Beba Razvoj u 1. godini 13. veljače 2021.

Spas za iscrpljene roditelje: Uspavanke sa zvukom motora

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako tvoja beba može zaspati samo uz neobične zvukove ili kad je voziš u automobilu, isprobaj album s umirujućim frekvencijama brujanja motora s unutarnjim izgaranjem, ali bez štetnih emisija

Pjevušenje, ljuljuškanje, nošenje, kupka prije spavanja, zvuk sušila za kosu, usisavača, "bijela" buka, "ružičasta" buka... nebrojeno je puno rituala i metoda za uspavljivanje bebe. Pisali smo i o kolijevci i kauču koji vibracijama uspavljuju bebu, a koji su podigli puno prašine među neispavanim roditeljima. Mnogi roditelji posežu i za još jednom metodom uspavljivanja, a to je vožnja automobilom.

Zato je Nissan osmislio ekološko rješenje za iscrpljene roditelje diljem Europe koji se oslanjaju na umirujući učinak vožnje kako bi uspavali svoje malene.

Možda te zanima... 'Ružičasta buka': Čarobni zvukovi koji smiruju bebu Beba

60 posto roditelja djecu uspavljuje vožnjom

Nova istraživanja ukazuju na kroničnu neispavanost roditelja diljem Europe. Većina roditelja (65 %) s djecom do dvije godine starosti noću spava manje od pet sati, 60 % njih priznaje kako djecu uspavljuju vožnjom, a više od pola (57 %) to radi barem jednom tjedno.

Uspavljivanje bebe u autu: Znanstvenici izračunali koliko kilometara godišnje roditelji pređu

Istražujući zašto roditelji vjeruju u ovu metodu, Nissan je otkrio kako 70 % njih smatra da njihovu djecu umiruje kretanje vozila, premda su zapravo za to najzaslužnije umirujuće frekvencije motora s unutarnjim izgaranjem.

 

Nissan LEAF Dream Drive prvi je album za uspavljivanje djece u električnom vozilu, nastao u suradnji Nissanovih inženjera i dizajnera zvuka i stručnjaka za san, Toma Middletona. Ovaj album sadrži pet trominutnih skladbi koje izvode umirujuće frekvencije brujanja motora s unutarnjim izgaranjem – dokazane metode za uspavljivanje djece – premda je vožnja u potpunosti bez emisija. Zvukovi Nissana LEAF prepliću sa zvukom brujanja motora s unutarnjim izgaranjem i tako hipnotički umiruju djecu.  

Inače, uspavljivanjem djece u vožnji značajno se povećava ugljični otisak: na taj se način svaki godine oslobodi do 70.000 g CO2. Ipak, 70 % roditelja u Europi smatra kako bi bili bolji uzor i osjećali se manje krivima kada bi svoju djecu uspavljivali vožnjom u električnom vozilu.

"Električno vozilo poput Nissana LEAF bolji je izbor za uspavljivanje djece u vožnji, premda tiha vožnja možda i ne djeluje tako umirujuće kao brujanje konvencionalnog motora. Motori s unutarnjim izgaranjem emitiraju različite frekvencije bijelog, ružičastog i smeđeg šuma, stvarajući orkestralnu zvučnu pozadinu koje djeluje posebno umirujuće na djecu", rekao je Paul Speed-Andrews, voditelj odjela za kontrolu buke i vibracija pri Nissanu.

Uspavljivanje djece u Nissanu LEAF smanjuje godišnju vrijednost emisije CO2 za 70.000 g, a ovaj album djelovat će opuštajuće i na roditelje. Sustav ProPILOT Assist značajno smanjuje stres, čineći noćnu vožnju ugodnijom i sigurnijom. Roditeljima pomaže održati stalnu brzinu i sigurnosni razmak te ih održava u središtu traka što je iznimno važno kad voze djecu.

Roditelji mogu povezati svoj pametni telefon s Nissanom LEAF putem aplikacija Android Auto i Apple CarPlay te slušati uspavanke na glazbenim platformama kao što su Apple Music, Spotify, SoundCloud, YouTube i Deezer.  Album je dostupan na sljedećim platformama za streaming glazbe

 

Možda te zanima... Spas za umorne roditelje? Kolijevka koja uspavljuje bebu Beba
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Spomenko

    Lako zarađujem svaki tjedan 4000 do 7000 eura samo radeći jednostavne poslove od kuće. Prošli mjesec sam od ovog posla zaradio 26495 eura. Nevjerojatno je i jednostavno raditi, a redoviti prihod od toga. Predlažem svima vama da se trenutno pridružite ovom poslu kao dio radnog vremenA i zaradite više od prihoda od punog radnog vremena ako slijedite ovu vezu. ……….>>>>>>>>> www.Dollars7.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.