Beba Razvoj u 1. godini 06. kolovoza 2022.

Šaptačica bebama otkriva 10 najvećih istina o spavanju djece

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako si mama koja strepi od gledanja zalaska sunca jer kraj dana nagovješćuje još jednu neprospavanu noć za tebe - pročitaj istine o spavanju beba i jasličke djece koje je podijelila poznata 'šaptačica bebama'

"Spavanje je naučena umjetnost i važno je da roditelji to znaju od samog početka", objašnjava poznata 'šaptačica bebama' Christine Minogue, koja iza sebe ima više od 30 godina iskustva s roditeljima i malom djecom te otkriva 10 najvećih istina o spavanju beba i djece jasličke dobi.

Možda te zanima... 10 najvećih pogrešaka kod uspavljivanja djeteta Beba

1. Dosljednost je sve kada je u pitanju dječji san. Vrijeme i rutina najvažnije su stvari u odgoju 'dobrog' spavača.

2. Znakovi spavanja gotovo su jednako važni. To znači pomoći djetetu naučiti koji koraci vode prema vremenu za spavanje. Pjesma, knjiga, povijanje, maženje. Koja god je vaša rutina - držite je se!

3. U prvoj godini djetetovog života, obrasci spavanja mijenjaju se redovito i često. Beba koja spava tijekom cijele noći od najranije dobi je iznimka u pravilu.

Mitovi o bebinom spavanju u koje ne trebate vjerovati

4. Jako malo novorođenih beba spava cijelu noć bez buđenja.

5. Zapamti: Bebe ne odlaze na odmor, one samo spavaju na novom mjestu. Znakovi za spavanje i rutine trebaju ostati iste, gdje god da odete

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

6. Što više sna dijete dobije, to bolje će dijete spavati. Zato navika popodnevnog sna često pomaže bebama i mlađoj djeci riješiti dugotrajne probleme sa spavanjem tijekom noći. 

Možda te zanima... Sve tajne popodnevnog sna od rođenja do vrtićke dobi Beba

7. Pravo vrijeme je ključ uspjeha za spavanje jasličke djece. Općenito govoreći, mališani se najbolje nose s time da su budni otprilike pet i pol sati prije nego što su spremni za krevet. Primjerice, za odlazak u krevet oko 20 sati, popodnevni san trebao bi završiti do 15 sati.

8. Dijete se obično odvikava od svog popodnevnog sna do treće godine

9. Nemoj požurivati s premještanjem jasličkog djeteta u veliki krevet prije nego je spremno jer će ta promjena imati veliki utjecaj na djetetovo spavanje tijekom noći. Pročitajte 7 stvari koje se događaju pri prelasku iz krevetića u krevet

10. Mlađa djeca koja se jako rano bude (između 4:30 i 5:30 sati) trebaju prilagođeni popodnevni san. Pobrinite se da popodnevni san ne započinje kasnije od 14 sati popodne kako biste potaknuli cjelokupni bolji i kvalitetniji san. 

Možda te zanima... Dobronamjerni savjeti za uspavljivanje beba koje ne trebaš slušati Beba

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ruthwilson

    Obratite se druzaiherbalcure@gmail.com ako pokušavate zatrudnjeti, nikad nisam mislio da ću pisati ovu poruku, ali nakon 5 godina i gotovo izgubio svoj brak jer ne mogu imati dijete, tešku endometriozu i skeniranje, ja Rekli su da je IVF jedina mogućnost. To je nešto što nismo mogli priuštiti i gotovo je odustala od nade da postanemo roditelji. Moj prijatelj mi je preporučio dr Uzai i nagovorio me da ga kontaktiram, napravio mi je duhovno otkriće da me zatrudne, u roku od dva tjedna trudna sam (naravno!) I rodila lijep zdravo dječak Travanj, ovdje ja svoju obitelj s radošću i srećom, pišem ovu poruku za one žene koje su na pozornici na kojoj sam bio, depresivno bez svjetla na kraju tunela, Dajte dr. Uzai pokušaj da vam pomognem riješiti svoj problem i nadamo se da ćete imati isti iskaz uspjeha koji sam imao. Možete ga kontaktirati putem adrese: druzaiherbalcure@gmail.com ili onoga što ga je nazvao putem +2348114033497 Hvala vam liječniku za svoje divno i pobožno djelo koje ste učinili u našem životu, želimo vam svu sreću u vašem braku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.