Beba Razvoj u 1. godini 03. ožujka 2019.

Zašto moje dijete ne spava?

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Spavanje je jedan od najvećih izazova s ​​kojim se susrećemo kao roditelji male djece

Ako je ikada postojalo roditeljsko pitanje od milijun dolara, mislim da bi to bilo: "Zašto moje dijete ne spava?"

Roditelji su nerijetko vrlo iscrpljeni jer njihovi mališani ne žele zaspati ili se često noću bude. Za dobar je san iznimno važna rutina, ali utjecati mogu i neki drugi čimbenici.

5 razloga zašto je rutina važna za malu i veliku djecu

Kad sam dobila bebu, mama mog dragog prijatelja mi je rekla: „Kad budeš budna noću sa svojom bebom, samo pomisli na sve ostale mame koje su isto budne i rade isto što i ti, diljem svijeta". Bila je to lijepa misao. Ali u najgorim neprospavanim noćima, želja za razumijevanjem zašto moja beba ne spava jako me uznemiravala.

Možda te zanima... Noćno buđenje kod djece: Što roditelji rade, a što bi trebali Vrtić

Najčešći razlozi buđenja bebe

Autorica brojnih knjiga i zagovarateljica dojenja Pinky McKay kaže da postoji nekoliko razloga koji objašnjavaju poremećaje spavanja tvoje bebe. U nekim slučajevima, postoje neke promjene koje možeš učiniti kako bi ih ublažila.

U nedavnoj objavi na Instagramu, Pinky je objavila stranicu iz svoje najnovije knjige, navodeći najčešće razloge buđenja djeteta.

Tvoja prehrana i njihove navike igranja mogu utjecati na dječji san

Prema Pinky, emocionalni, neurološki i fizički faktori mogu promijeniti obrasce spavanja naše bebe. Mogu biti aktivnije, manje spavaju ili se više igraju na podu. A tu je i mamina prehrana. Primjerice, nedostaje li ti nešto u prehrani ili piješ previše kave ili jedeš previše čokolade?

Razumijevanje “zašto” se beba više budi je korisno za svakoga, ali kako se nositi s vlastitim potrebama za spavanjem? Kako nadoknaditi nedostatak sna? Pinky donosi neke prijedloge na svom blogu.

Možda te zanima... Genijalno: U pet crteža mužu pokazala zašto se mame bude neispavane Roditelji

Potraži pomoć od drugih

Postoji li netko - tvoja mama, sestra ili tetka koja može doći i ostati s tobom nekoliko dana - ili ćeš ti otići kod njih?

"Molim te, ne brini se zbog osjećaja.  Većina ljudi je presretna što su uključeni u obiteljsko dijete i, ako su i sami imali bebe, razumjet će. Možda im čak date priliku da govore o tome koliko je to bilo teško za njih u njihovim ranim danima ”, piše Pinky.

Prema Pinkyju, teta čuvalica vrijedi zlata. "One su sljedeća najbolja stvar za pomoć mami."

Ako si možeš priuštiti takvu pomoć, Pinky također kaže da to može pomoći ublažiti osjećaje koje “namećeš” svakome koga voliš tražeći ono što ti je potrebno. 

Spavanje je jedan od najvećih izazova s ​​kojim se susrećemo kao roditelji male djece i zato sretno, i neka sila bude s tobom.

Možda te zanima... 4 situacije kad buđenje po noći nije dio dječjeg razvoja Vrtić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Norelinna
    Norelinna

    Umoran od stalnih pokušaja gubitka težine? Preporučujem najbolji alat za mršavljenje, pomogao mi je >>>> www.Takeslim.Com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.