Hodalica, da ili ne?!

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • krunoslav.vidovic.5

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Ova je tema već mnogo puta bila po forumima, ali ipak zanima me vaše mišljenje i iskustvo s hodalicom. Naša je beba stara 7.mj., dobili smo hodalicu i od njenog 6.mj. starosti ponekad smo je u nju stavljali po 15 minuta. Ona je bila njome oduševljena, no, mi smo ipak odustali od hodalice radi straha od mogućih posljedica. 

    Kakva su vaša iskustva, da li bebe prestanu sa puzanjem radi hodalice?

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Moj sin ima skoro 11 mjeseci. Kada je imao 2 mjeseca, bili smo upuceni fizijatru, za ovu temu, nebitno je zasto. Uglavnom izmedju svega ostalog sto mi je fizijatrica tada rekla je i to da dijete nikako ne stvaljem u hodalicu. Nisam ju puno pitala, zasto jer mi se tada to cinilo jos miljama daleko. :-) Ali mi je taj njen savijet ostao i moje dijete nije bilo u hodalici, niti ce,jer vec gotovo samostalno hoda.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Imam dijete od 6 mj i također nam je fizijatrica rekla da ne koristimo hodalicu jer nisu dobre za kralježnicu i da se djeca ne oslanjaju dobro na stopalo, te da su u Njemačkoj i Kanadi zabranjene i da se tamo ne proizvode. Isti taj podatak sam kasnije našla na internetu i suprug i ja nemamo u planu stavljati maloga u hodalicu.

  • martina.sormazban

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Meni je hodalica pomogla mjesec dana da se malo odmorim od upornog hodanja po stanu drzeci kci za ruke.  I ledja su mi pucala od tog polu savinutog polozaja. Moje je misljenje da je hodalica pogodna za djecu koja skoro pa nisu prohodala a nikako manju. Bitno je da se hodalica moze podesavati po visini tako da dijete u njoj ispruzi nogice i punim stopalom dira tlo.  Svaka druga visina krivi noge ili potice hodanje na prstima. Nikako ne bih stavljala dijete od 7 mjeseci u nju. Ovisno koliko se dijete brzo razvija, mozda od 9. mjeseca ako dijete vec stabilno stoji na nogama. Moja kci je imala skoro godinu kad je hodala u hodalici i prohodala sa 13 mjeseci

  • Avatar orhideja2

    orhideja2

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Ne!! 
    Hodalica je štetna iz više razloga i ne donosi apsolutno nikakve dobrobiti djetetu.
    Jedino dobro služi mamama, koje se u tom trenutku mogu malo odmoriti i predahnuti. Ali, po meni, šteta koju hodalica može uzrokovati zaista ne vrijedi tog dobivenog trenutka odmora.
    Pustite djecu da se razvijaju tempom koji njima paše i na način koji njima odgovara.

  • Avatar Frančo

    Frančo

    Broj poruka: 99

    Prijavi adminu

    Mi smo dobili hodalicu , ali smo je jako malo koristili.Nije volio biti u njoj.Više je puzao i sam se na noge dizao uza zid ili u vrtiću.Uglavnom prohodao je s 10 mjeseci, a sad ne stignemo za njim trčati

  • Avatar Lana94

    Lana94

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Mi smo hodalicu koristili od 7 do 9 mj i to u malenim količinama 
    znači po nekih 10-15 minuta i to ne svaki dan , kada je s 9 mj počela hodati uz namještaj i puzati hodalicu smo izbacili totalno
    sada imamo 11 mj i hodamo sami tako da nam nije potrebna :D

  • Avatar nadalina24

    nadalina24

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    mi hodalici nismo koristili,jer nam nije bila potrebna….sa 3,5 mjeseci je sam poceo da stoji u kreveticu,spustim ga dolje da sjedi on se sam ustaje,sa 4 mjeseca je poceo da puze a sa 9 mjeseci je poceo lagano sam hodat….i zar par dana punimo 1 godinu :)

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Mi smo ju dobili al nisam dijete htjela stavljat u nju, prije svega jer sam čula da se razvijaju i “bildaju” krivi mišići na nogicama, da djeca nakon nje hodaju na prstima i da nemaju osjećaj za opasnost i spremnost na padanje jer su navikli na sigurnost hodalice. Također jer nisam patila od toga da mi dijete što prije prohoda, meni se ne žuri pa kad njemu dođe prirodno neka hoda dotad nek puzi i ja ću ga nosikat ;) E sad dal je to toliko negativna spravica ne znam, ima puno djece koja su bila u hodalici pa je s njima sve u redu.

  • lisa

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Imam staru bebu 3 mj.,tako da ćemo jos malo pričekat do toga,ali svakak mislim da hodalica nemre naštetit! To se vrti unatrag par godina da su hodalice štetne!Moje mišljenje je da nisu uopće štetne kako su djeca prije stalno bila u hodalicama a i mi najvjerovatnije isto pa niti toj djeci niti nama nije ništa!!Medicina više nezna šta bi zmišlala pa su sad to sve neka nova pravila koja nemaju nikakve osnove za to!!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.