Beba Zdravlje i njega bebe 488 prikaza 19. lipnja 2017.

Zašto je odjeća od organskog pamuka dobra za dječju kožu?

Promo

Pri uzgoju organskog pamuka ne koriste se pesticidi ili umjetna gnojiva, a takav materijal bez toksina siguran je za dječju kožu

Bebina koža je puno tanja, nježnija i manje masna od kože odrasle osobe. Također, proizvodi manje melanina, tvari koja štiti od štetnih sunčevih zraka, manje je otporna na bakterije i štetne tvari iz okoliša pogotovo ako je već iziritirana. Zbog toga je vrlo važno razmisliti dobro prilikom odabira prvih benkica i bodića koji dolaze u direktan dodir s kožom vaše bebe.

Trend “organskog” života sve više postaje način života mladih roditelja koji svoju djecu žele zaštititi od sve većeg zagađenja u svim aspektima života. I zato je odabir organskog pamuka samo još jedan korak prema “prirodnom” i zdravom životu kako vaših beba tako i cjelokupnog okoliša. Donosimo četiri razloga zašto je upotreba organskog pamuka dobra za vaše novorođenče i vas:

1. Organski pamuk siguran je za dječju kožu

Pri uzgoju organskog pamuka ne koriste se pesticidi ili umjetna gnojiva. Korov se ručno odstranjuje, a negativne se posljedice nametnika tradicionalno sprječavaju uz pomoć "dobrih" insekata poput bubamara. Navedenim tehnikama uzgoja organskog pamuka dobiva se materijal za izradu tekstila bez štetnih toksina koji bi mogli iritirati osjetljivu bebinu kožu.

2.  Odjeća od organskog pamuka je izdržljivija i isplativija

Odjeća šivana od organskog pamuka može potrajati i do pet puta dulje od odjevnih predmeta izrađenih od konvencionalnih materijala. Izrada tekstila od organskog pamuka ne uključuje izbjeljivanje, bojanje, omekšavanje i korištenje raznih kemikalija koje oslabljuju sam materijal. Osim što povoljno utječe na izdržljivost odjeće od organskog pamuka, takva izrada „oslobađa“ najmlađe od doticaja s dodatnim tragovima potencijalnih toksina.

 | Author: Promo Promo

3. Kupnjom odjeće od organskog pamuka brinete o okolišu 

Što čistije i prirodnije okruženje važno je svima, a svjesnost o očuvanju prirodnih bogatstava postaje još jače kad se nađemo u ulozi roditelja. Na neka je zagađenja vrlo teško utjecati, no zato možemo činiti male korake za dugoročnu dječju dobrobit. Upravo je odabir svakodnevnih odjevnih predmeta od organskog pamuka izvrstan početak i dobar korak prema zdravijem načinu života, ali i ljepšem okolišu koji će biti sačuvan i za vaše dijete.

4. Odabirom organskog pamuka potičete zdravije radne uvjete

Jeste li se ikad zapitali tko je sve zapravo sudjelovao u izradi majice ili haljinice koju ste kupili? U svim se fazama uzgoja organskog pamuka, izrade tekstila i šivanja odjeće oslobođene toksina krije upravo - dobrobit samih proizvođača i radnika. Nekonvencionalan način uzgoja i proizvodnje omogućuje zdravije radne uvjete, zdravstveno ispravniju vodu i plodnije tlo u okruženju u kojem se nalaze.

Emporium podržava ugodnu i zdravu dječju svakodnevicu i brine za planet!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.