Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 16. ožujka 2021.

Video: Genijalan način kako djecu naučiti pravilnom pranju zubića

Foto: TikTok / 7 Days Of Play
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Muku mučite s učenjem pravilnog četkanja zubića? Ovaj genijalan video mogao bi vam olakšati posao ( ili ga barem učiniti mnogo zabavnijim)...

"Natjerati" djecu da peru zube svako jutro i večer ponekad se roditeljima čini kao nemoguća misija! No, fantastičan video objavljen na TikToku, izvrstan je način da svoju djecu naučiš (pravilno) prati zubiće i to na kreativan i zabavan način! 

Ima li boljeg učenja od onog kroz igru? Sigurni smo da nema! Video objavljen na TikTok-u prikazuje zabavan "uradi sam" projekt koji lako možeš napraviti kod kuće kako bi pranje zubiju učinili zabavnim, ali i uklonili stres tijekom učenja pranja zubića. Video je oduševio roditelje na društvenoj mreža, a objava je prikupila više od 400 komentara. Mnogi su se roditelji složili kako je ovaj način učenja pranja zubi genijalna ideja koju će zasigurno isprobati. 

beba zubi četkica pranje Možda te zanima... Što sve utječe na ranu pojavu karijesa kod djece? Vrtić

Ako želiš isprobati ovu metodu kod kuće, jednostavno isprintaj ili nacrtaj sliku velikih otvorenih usta sa zubima. Preko slike zalijepi tanku foliju ili plastiku. Potom s markerima koji se mogu brisati nacrtaj brojeve (ako želiš igru učiniti i učenjem brojeva) ili fleke. Potom daj djetetu četkicu za zube i pokaži mu kako da očisti zube i ukloni sve oznake i fleke - ne zaboravljajući i one na stražnjim zubima! U videu u nastavku možeš vidjeti kako to izgleda "u praksi".

 

@7daysofplay

Follow us for more fun ideas! #learnontiktok #toddleractivity #preschoolactivities #lifeskill #cleanteeth

♬ BOLD AND BEAUTIFUL - TJ Carter

 

Kako pravilno prati zube? 

Crvene, natečene desni ili naslage te žućkasti film preko zuba djeteta ukazuju na to da se djetetovi zubi ne peru pravilno. Prvo, prije nego što pokušaš oprati djetetove zube, upotrijebi čistu četkicu za zube s mekanim vlaknima. Preporučuje se zamjena četkice za zube svaka 3-4 mjeseca ili kada se dlake istroše. Ovladavanje tehnikom pranja zuba zahtijeva vrijeme.

Evo preporučenih koraka za učinkovito pranje zubi djeteta od 18 mjeseci do šeste godine. 

  • Istisni malu količinu (ovisno o djetetovoj dobi) zubne paste s fluorom na mekanu četkicu namijenju djeci.
  • Nagni djetetovu glavu prema sebi, tako da imaš pogled na djetetova usta. Dijete ti može sjediti u krilu ili stajati ( kako vam je lakše i udobnije ).
  • Stavi četkicu u usta pod kutom prema desnima te nježno, kružnim pokretima, očisti vanjske desni i zube.
  • Potakni dijete da ispljune zubnu pastu kako bi izbjegli gutanje.

Nadamo se da će ti ova ideja pomoći i olakšati pranje zubića!

Škripanje zubića Možda te zanima... 5 savjeta stomatologa za najbolju njegu dječjih zubi Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.