Hemoroidi poslije poroda

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar freshmommy

    freshmommy

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    Drage mame, da li imate problema sa hemoroidima poslije poroda i kako ih liječite? Meni moji ne daju živjeti - evo nakon 2,5 mjeseca situacija je manje više ista kao na početku, čak i nakon jednomjesečne terapije Faktu čepićima i masti. Čini mi se da sve skupa više nije nimalo bezazleno, jer svakodnevno (obilno) krvarim u toku velike nužde. Znam da će većina reći da trebam opet ići liječniku, ali s obzrom da sam i prije poroda bila podložna pojavi hemoroida, te da mi nikakvi standardni lijekovi ni ranije nisu dugoročno pomagali, ne vidim baš svrhu ići na preglede. Više me zanimaju neke (polu)alternativne metoda, ako netko sa njima ima iskustava…Eto, ovo je tema o kojoj se na internetu malo piše, barem u smislu preporuka drugih mama koje su kroz to prošle. Na forumima se žene kunu u Faktu, kao, on ih je spasio, u što mogu vjerovati jer znam da je dobar, ali što kad je situacija očito ozbiljnija nego je Faktu u stanju sanirati?

  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    Draga freshmommy, evo ja porod tek čekam, ali sam i prije trudnoće imala tih tegoba.bilo je već prilično gadno. Koristila sam i ja faktu i mast i čepiće, al bez puno uspjeha, barem dugoročno. Na kraju sam otišla jednom privatnom gastroenterologu, super je i propisao mi je čepiće Salofalk, nakon kojih se situacija znatno poboljšala. Skinula sam i nešto suvišnih kila, promijenila režim prehrane (više cjelovitih žitarica, voća, povrća, kuhanog povrća, puuuuno vode, zeleni čaj), uhvatila se vježbanja i probava mi se skroz popravila! Sada, po potrebi sama koristim Herbafarmov propolisni melem - ima ga za kupiti u biljnim i pokojoj običnoj ljekarni. Dva, tri dana se mažem, ujutro i navečer ili samo navečer i odmah se tegobe povuku! Može i običan melem, no meni je ovaj super i dokazano mi pomaže! ne znam jesi li iz Zg, ako jesi, ima ga za kupiti u ljekarni u Draškovićevoj ulici (onoj gradskoj), a našla sam ga i u biljnoj ljekarni blizu Trešnjevačkog placa. Ima sigurno i drugdje, samo treba pogoditi pravu ljekarnu :). Evo preporučujem, možda pomogne. a kako nije klasičan lijek niti kortikosteroid, može se često mazati, pa i u trudnoći! Nadam se da ćeš pronaći optimalno rješenje za sebe! meni je ovo ful pomoglo i kad god zatreba, bez greške pomaže!

  • Avatar freshmommy

    freshmommy

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    draga IvaP, evo, rekla si mi ono što dosad nigdje nisam pročitala, a poprilično sam se načitala :-) hvala ti puno, puno :-)

  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    Ma nema na čemu! Ja sam dobila jednom taj melem na poklon, ne zbog opisanih problema, he, he , već ovak, za bilo što. I baš je pisalo u uputama da se može koristiti i kao pomoć u lijećenju hem. I ja probala i eto, super je upalilo! Osim problema s hem., zna mi se dogoditi i da se poderem i raskrvarim zbog tvrde stolice, koma (sorry na opisu!) i melem tu savršeno pomogne. No prije nego što sam otišla tom gastroenterologu i otkrila poslije melem, ful sam se namučila, bila sam već očajna! Već sam pod normalno krvarila na wc-u, ma znala mi je ići čista krv, užas (i opet, sorry na opisu - hoću reći da je bilo gadno). Na kraju mi je taj dr.rekao da nije ništa to opasno, unatoč neugodnim simptomima, no terapija je bila potrebna. I nakon dvije kure tih njegovih čepića, dalje po potrebi sam to saniram tim melemom. I reguliram probavu prehranom (taj dr. mi je dao početne savjete za prehranu, a ja sam se još sama informirala, od svugdje pomalo). Ako bi se odučila za pregled, preporučujem tog dr. - Petar Vukelić, ima privatnu ordinaciju na Črnomercu, iznad Konzuma - možeš zguglati i naći podatke. Jest da je privatnik, ali isplatilo mi se izdvojiti nešto novaca, ipak je to “delikatniji” pregled, a on i sestra su super! Stručni, pažljivi i ful ljubazni. I stvarno je pomoglo!

