Beba Mama poslije poroda 21. svibnja 2018.

Mame pokazale hranu u rodilištima u Hrvatskoj i vani

Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što smo objavili fotografije mame iz Japana koja je u rodilištu jela gotovo pa restoranske obroke, i naše mame uključile su se u raspravu i pokazale nam svoja jela nakon poroda

Naše čitateljice podijelile su svoja iskustva s hranom nakon poroda. Većina mama pokazala je hranu u hrvatskim rodilištima, ali bilo je i mama koje su rodile izvan Hrvatske te su i one opisale svoja iskustva.

Hrana u rodilištu: Mama pokazala nevjerojatne obroke!

U svakom slučaju, pozitivnih, ali i negativnih iskustava ima svugdje, a u nastavku pogledajte i pročitajte neke detaljnije opise hrane iz rodilišta.

Iako neke mame nisu napisale o kojoj se bolnici radi, podijelile su svoje fotografije. Tako je mama Iva istaknula kako je dobivala puno hrane budući da je sve bilo kuhano bez začina jer drugo nije ni smjela jesti

Možda te zanima... Mame uspoređuju svoje fotke nakon poroda s Kate Middleton Beba

Mama Kike rodila je u KBC Split između Božica i Nove godine, kada je hrana bila 'kao doma', ali također dodaje kako je iza Nove godine bila malo drugačija situacija što možete vidjeti iz priložene fotografije.

Mama Ivana pokazala je kako izgleda juha u bjelovarskom rodilištu.

Mama Lora nije napisala o kojem se rodilištu radi, ali je pokazala dva poprilično obilna obroka, za razliku od nekih drugih primjera.

Da nije sve tako sivo, pokazala je i mama Maja koja je bila zadovoljna svojim obrocima u Petrovoj bolnici u Zagrebu. S druge strane, mama Antonija podijelila je fotografiju juhe iz Petrove bolnice koja ne izgleda baš primamljivo.

Možda te zanima... 'Nijedno jelo nije tako dobro kao prvo jelo nakon poroda' Beba

Mama Ena u KBC Osijek bila je na bezglutenskoj prehrani, a pokazala je i kako izgleda njihova 'juha u boci'.

I mama Ana-Marija podijelila je nekoliko fotografija iz osječke bolnice:

Iznenađenja koja mame otkriju u prvim satima nakon poroda

Iz Vinogradske bolnice u Zagrebu, obroke su pokazala mama Nika i mama Sanya:

Možda te zanima... Rodilišta u Hrvatskoj - Roda objavila podatke za sve bolnice Trudnoća

Mame Kristina, Ivana i Laura pokazale su i kakve sendviče rodilje dobivaju u hrvatskim bolnicama: 

Sendvič je pokazala i mama Nina, koja nije napisala gdje je rodila, ali je njezin tanjur ipak bio 'bogatiji'.

'Odaberite rodilište u kojem će se poštivati vaše želje'

Mama Marina podijelila je s nama kako izgleda večera u vinkovačkom rodilištu:

Mama Mini i mama Ivana objavile su gotovo identične obroke iz osječke bolnice.

Možda te zanima... 'Ženama treba omogućiti porod kakav žele, ali moraju biti spremne na sve promjene' Trudnoća

Kako izgleda hrana u bolnici sv. Duh, pokazala je mama Maja.

Mama Valerija podijelila je kako izgleda doručak u KBC Rijeka s kojim je bila zadovoljna, a mama Anita također je objavila obrok iz riječke bolnice, ali nije dijelila zadovoljstvo mame Valerije.

A, kakva je situacija u bolnicama izvan Hrvatske?

Malo drugačije obroke pokazale su mama Nikolina koja je rodila u Španjolskoj i mama Klara koja je rodila u Njemačkoj.

