Beba Mama poslije poroda 25. listopada 2019.

Život s bebom: Možete li na cjelodnevni izlet?

Foto: Guliver

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Izlet s bebom često predstavlja izazov i zahtijeva detaljnu pripremu. U suprotnom, dan se može pretvoriti u malu noćnu moru. Donosimo ti savjete kako se pravilno pripremiti i što nikako ne smiješ zaboraviti ponijeti

Prvih nekoliko mjeseci nakon rođenja bebe vjerojatno ćeš htjeti ostati kod kuće te nećeš ni pomišljati o organiziranju izleta s novorođenčetom. Međutim, iako izgledaju krhko i jesu krhke, bebama čista priroda i svjež zrak mogu samo goditi; prirodno svjetlo jača njihov imunitet, a svježi zrak aktivno im hrani mozak.

Osim toga, boravak u prirodi pruža obilje prilika za bogatu senzornu i motoričku stimulaciju. Upravo zbog toga cjelodnevni izleti velik su izvor benefita za tvoju bebu (ali i tebe), a da biste uživali u izlasku, važno je samo napraviti dovoljno dobar plan. Donosimo nekoliko savjeta o tome što je dobro ponijeti na izlet s bebom kako biste mogli uživati bez razmišljanja i straha.

1. Ne idi na daleko putovanje

Daleka putovanja sama su po sebi naporna i intenzivna te zahtijevaju veliko planiranje. Iako postoje roditelji koji već od malih nogu svoju djecu vode na putovanja, većina ih se može složiti oko jedne stvari - daleka su putovanja teška, kako za njih tako i za dijete. Bebe su najranjivija bića i potrebno im je duže vrijeme da se naviknu na novu okolinu te im dugi let, čekanja, promjena klime, prehrane i vremenskih zona mogu biti vrlo naporni. Zapamti kako su djetetove potrebe i zdravlje na prvom mjestu i odgodi željeno putovanje za vrijeme kada ćeš biti sigurna da neće negativno utjecati na njega.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

2. Ponesi dodatni ruksak s hranom i pićem

Prva stvar o kojoj trebaš razmišljati prilikom organiziranja cjelodnevnog izleta s bebom zasigurno su hrana i piće. Vrlo je važno da za vrijeme boravka na otvorenom osiguraš sve što bi ti moglo zatrebati i što inače koristiš (kako za sebe tako i za bebu). U ruksak spremi bebinu omiljenu kašicu, krutu hranu poput povrća ili voća (ovisno o uzrastu) i grickalice (primjerice smoki). Sebi pripremi sendviče ili kuhani obrok koji možeš spremiti u plastičnu posudu. Također, obavezno ponesi vodu kako ti i tvoja beba ne biste bile dehidrirane.

Možda te zanima... Ne mora biti stresno: 8 savjeta za kupku u kojoj će dijete uživati Beba

3. Uzmi djetetovu omiljenu dekicu ili igračku

Ako je riječ o prvim izletima tebe i tvoje bebe, savjetujemo ti da poneseš njezinu omiljenu dekicu ili igračku. Naime, plišane igračke ili dekice omogućuju veliku utjehu i podršku maloj djeci, a prema riječima kliničkog psihologa Stevea Taubera, beba zna kako plišanac ili dekica nisu majka, ali pomoću takvih predmeta dobiva svojevrsno zadovoljstvo.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

4. Dodatna je odjeća dobrodošla

Osim što podrazumijeva cjelodnevno izbivanje iz kuće, na izletu nećeš moći posegnuti za odjećom u ormaru i presvući bebu ako se zaprlja ili ako vidiš da treba topliju ili prozračniju odjeću. Upravo je zbog toga pametno u ruksaku ponijeti dodatnu odjeću kako bi bila spremna na bilo koju situaciju. Neka bebina robica bude od biopamuka, mekane i prozračne teksture kako bi njezina koža mogla nesmetano disati. Time ćeš osigurati svojoj bebi ležerne pokrete i razigranost, a vjerujemo kako će zbog osjećaja udobnosti biti boljeg raspoloženja.

Možda te zanima... Ključni odjevni predmeti koje beba mora imati Beba

5. Povedite tatu na izlet

Iako vjerujemo da uživaš u zajedničkom vremenu provedenom s bebom, znaj da i tata jednako želi biti tu, kako za bebu tako i za tebe. Osim što ćete na izletu provesti dan kao prava vesela obitelj i razmjenjivati ljubav, tata će pomoći u svim "tehničkim" stvarima. Tako nećeš morati sama nositi dodatne ruksake pune hrane, pića i odjeće, nego ćeš imati nekoga tko će ti u tome svemu biti velika podrška. Vjerujemo kako će tata na ovaj način imati priliku izgraditi još bolji i kvalitetniji odnos s bebom, ali i s tobom.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

U bogatom Lidlovom Lupilu asortimanu pronađi sve što je potrebno tvome mališanu - od zdravih kašica, pelena, odjeće ili njegujuće kozmetike! Testiraj proizvode, pošalji nam dojmove i u svom slatkom domu osiguraj više smijeha!

*Ukoliko ti se forma ne učitava ispravno, ispuniti ju možeš ovdje na linku.

Fill out my online form.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.