Trudnoća 14. kolovoza 2023.

Kelly Osbourne još nije bila ni rodila, a već su joj prigovarali zato što je rekla da neće dojiti

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Gotovo sigurno možemo reći da svaka mama zna da su upravo mame najizloženije „shame-anju“, odnosno mame su uvijek prve na popisu kad netko poželi nekom pametovati i sramotiti ih. I alergične su na to. A to počne već u trudnoći…

Koristiš jednokratne pelene? Ne dojiš? Zašto ti je beba premalo obučena? Daješ joj kekse? I tako dalje i tako dalje. Ovo je samo najčešće, a možda i među bezazlenijim primjerima „mom shame-anja“, odnosno sramoćenja mama. Krene otprilike u trudnoći, a nastavi se skroz tamo dok… si mama. Iskusila je to i Kelly Osbourne, iako je slavna i ne baš samozatajna.

Možda te zanima... Lindsay Lohan objavila simpatični selfie sebe nakon poroda – i izgleda bolje nego ikad! Beba

U vrijeme kad je još bila trudna, Kelly Osbourne je već imala posla s ovakvim sramoćenjem na temu majčinstva. U jednom svom intervjuu pred porod, bivša reality TV zvijezda ispričala je kako su je obitelj i prijatelji kritizirali zbog odluke da ne doji svoje dijete kada rodi.

Kelly je tada nastupila kao gost-domaćin u emisiji 'Red Table Talk', gdje je razgovarala s Jadom Pinkett Smith. Kelly, 37-godišnjakinja koja je dobila krajem prošle godine svoje prvo dijete s dečkom Sidom Wilsonom, otkrila je Jadi da je odluka koju je najavila još u trudnoći uznemirila one koji su joj bliski.

"Odlučila sam ostati na svojim lijekovima umjesto dojenja, a suludo je kako su me moji prijatelji i šira obitelj osudili zbog tog,“ objasnila je Kelly. Naime, Kelly uzima lijekove zbog svog mentalnog zdravlja, a na tu je temu bila vrlo iskrena. Ispričala je o svojoj borbi s alkoholom i drogama te kako je postala ovisna o heroinu kao tinejdžerica, jednim dijelom zbog svoje tjeskobe i depresije. Sad je na terapiji kako bi održala svoje mentalno zdravlje u ravnoteži i ne bi željela riskirati.

Ova otkačena mama je rekla da to nije spriječilo prijatelje i obitelj da je rastuže svojim komentarima. Kelly kaže da je od njoj bliskih ljudi slušala poprilično uvredljive stvari kada bi im rekla tu vijest, a neki su joj čak govorili da će "propustiti to razdoblje povezivanja" ako ne doji svoje dijete.

No, Kelly je bila dovoljno sigurna u sebe i znala je da - mama zna najbolje, pa je rekla da ne dopušta da je tuđe mišljenje o njezinim osobnim izborima uznemiri. Znala je da čini pravu stvar i bila je potpuno sigurna u to, ali riječi su je, kaže, svejedno boljele. Svjesna je svega i dovoljno oštra na riječima, pa im je odgovarali: „Kažem 'Zar misliš da ja to ne znam?' Kakva ću ja biti majka ako se počnem vraćati na staro, ako počnem biti samodestruktivna?"

Iako je rekla da je tijekom godina razvila debelu kožu, shvatila je da ne može i ne treba obraćati pozornost na tuđe misli. Umjesto toga, planira učiniti sve što je najbolje za nju i njezinu rastuću obitelj.

Zvuči kao da je Kelly počela voditi teške borbe već i prije nego je postala mama. No, sigurni smo da se ona znati izboriti s tim, te da su oni izvrsni roditelji.

Možda te zanima... Sarah Jessica Parker odgaja djecu tako da znaju što znači zaraditi novac Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.