Beba 22. veljače 2021.

Znaš li koliko tvoja beba treba spavati ovisno o njenoj dobi?

Foto: Guliver

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bebin mozak raste za 1% svaki dan tijekom prva tri mjeseca života. Većina tog razvoja događa se dok drijemaju, pa nije ni čudno što novorođenčad spava čak do 18 sati na dan

Bebe uglavnom spavaju dok su još u utrobi, a i kada dođu na svijet, u početku i dalje većinu vremena provode tako jer je za njih prelazak iz maternice u stvarni svijet vrlo iscrpljujući. Bebe odmah nakon rođenja ne razlikuju noć i dan, ali s vremenom počnu prilagođavati svoje mentalne i fizičke osobine razdobljima dana te uspostavljati vlastiti dnevni ritam.

Potrebna količina sna ovisi o dobi bebe, a on je neizmjerno važan u njezinu daljnjem rastu i razvoju. Mozak bebe nastaje još dok je veličine malog sjemena u maternici, a većina njegova razvoja događa se upravo tijekom spavanja. 

 

Nagradni natječaj je završio, hvala ti na sudjelovanju! Najkreativniju uspavanku poslala je: Jagoda Stošić Bulka

 

Pomozimo najmanjim bebicama da neometano spavaju i svakim danom postaju sve snažnije. Za kupnju bilo kojeg paketa Pampers pelena u Bipa poslovnicama između 1. i 31. 1. 2021. pomažete donirati pelene za nedonoščad udruzi PALČIĆI, koja će pelene dostaviti bolnicama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.