Beba Zdravlje i njega bebe 06. kolovoza 2018.

Je li pelenski osip zaista češći kod jednokratnih pelena?

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dermatologinja Ivana Manola odgovara čitateljici je li pelenski osip zaista češći kod jednokratnih pelena

Dvoumim se hoću li koristiti platnene pelene ili jednokratne pa me zanima koje biste preporučili i je li pelenski osip zaista češći kod jednokratnih pelena?

Možda te zanima... Mame savjetuju: Što najbolje liječi pelenski osip? Beba

Osobno bih radije preporučila primjenu platnenih pelena kod svih čija djeca imaju osjetljivu kožu budući da manje iritiraju osjetljivu kožu pelenske regije jer koža bolje podnosi kontakt s pamukom. Međutim, nedostatak platnenih pelena u današnjem brzom stilu života je vrijeme potrebno za održavanje - pranje, sušenje, peglanje.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

platnene pelene Možda te zanima... Iskustva s platnenim pelenama: prednosti i mane Beba

Pelenski osip zaista je češći kod jednokratnih pelena. Razlog tome je što pamučne pelene imaju manju sposobnost upijanja i potrebno ih je češće mijenjati. Kod izmjene pelena, pelenska regija se 'zrači' te je u konačnici manje vlažna. Kod jednokratnih pelena se dobiva lažni dojam suhoće i pelene se rjeđe mijenjaju.

Možda te zanima... Mamin trik za mijenjanje pelena koji štiti bebinu kralježnicu Beba
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DalmatiaNaturalis

    Evo kremice koja pomaže: https://dalmatianaturalis.eu/proizvod/djecja-krema-kamilica/

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.