Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 10. rujna 2021.

Ovo moramo isprobati! Mama pokazala kako u sekundi smiruje uplakano dijete

Foto: Thinkstock ;Mama pokazala kako u sekundi smiruje uplakano dijete!
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedan jednostavan trik može ti pomoći da lakše smiriš uplakano dijete.

Mlada mama Emy Louise Crisp iz Engleske podijelila je na društvenoj mreži videozapis u kojem njezin sin Colby neutješno plače, a način na koji ga je njezin suprug Michael smirio pokazao se vrlo učinkovitim.  U videu, koji je na Instagramu u kratkom vremenu prikupio više od dva milijuna pregleda, 27-godišnja mama pokazala je kako je dječačić prestao plakati u samo nekoliko sekundi nakon što je sjeo na njihove "sretne stepenice".

''Colby je imao jedan od onih dana u kojima je sve rezultiralo bijesom ili krokodilskim suzama'', rekla je Emy. Njezin suprug upitao je dječaka: "Možeš li molim te sjesti na sretne stube i vratiti se kad postaneš sretniji?". Dječak se nakon 10-ak sekundi vratio u prostoriju kao da se ništa nije dogodilo. Kada su ustanovili da ova metoda zaista djeluje, odlučili su snimiti video, prenosi TheSun

"Sljedeći put kad smo probali ovaj trik, snimila sam ga kako bih vidjela hoće li isto tako brzo djelovati, a ovaj put je Colbyju trebalo 0.0001 sekunda da prestane biti bijesan", dodala je mama. Video možeš pogledati u nastavku.

Mnogi su roditelji oduševljeni Emynom metodom te su mnogi priznali da su dosad koristili metodu pod nazivom tri upozorenja, što bi rezultiralo time da se dijete pošalje u kut ako nastavi s nepriličnim ponašanjem. Ipak, složili su se kako je metoda "sretno mjesto" puno brža i uspješnija u smirivanju bijesa. Amy je napomenula kako to nije sredstvo koje koriste kad je Colby zaista uznemiren ili povrijeđen (tada samo poljupci i zagrljaji pomažu!), već samo kada ima neosnovane izljeve bijesa.

Imaš li i ti svoju metodu smirivanja djeteta? Podijeli ju s nama u komentarima! 

Možda te zanima... Genijalno: Mama otkriva jednostavan trik da beba ne baca igračke na pod Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.