Trudnoća 27. siječnja 2023.

Nema tabu tema! Chrissy Teigen otvoreno o rani nakon carskog reza

Foto: Instagram, @chrissyteigen
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad govorimo o ranama nakon poroda, onda najčešće govorimo o ranama nakon prirodnog poroda. Kad govorimo o tome kako nakon poroda pomoći da rana čim prije zacijeli, govorimo zacjeljivanju rana nakon prirodnog poroda. No, što je s ranom nakon carskog reza? Ona magično nestane nakon što izađeš iz rodilišta?

Iako je znanje o onom što ih čeka neusporedivo veće nego prije tri, četiri desetljeća, ipak se svako toliko pojavi neka tema vezana uz trudnoću i porod o kojoj se ne govori dovoljno. Veliku ulogu u „razotkrivanju istine“ igraju društvene mreže – i to ovaj put u potpuno pozitivnom smislu. Tako je i u ovom slučaju kad je svoje iskustvo o posljedicama carskog reza na Instagramu podijelila Chrissy Teigen, poznati američki model.

Možda te zanima... Mame priznaju što bi voljele da su znale o carskom rezu Trudnoća

Iako Chrissy ima dvoje djece, prije dva tjedna ona je postala mama po četvrti put – njena trudnoća prije dvije godine završila je pobačajem zbog puknuća posteljice. No, ovo joj je bio prvi carski rez, pa ju sad muče neki potpuno drukčiji problemi. Na svom je Instagramu objavila genijalnu fotografiju sebe potpuno dotjerane, u idiličnom okuženju svog doma – i s mrljama na mjestu bradavica, te u donjem dijelu trbuha.

Budući da o mrljama u području grudi znamo poprilično puno, nisu izazvale previše pažnje, a i ona je objavu posvetila onoj donjoj, nastaloj zbog rane nakon carskog reza.

„Na putu na previjanje rane i dovršavanju videa nastupa Beyonce u Dubaiju.“

Pa stvarno, na to uistinu često zaboravljamo! Rana nakon carskog reza je – rana, i treba ju previjati. Nije da to ne znamo, ali činjenica je da se o tom ne govori dovoljno. Chrissy je to odradila bez greške i elegantno. U svom je storyju dodatno objavila snimku mrlje na trbuhu, te napisala sarkastično „Predivno!“

No, i prije tjedan dana, kad je na svom profilu predstavila svoju kći Esti Maxine Stephens, Chrissy je skrenula pažnju na nešto što ju je pomalo zateklo – krvarenje nakon carskog reza.

„Tata roni suze sreće noću kad vidi Lunu i Milesa kako su puni ljubavi za svoju sestru, a ja sam saznala da i nakon carskog reza trebam uloške?!“

Što reći osim – volimo takve objave i volimo takve žene!

Možda te zanima... Kako zapravo izgleda hitni carski rez: Pogledaj u videu tate koji je sve snimio Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.