Međutim, i iz Njemačke dolaze podijeljena mišljenja. Dok mama Kristina govori kako je hrana bila 'extra' te da je mogla birati što će jesti za doručak, ručak i večeru, mama Branka dodaje kako nema neke razlike između hrane u bolnicama u Njemačkoj i Hrvatskoj, s čim se mama Maria složila i napisala kako i u Njemačkoj dobiješ hrenovku, jedina razlika je 'što te više puta u danu dođu pitati hoćeš li  kavu ili caj, i sto ćeš jesti za ručak te su deserti savršeni'.

Mama Marina nije fotografirala svoje obroke, ali ima sve pohvale za rodilište u Njemačkoj: "...od glavnog jela do deserta, sve je bilo baš onako kako treba, s tim da, čim ti dodjele sobu, dođe teta s tri vrste jelovnika gdje možeš birati i označiti sto točno želiš, za vegetarijance, za one koje ne jedu svinjetinu, standardni jelovnik, ma opcija 100...ja sam odabrala standardni, s tim da je čajana uvijek otvorena i možeš ići po piće kad god, vode flaširane kad god, od mineralne do obične..."

Ivana De Mol Možda te zanima... 'U Nizozemskoj sam se na porodu osjećala kao kraljica' Roditelji

Mama Marija rodila je u Italiji i ostala je ugodno iznenađena, čak i oduševljena načinom na koji tretiraju trudnice i rodilje u Torinu: "Ne samo da je hrana raznovrsna i ukusna, nego svaki dan dođu i pročitaju ti meni za idući dan pa ti sam izabereš što ćeš jesti od ponuđenog (imaš po 2-3 opcije za toplo predjelo, glavno jelo, salatu i voće/kolač). Da napomenem, nije riječ o privatnoj nego o državnoj bolnici."

Mama Barbara javila se iz Švedske u kojoj je rodila da puta i istaknula kako tamo rodilje obroke uzimaju same, baš poput 'švedskog stola: "Sve obroke uzimamo same u kuhinji. Poslije poroda donesu nam tri sendviča i šampanjac (naravno bezalkoholni). Pitaju hoćete li kavu ili čaj. Kada si uzimate same u kuhinji, onda birate što želite za doručak i koliko želite (musli, sendviči, namazi, sok, kava, čaj, jogurt...). Za ručak imate nekoliko menija (vegetarijanski, bez svinjetine, obični); znaci, svaki dan možete birati između ribe ili mesa, plus desert (birate kolač ili voćnu salatu). Jedino što se morate požuriti, inače bude što vam ostane. Nijedan obrok osim onoga poslije poroda nam se ne donosi u sobu (ne govorim o porodu na carski rez ili ostalim sa poteškoćama)."

Jelena Stanković Možda te zanima... 'Rodila sam u Americi, ali mislim da je u Hrvatskoj puno lakše imati djecu' Roditelji

Mama Maja podijelila je svoje iskustvo iz irske bolnice u kojoj je rodila prošle godine: "Hrana u bolnici odlična, svaki dan isti doručak - tost, maslac, marmelada, čaj i mlijeko, ali dobije se jelovnik gdje možeš birati ručak i večeru (4 izbora) i porcije (mala, srednja, velika). Također, stalno obilaze te nose vrč s vodom i pitaju hoće li netko čaj ili kavu."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Ugolina
    Ugolina

    Ja sam u petrovoj dobivala onaj dijabeticki meni i bilo mi je cisto ok i dovoljno,nisam bila gladna,a plus svega,tako i tako ti posjete furaju hrpu slatkisa 😂

  • MarkoLo

    Ovo je prestrasno. Jadne žene. Ovdje vidimo svu jad i bijedu ove države. Ja bi ovo smeće dao ministru svaki dan za doručak, ručaj i večeru. Fuj!!! 

  • Deleted user

    Na ovo viđeno i usporedbu obroka žene koja je tek rodila i obroka jednog zatvorenika mogu samo reći sramota za naš sustav i državu. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.