Kako odviknuti dijete od dojenja sa šeširićem?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • chloe

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

     Imam problem,dojim bebu vec dva mjeseca sa sesiricem pokusavam ga odviknuti ali je to nemoguca misija. Mlijeka imam,ali si ga on preko njega ne moze dovoljno navuci. Probala sam par puta bez,ali jednostavno ne prihvaca dojku :/ i onda bude suza jer sesiric bude brzo prazan! Molim pomoc ako netko ima iskustva.

  • martina.sormazban

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Jel problem u uvucenim bradavicama ili zasto ste poceli koristiti sesiric? Ako su bradavice u redu trebslk ste bit uporni ali puno ranije. Sad se vec stvorila navika :( jel pije mozda i iz bocice? I to stvara problem da se dijete nauci na umjetno dudu i sto je najvaznije ulijene se. Puno se lakse pije iz bocice s na sisi ima puno posla i treba dobro sisati. Svakako trebate provjeriti da vam sesiric nije prevelik jer je onda problem sisati. Ako su bradavice normalne probajte se pomuciti, ne odustajte i kad bude gladan mozda i prosisa :) ja sam svog sina skinila sa sesirica kad je imao 2 tjedna a problem je bio sto nije znao sisati,  jezik je stavljao iznad bradavice. Sretno!

  • Avatar Hubertica

    Hubertica

    Broj poruka: 39

    Prijavi adminu

    Ja sam dojila 8 mjeseci i svih 8 mjeseci na sesirice… Problem su bile uvučene bradavice i nikako ih nije mogao prihvatiti… međutim njemu su sesirici bili super, samo kad bi ih stavila na prsa oni bi se napunili mlijeka i stvarno bi super papao preko njih i kad bi zavrsio sesirici bi se i dalje punili mlijekom… moze stvano biti da su vam preveliki ili se dobro ne uhvate za sisu i ne naprave vakum pa vam dijete vuce na prazno… preko sesirica bi djetetu trebalo biti lakse sisat pa me tim vise zbunjuje da se vas bebač buni… probajte se potrudit da sisa direkt sisu ali ako ne ide, onda na zalost malo mukotrpnije izdajanje i davanje mlijeka na bočicu… U svakom slučaju zelim vam uspješno dojenje!

  • Avatar malaMi

    malaMi

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    Meni je lijeva bradavica bila uvučena, pa smo samo na toj koristili šeširić negdje oko 2 mjeseca, onda smo prešli direkt na cicu jer ju je s vremenom već bila izvukla dovoljno da može sisati.
    Možda probati sa masažama dojki prije podoja da bi mlijeko lakše otpuštalo, pa će i bebač možda bolje prihvatiti.

  • chloe

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    šeširić sam dobila u bolnici,desna bradavica je bila užasno oštečena a lijeva uvučena.i tako je sve krenulo…zanimljivo je to što sam vec i gore rekla da nakon nekog vremena nema mlijeka,ali kada povučem sa izdajalicom ima uporna sam,danas smo probali i sisao je bez,kratko ali smo nekako uspjeli.pošto je bebač sve veci traži i vše mlijeka bilo je tu i suza,pa sam u savjetovanju sa patronažnom uvela i AD mlijeko ali samo navečer prije spavanja,znaci jedan obrok…po noci smo na prsima.Biti cemo uporni i dalje,jer planiram dojiti što je duže moguće

  • chloe

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    probat cu i ja tako,jer mi je lijeva dojka veliki problem.

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Probaj i sa kompresijama dojke. Imas na you tube-u par dobrih filmica o tome kako se pravilno rade. I uvijek mozes potrazit pomoc na rodinom sos telefonu, savjetnice ce ti rado pomoci. Samo budi uporna i dalje, mozda je potrebno samo malo ispraviti tehniku dojenja da bi beba povukla vise mlijeka.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • martina.sormazban

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Chloe ja mislim da je vas sin mala lijencina i neda mu se sisati kad treba puno vuci. Svima mlijeko ns pocetku skoro samo tece al poslije treba dobro vuci. Bojim se da ce ga boca samo razmaziti pa nece htjeti sisati nego prve 3 minute dok je lako. Poznajem jos nekoliko malih lijencina i svi su muskici :)

  • chloe

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    martina ima nešto u tome

  • chloe

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    hvala cure

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.