Beba Mama poslije poroda 11. srpnja 2019.

Dojenje u kraljevskoj obitelji: Doji li Meghan Archieja?

Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Novo pojavljivanje novopečene mame Meghan s dvomjesečnim Archiejem opet je u fokusu zanimanja svjetskih medija, a izvor blizak kraljevskoj obitelji otkrio je da ga rijetko viđamo u javnosti jer ga mama doji

Vojvotkinja od Sussexa Meghan i Vojvotkinja od Cambridgea Kate podržavale su svoje muževe, prinčeve Harryja i Williama, na dobrotvornoj polo utakmici. Meghan je na utakmicu dovela i malog Archieja, a strani mediji primijetili su na paparazzo fotografijama da je moguće da novopečena mama doji.

 | Author: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Naravno da nema ničeg čudnog da mama doji svoju bebu, ali ne samo kod britanskih, nego i svjetskih medija ne prestaje zanimanje za kraljevsku obitelj, a posebno za obitelji omiljenih prinčeva. Cijeli svijet prati svaki njihov korak, od vjenčanja, pa trudnoća, porođaja, prvih fotografija nakon poroda pa do kraljevskih mališana kad god se pojave u javnosti.

Možda te zanima... Meghan Markle stalno dodiruje trudnički trbuščić: Zašto to radi? Trudnoća

 | Author: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL Kraljica Elizabeta prekinula tradiciju - navodno je sama dojila princa Charlesa

No dojenje u kraljevskoj obitelji je posebna tema, jer do 20. stoljeća kraljevski roditelji žestoko su se protivili dojenju jer se smatralo opasnim. Kraljevske obitelji na raspolaganju su imale 'dojilje' koje su se nazivale 'wet nurses'.

Tek je kraljica Elizabeta prekinula tu tradiciju jer je bilo puno pritisaka od strane medija i javnosti da kraljevski roditelji trebaju biti pristupačniji ljudima - ona je navodno sama dojila princa Charlesa. 

Strogi režim: Što ne smiju jesti kraljevske bebe?

Pojam 'wet nurse' u izravnom prijevodu značila bi 'mokra sestra', a označava ženu koja doji dijete koje nije njezino. Nekad davno, dojenje tuđe bebe, tj. 'wet nursing' bila je uobičajena pojava. Među bogatijim društvenim staležima bilo je visoko organizirana i dobro plaćena profesija, ali do početka 20. stoljeća - u takvom obliku je u potpunosti nestalo. Nakon što se dogodio veliki uspon adaptiranog mlijeka, nekoć uobičajena 'usluga' postala je tabu tema, posebno u zapadnim zemljama.

Kako će hraniti svoje dijete, odluka je na svakoj mami, tako i na Meghan, no izvor blizak kraljevskoj obitelji, otkrio je za US Weekly da je Archie dojena beba.

Možda te zanima... Kraljevska pravila koja Meghan Markle mora slijediti u trudnoći Trudnoća

 | Author: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Početkom lipnja, Meghan i Harry došli su na službenu proslavu rođendana kraljice, Trooping the Colour, ali jako kratko su se pojavili u paradi i na balkonu s ostatkom obitelji. Archie je tada imao samo mjesec dana, ali navodno je bio tamo.

"Archie je bio na proslavi Trooping the Colour. To je bila prilika da se upozna s bratićima i sestričnama i rođacima", rekao je izvor za US Weekly.

Archiejevi bratići i sestrična, princ George, princeza Charlotte i princ Louis mahali su s balkona, ali najmlađu bebu u kraljevskoj obitelji nismo vidjeli.

"Razlog zašto se Harry i Meghan nisu pojaviti na balkonu nakon što se kraljica vratila u Buckinghamsku palaču bio je zato jer je ona dojila", kaže. Iako malenog Archieja nismo vidjeli, definitivno je bio u Buckhinghamskoj palači, potvrdio je izvor.

Možda te zanima... 9 ludih pravila koja djeca iz kraljevske obitelji moraju slijediti Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.