Kada uvesti kravlje mlijeko

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bubamarasara

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Drage mame moja beba ima 8,5mj i zanima me kada da joj dam kravlje mlijeko? pa bi joj dala cokolino ili griz malo prije spavanja jer sisa pred spavanje i budi se svako malo.hvala na svakom savijetu

  • tea1

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    osobno ni jednom dijetetu nisam uvela kravlje mlijeko prije nego su napunili 1 godinu. Za čokolino i ostale divote, sad koristim bebimil 2 i sa 10 mj mislim da se uvodi trojka. Ovo je malo skuplja verzija, ali mislim da je puno sigurnij ai zdravija za bebaća :)

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Ja svom planiram nesto malo prije prvog rodjendana uvesti kravlje mlijeko, cisto zato sto ce sa godinu dana krenuti u vrtic, a tamo ce mu davati kravlje mlijeko, pa cisto da ga pripremim prije. Ali prije toga svakako necu. Zasto ne probas sa nekim mlijecnim kasicama koje se rade s vodom (moj obozava Hippove). Ili neke mlijcne preradjevine, tipa jogurt/svjezi sir i zitarice, od toga bi beba trebala biti sitija.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar Evvie

    Evvie

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Mislim da tek poslije godinu dana….do godine dana smo sve pripravke tipa čokolino radili sa adaptiranim mlijekom (bebimil),prije 12-13 mj.nebi se usudila dat kravlje mlijeko bebi. Makar znam bisere koji su od početka novorođenče hranili sa kravljim mlijekom

  • Avatar dadedudo

    dadedudo

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    U dogovoru s pedijatricom uvela sam kravlje mlijeko s 6 mjeseci, prvo jednu trećinu KM  i dvije trećine bebimila tjedan dana, i onda tjedan pola pola, pa dvije trećine KM i trećinu bebimila i nikad nije bilo nikakvih problema. Tako sam i s prvim djetetom koje sad ima 9 godina.

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Od 6 mj pije kravlje (za rižine pahuljice i sl.), u početku sam prokuhavala i rijedila s vodom a kroz mjesec dva čisto kravlje. Adaptirano nije htio niti pod razno, čak niti u tim kašicama.

  • Avatar sbjelisi

    sbjelisi

    Broj poruka: 2221

    Prijavi adminu

    Ne planiram mu uvesti KM sve dok ne krene u jaslice, tj. koji mjesec prije.. Do tada porebe za mliječnim planiramo još malo priskrbljivati dojenjem ( 11,5 mj), mliječnim prerađevinama i kombinacijom večernjih kašica s adaptiraim mlijekom. Ja svakako ne bi prije godine dana.. Mislim da nema potrebe žuriti.

    oharascarlett14@gmail.com

  • Avatar Bucka

    Bucka

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Mi smo bili na adaptiranom, tako da smo oko 9.mj. života uveli kravlje mlijeko, sada curka ima 14 mjeseci, vesela, zdrava, zaigrana i dalje pijemo kravlje mlijeko, nikakvih problema s ničim nismo imali…:)

  • hanatres

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    Ja sam počela davati razrijeđeno kravlje mlijeko sa nepunih 6 mjeseci. Sviđa joj se i nema nikakvih reakcija.

  • Avatar orhideja2

    orhideja2

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Na više strana sam čitala (uključujući stručnu literaturu) da se kravlje mlijeko ne preporuča prije godine dana. Pogotovo ovo mlijeko koje mi danas kupujemo u dućanima, to je sve samo nije mlijeko. Ne želim to davati djetetu.
    Curu sam dojila dvije godine, pred polazak u jaslice sam joj dala da proba malo mlijeka, samo da isključim alergiju.
    I nikad joj ga nisam dala da pije. Pojede ga u palačinkama i tako nekom jelu gdje ide mlijeko po receptu, ali to je isto minimalno.
    Kalcij dobiva iz drugih izvora (nije mlijeko najbolji izvor kalcija, unatoč uvriježenom misljenju)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.