Beba Dojenje 10. veljače 2023.

Video: Mami mlijeko poteklo iz pazuha - ovo se događa češće nego što misliš

Foto: TikTok@heavyondahustla_
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudnoća i donošenje na svijet predivnog malog bića, znaju svi, ženskom tijelu donosi brojne promjene. No, jesi li znala da i za bizarnu senzaciju o istjecanju majčinog mlijeka kroz pazuh?

Mnogi nisu bili svjesni ove mogućnosti sve dok Mama dvoje djece i korisnica TikTok računa @heavyondahustla_  nije na ovu temu objavila video koji je potom postao viralan. U videu je u kratkom vremenu postao viralan, a trenutno ima 9.5 milijuna pregleda, otkrica čudnu postporođajnu nuspojavu dojenja.

TikTokerica @heavyondahustla_ nedavno je podijelila šokantan trenutak kada je otkrila da njezin pazuh sadrži kanal koji proizvodi mlijeko! Mama dvoje djece pokazala je samo jedan od mnogih iznenađujućih načina kako se tijela novih mama mogu promijeniti nakon poroda.

@heavyondahustla_ Breastfeeding Mom Problems ….. Armpit Milk 🥛 💪🏽 #breastfed #milkduct #newmom #momlife #mommyissues #breastfeedingjourney #postpartum #kanyewest #kimk ♬ BILLIE EILISH. - Armani White

Video počinje TikTokericom koja stoji ispred kamere, s jednom rukom na prsima tik uz pazuh. "Ovo je ono što zovete mliječni kanal koji je u mom pazuhu", objašnjava nova mama. Zatim stavlja drugu ruku na to područje i stišće. Odmah je potekao tanak mlaz mlijeka!

“Na pazuhu mi je već cijeli tjedan”, dodaje mama, nastavljajući istiskivati mlijeko iz kanala na pazuhu. “Otkrila sam da u njemu ima mlijeka, pa sam ga počela masirati, a jučer sam ga počela pritiskati i mlijeko je samo počelo istjecati.”

Gledatelji su bili šokirani neočekivanom laktacijom novopečene mame.

Iako biste se zakleli kako je ovo rijetka pojava postpartuma, nije baš tako. Doživljava je i više mama nego što mislite. Zapravo, tkivo dojke pruža se duboko u pazuh, do dijela koji se naziva Spenceov rep. Limfni čvorovi koji dreniraju tkivo dojki također se nalaze u pazuhu. Kad žena rodi i mlijeko se počne stvarati, pazusi mogu upadljivo nateći jer se tkivo dojke puni mlijekom u tom području. 

Možda te zanima... Majčino mlijeko može curiti mjesecima i godinama nakon prestanka dojenja Beba
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.