Povišena temperatura

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zeljko

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Bok svima,
    Opet ja panicarim pa ako netko ima iskustva pls da ih podjeli sa mnom :-)
    Curica ce mi 11.9 ravno 9 mjeseci i veselo je dijete :-)
    Od neki dan poceka je tempica (mislim da smo skuzili u ponedjeljak). Po noci se oce popet i do 38,6 pa joj u tom slucaju fajemo cepic.
    Bila je zena danas s njom kod dokice na pregledu radi toga i rekla joj pedijatrica da je to sve ok?!?! Upala uha nije, pluceka su super, i uglavnom jemotklonila bilo kakvu virozu.
    Mi sumnjamo na zubice ali bas 3-4 dana temperature zbog zubeka?
    Dala nam je jos i uputnicu za urin, ako se kroz par dana ne normalizira pa da vidimo da nije neka bakterija ne daj Boze.
    Prica nam stalno da do 38,5 kod tako male djece nije temperatura al svejedno mi je to visoko :-(
    Ako je netko imao iskustva pls savjet….
    Hvala unaprijed
    Zeljko

  • Avatar kisica

    kisica

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    38,5 rektalno i nije neka strašna temp. kad se odbije 0,5(što je pravilo kod rektalnog mjerenja). E sad ako ste već to odbili i ostalo vam je 38.5 onda to svakako je temp.
    Moguće je da su zubići u pitanju, jer je sad u tom periodu. U svakom slučaju bitno da ste bili kod dr., da je otklonila sve bolesti, izvadite još urin za svaki slučaj, ako ni tamo nema ništa, onda samo to skidajte polako i budite strpljivi.

  • zeljko

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    hvala puno za info…
    inače mjereili smo joj temperaturu u uhu.
    a ima li potrebe da možda tražimo i neku pretragu krvi?
    ili samo kako je dokica rekla - urin?
    inače temp je mjerena u uhu, jer sam negdje vidio da je to ipak najsigurnije, ali danas i jučer sam svašta čuo oko metoda mjerenja temperature (dodaj, oduzmi, uho, rektalno, pazuh itd…), i sad na kraju više ni sam ne znam kako točno djetetu izmjeriti temperaturu.
    a doktorica ju nije ni izmjerila kad smo bili :-(

  • Avatar kisica

    kisica

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Ovako je to doktor, pedijatar objasnio:



    Dr. Darko Richter

    Timpanalna temperatura, tj. temperatura bubnjića, tj. temperatura koju mjerite u uhu, normalno iznosi do 38°C. Kada dosegne ili premaši tu vrijednost, smatra se povišenom. Usput, treba da znate da je mjerenje temperature u uhu pouzdano samo za pozitivni nalaz, tj. za nalaz povišene temperature (npr. izmjerite 38,6°C - tada možete biti sigurni da ćete slično utvrditi i živinim ili digitalnim termometrom pod pazuhom ili u rektumu), dok normalan nalaz za svaku sigurnost traži potvrdu mjerenjem klasičnim metodama. Drugim riječima, termometar za uho nije uvijek 100% senzitivan, pa mu koji puta povišena temperatura promakne, a što dosta ovisi i o prohodnosti zvukovoda i dobrom usmjerenju “kljuna” koji se stavlja u zvukovod.

  • Avatar kisica

    kisica

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Znači 38.5 bi bila temperatura.
    Mi obično nikad nismo dobivali urin samo, nego krvnu sliku jer se po njoj bolje sve vidi, i eventualno kao dodatak urin.Npr.naša pedijatrica nikada u ove 4 godine kad se radilo o temp.nije tražila nalaz urina, samo krv. Kad bi se javljali na odjel ped.u bolnici,e onda bi oni uzimali i krv i urin.

    Po meni definitivno bi bilo bolje da vam je dala uputnicu za vađenje krvi, kompletnu krvnu sliku (kks), tada vi mogla vidjeti i vrijednosti crp, i odmah bi znala dali se radi o nekoj virozi ili postoji upala negdje.

  • Avatar medoKartonski

    medoKartonski

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Najgore mi je to kad mi beba ima temperaturu! Zato ja kad vidim da je imalo povišena, znaći ne da ima temperaturu nego da se polako diže temperatura, ja odmah preventivno dam pola doze sirupića!

    Ljubav se zove imenom tvojim - IVA -

  • mammana

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Mene kao i većinu roditelja obuzme panika kad krene temperatura i to prvenstveno radi toga jer sam sa prvim djetetom imala konvulziju jedan put i od tada svaki put kad temperatura krene preko 37,5 stavljam čepić i starijem koji sad ima 6 godina ali i malenom koji je 1,5 godina. Iskustvo konvulzije je nešto prestrašno i niti jedan roditelj nije pripremljen za to pa čak niti ne zna za to, tako da je to preveliki šok za roditelje.Stoga ja, kako se kaže, pušem i na hladno. Ne dozvoljavam da temperatura raste preko 38.

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Mi imamo 9. mj. i sa temperaturom smo se, hvala nebesima, susreli samo jednom. Imao je trodnevnu groznicu. U svakom slucaju termometar za uho doista jest samo za to da se utvrdi ima li dijete temperaturu, a pravu vrijednost mjeriti treba u guzi. Kako god od zubica dijete ne bi trebalo imati bas temperaturu 38,6 u guzi.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar mirka4

    mirka4

    Broj poruka: 196

    Prijavi adminu

    Moja beba od 5 mj je u ponedjeljak dobila temeperaturu ( skroz malo 37,1) i bila je pospanija i neraspoložena, al je sve prošlo. No, od onda rasteže neki mali kašalj, povremeni, koji joj najviše smeta kad spava. Da ipak odem do pedijatrice? Ima li ko iskustva s višednevnim kašljem?

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Temperatura ispod 37.4 kod beba nije povišena ;) Sad je vrijeme viroza i kašlja, ako jako bebu muči, svakako nazovi pedijatra i posavjetuj se jer tak malim bebama nije dobro ništa davat na svoju ruku, pa ni biljne sirupe ;)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.