Vrtić 06. srpnja 2023.

Mama kroz suze opisala koliko je iscrpljujuće kontrolirati emocije kad te djeca izlude

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ne moramo ti objašnjavati koliko te djeca mogu izludjeti. I čak se možeš sebi čuditi koliko uspiješ zatomiti svoje prave osjećaje i ne vikati. A ne moramo niti objašnjavati koliko to može biti iscrpljujuće.

Nitko te ne može izludjeti koliko mogu – djeca. Možeš se neko vrijeme suzdržavati, možeš si govoriti kako su to samo djeca, kako je i njima teško, kako ih moraš razumjeti… No, ima trenutaka kad to suzdržavanje i kontroliranje emocija jednostavno nije moguće. Ako imaš, na primjer, težak dan, a klinci jednostavno ne odustaju, nego „skaču“ po tebi i kad treba i kad ne treba.

E, tad nije lako kontrolirati sebe i svoje emocije i ne planuti, odnosno ne izgubiti živce. Nekad vikneš, naravno, nekad se dereš, urlaš, a poslije ti je žao i osjećaš se loše, misliš da si loš roditelj. E, takve je dojmove s pratiteljima podijelila jedna mama, nakon jednog lošeg jutra.

Možda te zanima... Jedna mama ima alternativu za time-out i s razlogom joj je video postao viralan Vrtić

Nakon što je to jutro planula i vikala na svoju djecu, kroz suze je ispričala o tom trenutku i požalila se kako je teško pred djecom kontrolirati emocije. 

Upozorenje: mamin govor sadrži i nekoliko psovki... 

@annaleegrace15 Being a mom is the most wonderful and humblimg thing ive ever done. Every day these little kids teach me something new about myself and im just so thankful for the opportunity ❤️😭 #momlife #momsoftiktok #babiesoftiktok #toddlersoftiktok #marriedlife #husbandwife ♬ original sound - Annalee

„Da ste me prije nego što sam dobila djecu pitali što je najteže kod tog kad imaš djecu, vjerojatno bih rekla, na primjer, ne znam – nedostatak slobode ili sna ili tako nešto. Krivo,“ rekla je ova mama, koja se zove Grace.

„Potpuno je iscrpljujuće neprestano regulirati svoje emocije, 24 sata na dan. Strpljenje i snaga koju oduzima gledanje tih malih stvorenja kako bjesne ispred tebe i da pritom ostaneš cool, tako da oni nauče regulirati svoje emocije,“ priznala je ova mama kroz suze.

I da, o da, možemo se poistovjetiti s tim. Itekako.

Možda te zanima... Roditeljski savjet za uspješan odgoj postao je viralan jer je tako jednostavan, a učinkovit Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.