toplomjer za uho

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Da li netko koristi toplomjer za uho, da li ste zadovoljni i koliko uopće košta?
    Moja curica često ima temperature, premala je da joj temperaturu mjerim ispod pazuha a mjerenje u guzi je prava noćna mora, mjerenje ne traje dugo jer imamo digitalni toplomjer no ona toliko plače i vrišti i rita se. Nevjerojatno je koliko je snažna, jedva joj suprug i ja uspijemo izmjeriti temperaturu i dobro bi nam došla neka alternativa.

    happy mum

  • niko

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Ja imam toplomjer za uho i nikom ga ne bih preporučila. Prva stvar - nepouzdan je, a osim toga i dosta skup. Košta oko 400 kuna. U guzu je najbolje i najpouzdanije.

  • Avatar malina

    malina

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    mi smo baš nedavno kupili toplomjer za uho, isto je koštao oko 400 kuna, i meni se čini ok. čak smo muž i ja provjeravali na sebi da li točno pokazuje temperaturu, jer je u uhu nešto drugačija nego ispod ruke, i ispalo je ujednačeno. a u prvoj godini nismo ni imali puno potrebe za toplomjerom, a kad smo trebali, mjerili smo s digitalnim za pod ruku. u guzu nikad nisam probala, zamišljam da bi to zahtjevalo malo nasilniji pristup, da moraš nekako držati čvrsto dijete stisnuto, nekako se ne osjećam baš spremno na to. s ovim za uhu je super, jer je stvarno brzo gotovo - par sekundi i skroz bezbolno

  • Avatar račica

    račica

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    mi imamo toplomjer za uho i nije nam se pokazao pouzdan tako da ga više uopće ne koristimo. znao nam je pokazati razliku i do 2 stupnja! valjda je riječ o tome da li ga se dobro usmjeri u uhu, a to je ponekad malo teže kod malog djeteta koje ne miruje. vrlo brzo smo svoju curu naučili na mjerenje pod pazuhom, jer mi je guranje toplomjera u guzu grozno, i to nam dobro funkcionira.

  • Avatar choekova

    choekova

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Mi koristimo toplomjer za uho, ali uz njega smo dobili nastavak za mjerenje preko čela. Samo se lagano prisloni na čelo i isto za sekundu-dvije izmjeri. U uhu mi često pokazuje krvio (isprobali par puta suprug i ja) a na čelu mi je najtočniji. Kad je bio dojenče mjerili smo u guzu, a a ispod pazuha još nije, nemiran je i smeta mu.

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    MI imamo toplomjer za uho i slozit cu se s navodima od ranije, nije tocan. Ali koliko sam ja shvatila, to mu ni nije funkcija, on sluzi samo kako bi se vidjelo ima li dijete temperaturu ili ne. Ako njime ustanovite da se radi o povisenoj temperaturi, onda na alternativni nacin (u guzi, ispod pazuha) utvrdjujete pravu visinu temperature. Tako to rade recimo kod prijema djeteta u bolnicu.
    Ako uzmete to kao njegovu funkciju onda nije los, ali slazem se da nije jeftina investicija. Mi smo ga dobili na poklon, pa ni ne znam koliko to kosta.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Da, nažalost iako je praktičan nije pouzdan ;)

  • Avatar EcioiGabi

    EcioiGabi

    Broj poruka: 41

    Prijavi adminu

    I mi imamo toplomjer za uho, ali je nepouzdan, svaki put pokaže drugačiju temperaturu u razmaku par sekundi. Prvo smo mislili da je do baterije ali nije. Plaćen je 500 kn. Tako da je najbolji živin toplomjer i u guzu.

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Ja sam imala toplomjer za uho i isprobavala sam kako najbolje mjeri, najbolje i najtočnije je kazao u lijvom uhu pod određenim kutom :D Sad imam za čelo i super mi je, ja imam fobiju od stavljanja bilo čeg djeci u guze. Imam i običan toplomjer ako nisam ziher da je dobro pokazao tempicu, pa izmjerim pod pazduhom

  • nama

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Mi smo isto “investirali” u takav toplomjer… isprva oduševljenje; a kasnije skužili da baš i ne funkcionira najbolje. pokazuje različitu temperaturu u razmaku od nekoliko sekundi, ali ima nešto i u održavanju takvog toplomjera. nakon svake ga upotrebe treba dobro očistiti (npr. alkoholom) jer čak i zbog tih nevidljivih nečistoća ( iz uha ili čela) ne može biti dovoljno precizan. Iskreno; nakon silnih bolešćura moje djece, toplomjer ni ne vadim ako temperaatura nije dooooobro skočila (jer je ionako ne skidam do 38,5), a tad mi je najpouzdaniji “starinski”, živin.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.