Vrtić Igre za djecu 16. kolovoza 2023.

Uskoro počinje ZGodionica - najzabavniji festival za djecu u Zagrebu i potpuno je besplatan!

Foto: ZGodionica
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jezero Bundek 25. kolovoza ponovno postaje domaćin šestog izdanja ZGodionice - jedinstvenog dječjeg festivala na kojem će se tijekom više od dva tjedna održavati niz kreativnih, umjetničkih, sportskih, znanstvenih i brojnih drugih potpuno besplatnih aktivnosti.

Ovaj dječji festival donosi 17 dana učenja kroz igru i igre kroz učenje. To ZGodionicu čini jedinim takvim festivalom u Zagrebu, a sve se održava na veselim prostranim livadama južne strane jezera koje će ove godine posjetiti i poseban te uvijek rado viđeni gost – uspavani div!

Ugostit će zagrebačke sportske klubove i udruge, a animatori festivala punom parom pripremaju nove igre i turnire. Klince će razveseliti i nova scenografija, a dočekat će ih i kuhinja za male chefove, mini lutkarsko kazalište, velika ljuljačka i još poneka iznenađenja.

 | Author: ZGodionica Foto: ZGodionica

Na rasporedu su i brojne radionice među kojima će svatko moći naći nešto po svom guštu. Sigurno će ih oduševiti super zabavne znanstvene radionice Thinker Laba različitih tematika - magična zviježđa, mali detektivi (forenzika), inženjerski izazovi za male arhitekte, fantastični dinosauri u pijesku, čudesni baloni, slime day, te Oobleck day prema priči dr. Seussa „Bartholomew and the Oobleck“. Tko još ne zna, na Slatkopedijinoj radionici Slatka slova, moći će naučiti abecedu na zabavan način - ukrašavanjem slova-medenjaka, bojanjem i oblikovanjem slova te slaganjem slatkih riječi.

 | Author: ZGodionica Foto: ZGodionica

 | Author: ZGodionica Foto: ZGodionica

Osim što će klinceze i klinci na ZGodionici moći čitati, naučiti slagati rime, te sudjelovati u likovnim radionicama, moći će pronaći i mnoge zanimljive naslove (lektiru također), a očekuju ih i iznenađenja domaćih autora. Svoj je dolazak i druženje s najmlađima potvrdila i poznata spisateljica Sanja Polak, autorica hit serijala o dnevnicima Pauline P.

Na rasporedu su i kreativne eko-radionice na kojima će se izrađivati novi predmeti od recikliranih materijala, te različite dramske radionice.

 | Author: ZGodionica Foto: ZGodionica

Za starije školske uzraste bit će organizirane STEM radionice udruge Stemalica na kojima će se učiti programiranje semafora s Pictoblox blokovima, programiranje semafora uz Arduino kodiranje te lemljenje elektroničke igre Simon says.

Održat će se i kazališne predstave Ivice i Viktora iz Šarenog svijeta, Harry Potter radionica izrade čarobnih štapića, slikanje na pjeni za brijanje i mlijeku, ples na svili, radionice hip hopa & break dancea, sadnje bilja, face paintinga te najljepših priča za laku noć o kojima se brinu tete pričalice iz udruge Smiješak za sve.

 | Author: ZGodionica Foto: ZGodionica

I ove će se godine ludo plesati u dječjem disku kod velike pozornice, a za one željne malo više adrenalinskih aktivnosti, tu su i dvije linije ziplinea.

Radno vrijeme festivala bit će radnim danom od 16 do 23 sata te od 10 do 23 sata subotom i nedjeljom, a ulaz na festival, kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima se ne naplaćuju. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.