  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    A za doručak sam ti jela zobene pahuljice s mljevenim lanenim sjemenkama, namočene u zelenom čaju, sa žličicom meda (da nije baš prebljutavo) i malo suhog voća (šljive, grožđice) i još bih to zalila šalicom zelenog čaja (on ubrzava metabolizam) i to me isto spašavalo. I sada često to doručkujem! Jedino sad u trudnoći ne pijem baš zeleni čaj jer se ne preporučuje, valjda zbog teina, ne znam. Lanene sjemenke, pogotovo zlatni lan, su ti isto odlične za probavu (i zdravlje općenito). Samo moraju biti mljevene jer se tako bolje iskoriste u organizmu. Možeš ih samljeti u mlinčeku za kavu (ja sam si nabavila neki najobičniji električni). A možeš lan dodavati i raznim jelima (varivima, juhama, čemu god). On ne mijenja okus jelu, zapravo se ni ne osjeti. Zguglaj isto malo i o lanu pa ćeš naći korisnih savjeta. Evo, ja ti govorim iz svog iskustva što mi je sve stvarno pomoglo (i dalje pomaže).

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Prije trudnoće nisam imala problema s hemoroidima niti probavom, ali su mi se javili u trudnoći i evo poslije poroda su ostali, ali ni približno tako jako kao vama. Povremeno se pojave pa se mažem Hemopropinom i nakon par dana prođe. Moja mama je dobila hemoroide u trudnoći tolike da ih je morala operirati i mora još uvijek paziti na prehranu, a koristila je masti na bazi nevena. Čak je i domaću svinjsku mast otapala i u to stavljala svježe cvjetove nevena. Slažem se svakako s korištenjem lanenih sjemenki jer sam ih koristila u trudnoći zajedno s grožđicama i malo vode (ostavi se sve da stoji preko noći i ujutro natašte popije i nakon toga čaša vode) i pomagalo mi je.

  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    Je, stvarno pomažu!! A nevenova mast je isto dobra!

  • Avatar freshmommy

    freshmommy

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    Drage IvaP i kukukaka, hvala na savjetima, očito nisam izoliran slučaj s ovim gadnim problemom. Gadan je na više razina, a ta krv (i kod mene obilna, i čista, kao menstrualna) je samo jedna od njih. Što se tiče korigiranja prehrane, vrlo rado, već u trudnoći sam se morala pridržavati kojekakvih pravila zbog ekstremnih oscilacija u težini, tako da sam na zobene žitarice, sa sjemenom lana, medom i ponekim oraščićem, bademom i lješnjakom već navikla (da ne kažem zavoljelja :-)). Probat ću sa čepićima koje spominješ (IvaP), melemom i nevenovom masti, a ako budu potrebne druge intervencije, skoknut ću do tog tvog gastroenterologa, očito mi je susjed, jer ja sam tu iznad Črnomerca :-)

  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    Ma super, znači blizu ti je! Jedino što te čepiće mora propisati liječnik, s tim da opća praksa to može propisati samo za liječenje težih bolesti (tipa ulcerozni kolitis i sl.). Kada mi je taj dr. (privatnik) to prepisao i rekao da zatražim recept kod liječnice opće prakse, kako ne bih morala plaćati, ona mi nije mogla izdati recept zbog toga jer nisam imala neku od tih težih dijagnoza. Na kraju sam kupila sama u ljekarni (ali pokazala sam nalaz i preporuku za liječenje privatnog liječnika) i platila 180 kn (30 komada), ali isplatilo se jer je stvarno pomoglo! Mislim da mora biti na liječnički recept (može i privatni), nisam sigurna možeš li ih kupiti na svoju ruku.

  • Avatar freshmommy

    freshmommy

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    ma cijena je smiješna, ako će stvarno pomoći. malo sam se raspitivala okolo, naišla sam na informacije da se u dojenju baš i ne preporučuje, pa ću se još posavjetovati s liječnicima, prije nego ga kupim :-)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.