Beba Zdravlje i njega bebe 21. travnja 2021.

U 38. tjednu rodila bebu od 6.5 kg: 'U bolnici nisu imali robice za njega'

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ova beba definitivno spada u "tešku kategoriju" novorođenčadi!

Kao odgovor na izazov korisnika TikToka "Da vidimo tko je rodio najveću bebu?", jedna je majka podijelila svoje iskustvo rođenja djeteta od 6,500 kilograma.  

“Želimo se igrati igre tko je radio najveću bebu?" započinje korisnica TikTok-a @shans1588 svoj videozapis koji je na platformi prikupio preko 30 milijuna pregleda. "S 38 tjedana, imala sam carski rez jer je moja beba imala nevjerojatnih 6,500 kilograma i bila je dugačka 60 cm."

@shans1588

Our 14 1b .6oz baby boy. J is a healthy, stubborn and STRONG 5 year old who loves baseball, football and Monster Trucks. #fyp #bigbaby

♬ Proud of You - Five Times August

"Da, rodila sam dječaka, a ne bebu", našalila se mama dodajući da je njezin sin morao provesti 11 dana u neonatalnoj jedinici intenzivne njege (NICU), gdje je bio daleko najveća beba. 

 | Author: tiktok Foto: tiktok

Navedena težina je daleko iznad prosječne porođajne težine koja iznosi 3500 grama. Dijete je također bilo nešto duže od većine rođenih beba, budući da je prosječna dužina bebe 50 centimetara.

 | Author: tiktok Foto: tiktok

Prema riječima mame, u bolnicu nije ponijela ni odjeću ni pelene u njegovoj veličini, a sestre su mu morale donijeti pelene veličine 3 s odjela za pedijatriju. Kad se napokon vratio kući, bio je odjeven u odjeću namijenjenu djetetu od 6 do 9 mjeseci.

Od tada je dječačić izrastao u "zdravog, tvrdoglavog i JAKOG" 5-godišnjaka, rekla je ponosna mama na snimci koja je pogledana više od 1,7 milijuna puta.

Možda te zanima... Evo što bebina porođajna težina sve otkriva... Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.