Beba 08. svibnja 2023.

Što se događa s tjelesnim mirisom nakon što žena rodi? Ova mama je odlučila javno progovoriti

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna je mama odlučila javno progovoriti o nečem o čemu se, kaže, ne govori dovoljno – o mirisu ženskog tijela nakon što žena rodi. Nitko je, kaže, nije pripremio na to.

Žensko se tijelo u trudnoći mijenja, i to svaka žena može doživjeti promjene svojstvene samo njoj, odnosno cijeli set promjena. Pa onda kad rodiš, nastupa novi set promjena. A jedna se mama šokirala promjenom o kojoj, kaže, nije puno prije čitala. Odnosno, kaže da nije nigdje naišla na upozorenje da se može toliko jako promijeniti miris tijela nakon poroda.

Sarah Biggers-Stewart objavila je video u kojem se ne može načuditi činjenici koliko su zaudarali njezini pazusi pet tjedana nakon što je rodila drugo dijete. Kako sama kaže, njezini pazusi smrdjeli su „kao luk“.

I nije se njezin miris samo promijenio, nego je ona, kaže, uvijek bila ona koja nije čak niti trebala dezodorans. No, otkad je osjetila taj miris koji ju podsjeća na luk, nabavila je, kaže, sve moguće dezodoranse. A nitko je na tu mogućnost, kaže, nije upozorio.

Osim tog, kaže da ju nitko nije upozorio niti na to kako bi mogle izgledati i – mirisati lohije. Lohije su vaginalno krvarenje koje odvija nakon poroda, inače. Sarah kaže: „Znate onaj miris na kraju menstruacije, kad je sve onako nekako gadno. E, pa to onda pomnožite sa 100. taj je miris zemljan, miris truleži, ali na neki način slatkasto.“

@thebiggersthebetter Replying to @Veronica Anne Trimarchi public service announcement for my pregnant girlies 📣 #preggo #pregnant #thirdtri #postpartum #givingbirth #themoreyouknow #postpartumrecovery #girltalk #girlytips #femininehygiene #postpartumlife #newmom #mommytobe ♬ original sound - Sarah Biggers-Stewart

To je miris, kaže, od kojeg ne možeš pobjeći. Čak i ako mijenjaš uloške, kaže Sarah, na kraju dana će ti čak i gaćice smrdjeti, bez obzira na to što paziš na higijenu. „A ako čučneš da podigneš bebu, sagneš se da nešto pokupiš, osjetit ćeš nevjerojatan smrad,“ iskrena je Sarah.

Jedna se od pratiteljica našalila „Možda priroda tako želi poručiti muškarcima da nas se klone šest tjedana,“, dok je druga očajno pitala: „Čekaj, borim se s mirisom u trudnoći, a sad mi kažeš da će biti još i gore kad rodim?!“

No, mnoge su mame zapravo zaključile da je to ipak vrlo individualno, te da ne pogađa sve mame. Mnoge su mame rodile i po troje i više djece, ali nisu nikad doživjele neugodne mirise nakon poroda.

Možda te zanima... Život nakon poroda: 'Četvrto tromjesečje zaista postoji!' Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.