Beba Dohrana 14. ožujka 2021.

Organska kuharica za bebe: Recepti koje će tvoja beba obožavati

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iz knjige 'Velika organska kuharica za bebe' izdvojili smo recepat za bebe u dobi od 6 do 12 mjeseci

Došao je i taj dan. Odlazite iz ordinacije svojeg pedijatra s blagoslovom (ili savjetom) da počnete uvoditi krutu hranu, a vama samo prolazi kroz glavu "Što ćemo prvo probati?"  To je jedan nevjerojatno uzbudljiv korak među svim onim koracima u razvoju vašeg djeteta.

 | Author: Promo Foto: Promo Stephanie Middleberg je poznata nutricionistica koja je posvetila život zdravoj prehrani, a kad je postala majka malog Juliana - posvetila se kreiranju recepata za zdravu prehranu beba.

U svojoj knjizi 'Velika organska kuharica za bebe' u izdanju Školske knjige, Stephanie daje stručne prehrambene savjete, dijeli svoje roditeljsko iskustvo i nudi više od 230 jednostavnih recepata za malu djecu, ali i cijelu obitelj. Svako poglavlje podijeljeno je po mjesecima, pa knjigu možeš pratiti u skladu s djetetovom dobi. Svako također sadrži prikaz onoga što se zbiva u razvojnom pogledu, preporučene porcije za svaku dob i dio s pitanjima i odgovorima.

Kada je o kašicama riječ, u knjizi se pretpostavlja da nećeš pripremati samo po jednu porciju nego da ćeš kuhati, gnječiti ili usitnjavati nekoliko porcija batata, jabuka, brokule i tako dalje te ih zamrznuti kako bi ih poslije brzo i jednostavno upotrijebila

Možda te zanima... Kako znati je li beba spremna za uvođenje dohrane? Beba

Izdvojili smo jedan recept za bebu u dobi od 6 do 12 mjeseci života

Kašica od kruške i mrkve

ZA 2 PORCIJE (po 60g)

 | Author: Promo Foto: Promo

Sastojci:

  • ½ kruške, oguljene, očišćene i narezane na kockice od 0,5 cm
  • 3 porcije (po 30 g) zamrznute kašice od mrkve,
  • odmrznuti 0,5 g sušenog timijana ili 1 g nasjeckanog svježeg timijana

Od blago slatkog povrća i blago slatkog voća dobit ćete slasnu, lako probavljivu i lijepu kašicu  Odličan je izvor vitamina A i C koji će djetetu dati zdravu i ukusnu dozu antioksidansa 

Priprema: 

1. U srednje velik lonac s umetkom za kuhanje na pari zakuhajte oko 3 cm vode. Kockice kruške stavite u umetak, poklopite i kuhajte na pari oko 6 minuta ili dok ne bude mekana.

2. U tavu ili manji lonac stavite krušku, kašicu od mrkve i timijan. Dobro promiješajte i prije jela podgrijte na štednjaku na tihoj vatri.

Bacite dio kašice koji dijete nije pojelo.

SAVJET: Kašicu od kruške možete zamijeniti kašicom od jabuke  Umjesto mrkve možete uzeti neko drugo korjenasto povrće

Možda te zanima... Prvi meni: Što ponuditi bebi od voća, povrća, mesa i ribe Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.