tehničar će Vam izvaditi 10 mL krvi iz pregiba naruci. U Vašoj krvi se nalazi krv Vašega djeteta. Postupak traje svega nekoliko minuta. Epruveta se pažljivo pakira u za to predviđenu ambalažu Nifty testa, na kojoj je Vaš identifikacijski broj, ambalaža se isti dan šalje u laboratorij u Zagrebu, gdje se radi analiza krvi.

Kada ću dobiti rezultate?

Nifty test je brz i bezbolan, rezultati su dostupni kroz 6-8 dana. O njima će Vas obavijestiti ginekolog, telefonskim pozivom će Vam priopćiti rezultate, i objasniti postoji li rizik da Vaša beba ima neki od kromosomskih poremećaja. Vjerojatno će Vas pozvati u svoju ginekološku ambulantu kako bi Vam detaljnije objasnio rezultate i predati Vam dokumentaciju. Moguće ćete rezultate Nifty testa dobiti poštom.

Radi lakše predodžbe o tijeku Nifty testa možete pogledati karatki video. Više informacija o Nifty testu možete pronaći na našoj web stranici, možete se i naručiti na besplatno savjetovanje kod liječnika!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.