Upala dojki kod dojenja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Deleted user

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Mame, trebam vaš savjet!!! Koji su najbolji lijekovi (prirodni!) za bolne bradavice (i rane na bradavicama, krastice..),  i bolne kvrge kod upale dojki?? 

  • bubamarasara

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    draga scarlett i ja sam imala upaku dojki kad sam rodila i NAJVAZNIJE je da mlijeko mor van!!!!!! ako imas izdajlicu super pumpaj van,ako nemas samo ih masiraj i istiskuj mlijeko van.Jer ako nejde van nece bit dobro.sretno

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Za bradavice je najbolja purelan krema, ona je od čistog lanolina i brzo zacijele ranice a najvažnije je da beba smije sisat a da se ne ispire krema. Bradavice će zacijelit za par dana. Ali treba pazit da je beba pravilno na dojci, možda bi bilo dobro par dana stavljat ju na šeširić ako je jako bolno , tako da beba ne oštećuje dalje bradavicu. tako je bilo kod moje prve bebe3. Bradavice su mi bile bolne prva 3 mjeseca :( Al bol se smanjivala postepeno… Kaj se tiče bolnih kvrga, meni su rekli u bolnici da treba stavljat topli oblog da se pokrene mlijeko i onda izdojit tolko da se smanji napetost i nestanu kvrge. Dojke treba masirat tako da se razbiju te tvrde kvrge jer inaće može doć do mastitisa i kaj ja znam sve. Važno je da beba sisa, a stvaranje mlijeka će se regulirat samo kroz par dana

  • Deleted user

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Hvala puno (inače, nije za mene, za moju sestru je), ali hvala  masira ona dojke i stavlja i par kapi svog mlijeka na bradavice (čitale smo da i to pomaže..) pa ćemo vidjeti

  • Avatar Andydea2

    Andydea2

    Broj poruka: 73

    Prijavi adminu

    Neka proba pod tuš i toplu vodu nagnuti se prema dole,to pomaže u otpuštanju mlijeka. masiranje i često stavljanje bebe na prsa (na zahtjev),prirodni lijek je samo majčino mlijeko i neka se što više suši na zraku.To zna potrajati jedno tri tjedna,ali kad se izregulira ponuda i potražnja mlijeka ide kao pjesma. Sretno !

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Meni recimo mlijeko uopće nije pomagalo, još me jače to sve peklo :O S drugom curkom je sve to bezbolnije i lakše prošlo, malo mi je jedna bradavica pukla,al za par dana je zacjelila. Mlijeko je katastrofa navukla, već drugi dan u bolnici sam se morala izdajat jer joj je cica bila pretvrda i nije htjela cicat a tražila je :D Tak da je cicala, a dok je spavala, ja sam izdajala dok nisu bile mekane :D 3 mjeseca dok je ona cicala, iz druge je špricalo ko da iz nje vuće :D Sad se već to izreguliralo, dogodi se da curi mlijeko iz druge samo ako duže spava pa se više nakupi :D Sretno seki i samo hrabro ;)

  • Avatar malaMi

    malaMi

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    Ja sam imala zastoje tri puta, grozno. Zadnji put je bilo najgore i najduže je trajalo, skoro dva dana. I to samo lijeva dojka sa vanjskestrane, patronažna mi kaže da vjerovatno imam uske kanale pa mi i najmanji pritisak stvori zastoj. Zbog toga već mjesecima ne nosim grudnjak, čak ni onaj za dojenje, već samo topiće, da mi ništa ne smeta. Prvo mi je to billo grozno jer su mi cice i inače velike a od kad sam trudna i od kad dojim su još za broj veće pa vise do trbuha skoro :D al sad me to ne dira.
    Ugl. pored masaže i obloga (hladnih i toplih te listove od kupusa, koji su se pokazali odličnim) sam koristila i Syntocinon sprej za nos, koji širi kanale i pospješuje otpuštanje mlijeka, a ne potiče dodatnu laktaciju.

  • tina29

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Ej curke imam jedno pitanje i zbilja se nadam utjesnom odgovoru….
    Ovak, imam curku od 4 mjeseca i dojim ju od prvog dana al posto nije pre zadovoljna s mojim mlijekom moram joj nadoknaditi s bočicom a i imam jako bolne bradavice :(((( …
    Naime prije tjedan dana pojavila mi se cudna ranica kraj bradavice , danas sam ju malo pritisnula i curila je žućkasta tekućina a nakon nje krv …
    Da li imam razloga za brigu???? 
    Hvala unaprijed :*

    Stella

  • Avatar helluise

    helluise

    Broj poruka: 54

    Prijavi adminu

    meni je mama rekla da kod upala i bolova pomaže stavljanje listova kelja na grudi (sva sreća pa nisam imala upala do sada a nadam se da ni neću) nisam baš upućena u sve to ali ako kome koristi ova informacija neka još progoogla…također sam negdje pročitala da je osim krema za bradavice dobro samo namazati sa mlijekom nakon dojenja…sretno svima s dojenjem :)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.