Beba Zdravlje i njega bebe 07. srpnja 2021.

Što sve mama treba imati u torbi kad ide s bebom na plažu

Foto: Shutterstock ;Pedijatar je razbjesnio roditelje izjavom da "Male bebe nemaju što tražiti na plaži"
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Boravak na suncu i uz more godi i mami i bebi, samo trebaš paziti da bebu ne izlažeš najjačem suncu, između 10 i 17 sati, a ako je more dovoljno toplo, beba se može i kupati. No prvi korak je pakiranje torbe za plažu s kojom ćeš biti spremna na sve i moći se opustiti i uživati sa svojom bebicom

Odlazak na plažu prije nego što si postala mama možda ti je izgledao tako da si uzela samo ručnik, kremu za sunčanje i sunčane naočale i bila si spremna za cjelodnevno odmaranje, sunčanje i kupanje, ali sad znaš da bebi treba nešto više stvari, uostalom kao i za svaki izlazak. No spremanje za plažu i provođenje dana na suncu i uz bazen ili more s bebom ne moraju biti komplicirani ako znaš koje stvari ti mogu olakšati. Boravak na suncu i uz more godi i mami i bebi, samo trebaš paziti da bebu ne izlažeš najjačem suncu, između 10 i 17 sati, a ako je more dovoljno toplo, beba se može i kupati. Mnogi roditelji s malim bebama vole i šator za plažu, koristan je jer štiti od sunca, posebno ako ste na plaži gdje nema prirodnog hlada.

No prvi korak je pakiranje torbe za plažu s kojom ćeš biti spremna na sve i moći se opustiti i uživati sa svojom bebicom.

1. Krema za sunčanje

Ako je beba starija od šest mjeseci, prije izlaganja suncu obavezno je namaži kremom za sunčanje s visokim faktorom. Mlađe bebe ne preporučuje se mazati kremama za sunčanje, ali niti izlagati izravno suncu između 10 i 17 sati.

2. Šeširić ili kapa za bebu

UV zrake sve su jače i opasnije, a šeširić ili kapa štite bebinu glavicu i lice. Ako beba želi nositi sunčane naočale, možeš uzeti i njih, ali šeširić je dovoljan.

3. Vlažne maramice

I inače neizostavan i praktičan predmet pri izlascima s bebom, vlažne maramice na plaži uvijek dobro dođu za brisanje nakon jela, promjene pelena i dezinfekciju.

4. Voda, čaj

Na plaži je lako dehidrirati i unos tekućine je važan, zato pripremi bebi bočicu vode ili čaja. Dojiš li, ponudi bebi češće podoje.

5. Igračke

Iako je plaža novo mjesto za tvoju bebu i pijesak, kamenčići, plićak zanimljivi su za nove avanture, obavezno uzmi i kantice, grabljice i neke bebine igračke kako bi se beba zabavljala koliko god dugo planirale ostati na plaži.

6. Pelene

Već znaš da s bebom ne možeš izaći bez rezervnih pelena, a ako želiš na plažu možeš uzeti i pelene za kupanje. Pelene za kupanje bebi skini čim izađete iz mora, a na plaži neka nosi običnu pelenu. Također, uzmi i vrećicu za prljave pelene i mokre kupaće kostime jer nikad ne znaš gdje ćeš biti stacionirana, je li koš za smeće u blizini, a nitko ne voli na plaži pronaći prljave pelene.

7. Prostirka i ručnici

Postoje prostirke za bebe koje su idealne i za plažu, a ako ćete se kupati, trebaš ručnik za brisanje bebe nakon što joj skineš mokri kupaći ili pelene. Možeš uzeti i jednokratnu podlogu za presvlačenje.

8. Hrana

Ovisi što tvoja beba jede, ako dojiš, ne moraš ponijeti ništa, čak ni vodu nego samo češće podojiš bebu. Ako beba jede adaptirano mlijeko, ponesi bočicu, a ako jede kašice, uzmi koju kupovnu kašicu. Uzmi i voće i neke zdrave grickalice koje su praktične za plažu.

Lupilu kozmetika ima sve što je potrebno za svakodnevnu higijenu bebe: vlažne maramice, šampon, gel za pranje, kupku, ulje, losion, njegujuću kremu, zaštitnu kremu za njegu pelenskog osipa, jastučiće za čišćenje, podloge za prematanje i sigurnosne štapiće za uši. Cijela linija Lupilu kozmetike je veganska, dermatološki testirana, bez mineralnih ulja, bez silikona i bez parabena, a u ponudi Lupilua možeš pronaći i biorazgradive vlažne maramice.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.