Vrtić Prehrana djeteta 18. lipnja 2016.

Brzo i zdravo: Kajgana s paprikama

Kajgana s jajima
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovaj lagani omlet s više vrsta povrća savršeno je rješenje za obiteljski obrok

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 85 grama suhe slanine
  • 4 rajčice
  • 8 jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlice peršina
  • suncokretovo ulje

Priprema:

1. Luk i češnjak oljuštite. Luk sitno narežete, a češnjak zgnječite. Paprikama izvadite sjemenke i narežete na komadiće. Slaninu i rajčice nasjeckate. Jaja istučete.

2. U velikoj tavi zagrijte ulje i na slaboj vatri pržite luk dok ne omekša. Dodate češnjak i paprike pa pržite, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Dodate slaninu i pržite 2 minute, pa rajčice.

3. Ostavimte da se lagano prži 2 – 3 minute. Izlijte jaja u tavu i cijelo vrijeme miješajte. Posolite i popaprite prema ukusu, pospite peršinom i poslužite.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.