Beba Zdravlje i njega bebe 01. srpnja 2021.

Čaroban trik: Jednostavan "nogometni stisak" smiruje bebe u trenu

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna je mama otkrila nekoliko genijalnih trikova za roditelje novorođenčadi koje ne želiš propustiti...

Danielle Manton-Kelly, majka četvero djece iz Dorchestera, podijelila je trik koji olakšala probavne tegobe u novorođenčeta. U nizu videozapisa Manton pruža uvid u dječju osteopatiju i demonstrira kako određeni pokret može umiriti bebu u vrlo kratkom vremenu.

U TikTok videu Lucy Ross-Browne, voditeljica dječje klinike u Ferndown, prikazuje jednostavne pokrete kojima možeš spriječiti nelagodu i grčeve koji se javljaju kod novorođenčadi. „Ono što jako često vidite su ljudi koji nježno dodiruju trbuh svoje bebe, ali to apsolutno ništa ne radi. "Ono što morate učiniti je napraviti određeni pokret."

U videozapisu, njezin sin leži na leđima, a Lucy masira njegov trbuščić u smjeru kazaljke na satu, puštajući bebu da se kreće pokretom. "Ako se trbuščić ne kreće, tada mlijeko dobiva priliku sjediti i presporo se kretati tamo.A onda može fermentirati i stvoriti plinove u trbuhu i tada to postaje bolno", rekla je.

Lucy savjetuje da će svaki pokret pomoći pomicanju mlijeka u trbuhu bebe i tako potaknuti probavu. Također preporučuje istezanje i pomicanje nogu u smjeru kazaljke na satu. Detaljnije pojašnjenje ovih pokreta možeš pogledati u videu.

 

@enchantednanny

#newbornhack #colic #newparents #firsttimemom #babyosteopath #newborn #tagafriend

♬ original sound - The Enchanted Nanny

Video je pogledan preko 77.400 puta i skupio je preko 6.800 lajkova. Danielle je u jednom od sljedećih videa pokazala još jedan trik koji roditelji mogu upotrijebiti za smirivanje probave svoje bebe. Danielle tvrdi da će pomicanje i istezanje donjeg dijela tijela bebe pomoći u probavljanju mlijeka.

Beba se odmah smirila u Daniellinom naručju, a što je točno napravila pogledaj u videu. Video je prikazan nevjerojatnih 1,7 milijuna puta i prikupljen preko 157 600 puta.

 

@enchantednanny

#babyosteo #babyhack #newbornhack #parenthack #iwishiknewthis #gamechanger #firsttimemom #newparents

♬ original sound - The Enchanted Nanny

Roditelji su bili oduševljeni trikovima, a mnogi su već isprobali savjete sa svojim bebama.  Jedna je mama napisala: "Moji su dečki to zaista voljeli i stvarno nam je to izuzetno pomagalo. Znali su zaspati ovako”. "Jesam li prestara da mi netko to radi, nisam opuštena godinama", našalila se jedna žena.

Možda te zanima... Beba ne može podrignuti? Mama otkrila trik pomoću kojeg će beba podrignuti u roku od nekoliko sekundi Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.